100 mooie wishlistplekken #2 parels

Reizen gaat op dit moment even alleen in gedachten. Gratis en voor niks kun je daarom met mij mee naar 100 mooie wishlist plekken! We reizen er samen heen via een prachtig plaatje met een praatje. Ik snak naar positieve energie en wegdromen van reizen die wellicht alleen in gedachten worden gemaakt, is de snelste manier om daar te komen. Reis je met me mee?

parelboerderij
Foto: Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

We gaan parels zoeken

De vorige aflevering bekeken we samen de prachtige watervallen bij de Plitvice Meren in Kroatië. Vandaag gaan we samen op zoek naar parels! Daarvoor reizen we af naar het Arabische Ras Al Khaimah, één van de emiraten met prachtige stranden. 

Ter voorbereiding heb ik al wat DuoLingo zinnetjes geleerd, Arabisch kun je alleen in het Engels leren overigens. Best ingewikkeld met de andere tekens en het lezen van rechts naar links, tijdens mijn relatie met een Arabische man kon ik daardoor ook veel beter snappen waarom het handiger was dat ik alle teksten voorlas (en daarna uitlegde). Deze app is overigens een hype onder tieners en die pubers van je kunnen gezellig mee naar Ras Al Khaimah!

Het is een heel avontuurlijke bestemming en hoe tof is het om samen parels te zoeken? Parelduikerij vormt een belangrijk deel van de geschiedenis van Ras Al Khaimah. Op de Suwaidi Pearls Farm kun je in de wereld van oesters en parels duiken. Midden op zee mag je ook zelf schatzoeken en dat gaan we natuurlijk doen. Zit er een parel in jouw oester? Dan mag je hem mee naar huis nemen. Hoe een bijzonder souvenir is dat?  

De Suwaidi Pearls Farm is de enige overgebleven parelkwekerij in het land, die lokaal geproduceerde parels levert aan juweliers over de hele wereld. De parelkwekerij is volledig milieuvriendelijk. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijk gekweekte, handgezaaide oesters en zonnepanelen om de oogst aan te drijven, waardoor het gebruik van hernieuwbare energie en natuurbehoud in de VAE wordt gestimuleerd. Bezoekers kunnen aan boord gaan van een traditionele parelduikboot naar Suwaidi Pearls waar ze zich kunnen verdiepen in het kweekproces en de evolutie van de parelindustrie, terwijl ze genieten van het uitzicht op het Hajar-gebergte en de mangroves.

parelboerderij
Foto: Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

In natuuremiraat Ras Al Khaimah kun je met je tieners een avontuurlijke en culturele vakantie, zeker in het najaar. Met een temperatuur tussen de 20 en 30 graden kan je het zomergevoel er nog even vasthouden. Parels zoeken doe je aan de kust, maar je kunt ook excursies doen tussen de bergen en in de woestijn. Vanaf de parelboerderij kun je bijvoorbeeld landinwaarts naar Dhayah Fort. Dit zandstenen 19e eeuwse fort op een heuvel zou niet misstaan in een film. Hier slenter je tussen de twee hoektorens van het fort dat op de voorlopige lijst van het UNESCO Werelderfgoed staat. In een woestijnkamp kun je quad rijden, dune bashing of sand boarden (dat hebben wij in Kaapverdië gedaan, was erg tof!). De zonsondergang boven het terracotta zand is een spectaculaire afsluiting van je dag. Aan het strand kun je dan weer ziplinen aan de langste zipline ter wereld, parasailen op de Arabische Golf of paardrijden door de duinen. 

Lijkt mij echt een geweldige plek om met mijn tieners te bezoeken, een onbekende bestemming waar we even in een compleet andere wereld zijn maar niet te ver vliegen. Ben jij ooit al in één van de emiraten geweest?

Wat was voor jou het meest bijzondere souvenir dat je op een reis gevonden hebt? Mijn dochter vond het al fantastisch dat ze een klein vlokje zelf gezeefd goud mee mocht nemen als souvenir uit Finland. Zelf voor gewerkt bij restaurant Santamus in Santa Claus Village.

Overzicht 100 mooie wishlistplekken

#1 waterval – Kroatië, Plitvice Meren

# 2 parels – natuuremiraat Ras al Khaimah

Leuk dat je digitaal met me meereisde naar Ras al Khaimah, bestemming 3 volgt binnenkort!

Lees ook:

Wat moet je zien in Erbil, Kurdistan, Irak?

Avonturen beleven met je tiener in Bergen, Noorwegen

De mooiste plekjes van Avignon in 1 dag

Challenge: oldtimer avontuur met mijn tieners

Paardenvakantie met tieners bij Roter Hahn in Zuid-Tirol in de herfst

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.