Tuintrends voor de winter

Hoewel er ’s winters weinig in bloei staat, levert de natuur prachtige plaatjes op dit seizoen. Zeker wanneer alles is bedekt onder een laagje sneeuw en ijskristallen. Reden genoeg dus om lekker de tuin in te gaan en het daar gezellig te maken met enkele typische wintertrends. Voorbeelden van dit soort trends, lees je in dit artikel en ik heb er natuurlijk mooie foto’s bij gezocht.

Voederplekjes voor vogels

Wie geniet van getjilp en gefladder in de tuin, kan dit ’s winters extra stimuleren door vetbollen en ander vogelvoer in de tuin te verspreiden. Vogels hebben ’s winters moeite met het vinden van voldoende voedsel en zullen dan ook dankbaar gebruik maken van alle voederplekjes, die zich in jouw tuin bevinden. Let er wel op dat alle zaden en noten opgegeten worden en haal al het overgebleven voer op tijd weg. Anders trek je ongewenste dieren als muizen aan. Zelf heb ik altijd wat aan de schutting hangen en gooien we broodkorstjes op de tuintafel.

Lees ook: 19x Waarom een barbecue feestje ideaal is

Veranda of tuinhuis

Om warm en droog van het winterweer te kunnen genieten, is een veranda, tuinhuis of terrasoverkapping geen overbodige luxe. Met een droge plek blijft het ook ’s winters goed toeven in de tuin. Zeker als je onder de overkapping terrasverwarming installeert of voor een lekker vuurtje zorgt met behulp van een vuurkorf of tuinhaard. Zorg verder voor een comfortabele loungehoek en wat warme plaids om het extra gezellig te maken. Wie volledig beschut wil zitten, heeft ook de mogelijkheid om de veranda of terrasoverkapping te voorzien van een glazen schuifpui. Hiermee sluit je de veranda volledig af, terwijl het uitzicht op je wintertuin behouden blijft.

Lees ook: 6 interessante natuuruitjes in Vlaanderen

Winter BBQ

Een andere grote trend, aangewakkerd door televisieprogramma’s: ’s winters barbecueën. In Amerika bewijzen ze al langer dat barbecueën niet alleen voor in de zomer is; hier steken ze de grill nog aan als ze kniehoog in de sneeuw staan. Maar wat heb je nodig voor een geslaagde winterbarbecue? Allereerst een barbecue die goed warm blijft bij koud weer. Voorbeelden hiervan zijn keramieken barbecues als de Big Green Egg. Ook heb je ’s winters meer brandstof nodig om de barbecue op de gewenste temperatuur te krijgen. Bij koud weer moet de barbecue namelijk een groter temperatuurverschil overbruggen. Verder is het een kwestie van warm aankleden en grillen maar.

Lees ook: 6 tips voor de zomerse boho tuin

Sfeer met een Zweedse fakkel.

Zweedse fakkel

Ook de Zweedse fakkel mag niet ontbreken in de winterse tuin. Deze vorm van tuinverlichting is sinds zijn opleving in 2014 enorm in trek. De fakkel bestaat uit niets meer dan een ingezaagde boomstam, die je met behulp van aanmaakblokjes tussen de gleuven tot ontbranding brengt. De stam blijft vervolgens zo’n twee tot zes uur – afhankelijk van de grootte – heerlijk branden.

Lees ook: Glamour galore en andere Kersttrends

En als je tuin klaar is, kun je bij Interiorqueen gave tips vinden om je huis winterklaar te maken.

Hoe maak jij je tuin in de winter gezellig?

Afbeeldingen: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Lauren de Bruijn zegt:

  Ik ben net naar een nieuw huis verhuisd, en ik ben op zoek naar ideeën hoe ik het samen met de tuin kan opknappen. Ik vind het idee van een tuinhuisje heel leuk want met een droge plek blijft het ook ’s winters goed toeven in de tuin. Ik vraag mijn man of hij akkoord ermee gaat, en als hij er het mee eens is, bouwen we een gezellig tuinhuisje in onze tuin!

 2. Volgmama zegt:

  Mooie plaatjes! Wij hebben hier bij ons wel eens een winter bbq georganiseerd. Zo gezellig, beetje glühwein en hotchoco erbij 🙂

 3. Ilse van Kreanimo zegt:

  Wij hebben met oud naar nieuw ook een bbq gedaan! Heerlijk vind ik het! 🙂

  Heel mooie oplijsting!

 4. Marijke zegt:

  Wij hebben ook vogelvoer. Zo gezellig. Nu nog sneeuw en ijs ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.