Verslag: Nordikliving Style Event  

Op 26 en 27 november werd in Haarlem het Nordikliving Style Event gehouden. Omdat ik wel van de Scandinavische leefwijze en design houd ging ik natuurlijk graag naar dit event! Samen met vriendin Marina maakte ik er een leuk dagje van! 

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

Het event werd gehouden in een grote Svala garage van het Scandinavische automerk Volvo. Beneden stonden de auto’s en boven was een grote ruimte ingericht met allemaal stands van (online) winkels, reisbureau’s en foodkraampjes. Ook kon je aansluiten bij lezingen die er gehouden werden en er werden films vertoond in een zaal.

Lees ook: Interieur: bureaulamp in Scandinavische stijl

Opening van de beurs

Op zaterdag werd het event geopend door de hoofdredactrice van het Deense design magazine Scandinavian living, Charlotte Ravnholt. Een blonde, enthousiaste vrouw die graag met iedereen een praatje maakte. Wij gingen natuurlijk voor het shopping gedeelte en keken onze ogen uit.

uit-t-noorden2

Deelnemers

Op het event waren de volgende (web) winkels te vinden:

uit ’t Noorden, Nordic Blends, Mette & Pernille, Northboundstore, Keskusta, Scandicshop, Scandi Design Shop, Nordic Adventure trails, Sapor Sogathi, Boekhandel Blokker, Salmari, Björn Hendall Horloges, Nordic New, Canuit Art, Homestede, Nordic Interior Design, Coos de Wit Wonen, Misty Mountain, Koffie K-tje, Norge Reiser, Norske, Nordic Delikatesser, Portula, Sognefjord Zalmrokerij, Deense Winkel, A piece of Finland, Nordendrops, Kleur op tafel, Norden Design, Atelier Vidda, Sterk Online, Scandinavian Living Magazine by Bo Bedre, September films, Deense Dingen, Svala Volvo, North Sea Design, Hästens, Edblad, Hof aan Zee, Crioll Design, By Pia Ries, ScandicLiving en ScandinaviëXS

Wij hebben bij alle stands gekeken en hieronder onze highlights!

Lees ook: PLOG: trends van de Show Up BeursWebshop Uit 't Noorden
Webshop Uit ’t Noorden

Uit ’t Noorden

Bij webshop uit ‘t Noorden kun je gave cadeaus bestellen van vooral kleine Scandinavische merken. Strups bijvoorbeeld, By May, of WhatWeDo. Eigenaresse Ingrid is altijd op zoek naar unieke merken, die je niet in alle webshops tegenkomt. En daar slaagt ze goed in; de collecties zijn verrassend en puur Scandinavisch. Hier vond mijn vriendin een leuk cadeautje om mee te nemen op kraamvisite en ik vond hier een heel gaaf sprei voor op ons bed. De sprei komt uit Denemarken en is designed by Tina Ratzer. Gemaakt van 100% merino wol, heerlijk zacht en warm dus! Ook kocht ik hier een doosje met Puzzle Crib 3D. In het doosje zitten gestanste figuurtjes waar je een kerststalletje mee kan bouwen, ideaal voor de lessen in mijn klas en zo schattig! Dit is van het Zweedse merk ommdesign.

Lees ook: Verslag: We Are Pregnant Event

Mette en Pernille

Dezen webshop van Jacqueline Assink was ook aanwezig en had een leuke stand. Woon- en keukenaccessoires, genoeg om dingen heel graag te willen hebben. Leuk waren ook de tegelstickers waarmee je een saaie tegelwand helemaal kan stylen.

Edblad

Edblad is gevestigd aan de Zweedse scherenkust. Een hele inspirerende omgeving voor ontwerpers Hans en Cathrine Edblad. Vanuit Väddö maken ze juwelen, kleding, woonaccessoires, lampen en meubels. Je ziet aan het kleur- en materiaalgebruik direct dat Edblad een luxe, warm en modieus merk is. Bij deze stand hebben we zeker wat langer rondgehangen. Wat een leuke dingen en vooral de sieraden trokken! De vrouw die dit merk in Nederland onder de aandacht brengt was ook heel hartelijk en leuk om mee te praten. Mijn vriendin koos hier een prachtige ring uit, echt supermooi! Dit is vast een merk dat het goed in Nederland zal gaan doen.

Lees ook: Huidverzorgingsmerk Marina Miracle: vegan skincare

ScandinaviëXS

Annelies Ribbink van ScandinavieXS was tevens medeorganisator van Nordikliving Style Event. Zij had een heel leuke stand met vooral accessoires en handige dingen voor de kinderkamer. Aangezien ik zwanger ben kon ik hier helemaal mij hart ophalen. Dit vind ik nou echt leuk! Zwart-wit in de babykamer en okergele accenten. Stoere Batman kastjes en lampen, lieve spulletjes met een Nijntje erop. Handige opbergzakken voor speelgoed of kleding en originele kinderaccessoires. Hier koos ik een heel gave omslagdoek voor ons kleine babytje uit! Heerlijk zacht en zo mooi!

Lees ook: Binnenkijker: Help! Mijn vriendin wil een nieuwe bank…

Fika

Op een event hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. En de Scandinaviërs zijn hier goed in!

koffie-ktje

Wij begonnen de ochtend met een heerlijk kopje koffie van Koffie K-tje. In een heel mooi, grappig wagentje waren allerlei spullen ingebouwd waarmee er, á la een echte barista, heerlijke kopjes koffie werden gezet.

droplikeur

Als je dacht dat Nederland dropland nummer 1 is, heb je het mis! Diverse stands verkochten chocolade-dropbonbons. Heel apart om een keer te proeven en eigenlijk ook wel heel lekker! Ook werd er droplikeur verkocht. Hier kon je ook van proeven. Een leuk cadeau voor stoere mannen!

Ook proefden wij heerlijk gerookte zalm van Sognefjord Zalmrokerij. Deze zalm was zo zacht en mals… het smolt weg op je tong.

Voor de lunch zijn wij naar de stand van Hof aan Zee gegaan. Zij stonden op dit event met twee Big Green Egs, heel gaaf! Wij kozen voor een heerlijk pompoensoepje en FlatbrØd! Dit broodje werd gemaakt van deeg dat daarna in de Big Green Egg ging. Het lijkt een beetje op een wrap/naanbrood als het er uit komt, maar dan knapperig. Op die van ons zaten aardpeer, bietjes, uitjes en nog meer lekkere dingen, het smaakte heerlijk!

lakrids

Een leuk event, een leuk dagje uit. Volgend jaar editie twee? 

Lees ook: Deense wellness in huis met Urtekram

Dankjewel Liesbeth en Marina, lief dat jullie deze beurs wilden bezoeken voor een verslag op Marstyle. Ik was erg nieuwsgierig, maar het klinkt ontzettend leuk dit!
Lezers, hadden jullie al iets van dit nieuwe event gehoord? Houd je van Scandinavisch design?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Marguerita zegt:

    Vergat ik nog om in de blog te zetten, maar: van harte gefeliciteerd ket je verjaardag Liesbeth! Leuke dingen voor de baby heb je gekocht en dat kerststalletje is superschattig.

  2. Marina zegt:

    Het was een erg leuk uitje! Een aanrader voor volgend jaar als je van deze stijl houdt.
    Leuk geschreven Liesbeth!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.