100 mooie wishlistplekken #1 waterval

Reizen gaat op dit moment even alleen in gedachten. Gratis en voor niks kun je daarom met mij mee naar 100 mooie wishlist plekken! We reizen er samen heen via een prachtig plaatje met een praatje. Ik snak naar positieve energie en wegdromen van reizen die wellicht alleen in gedachten worden gemaakt, is de snelste manier om daar te komen. Reis je met me mee?

Foto: PR, Visit Kroatië

We gaan watervallen kijken!

We gaan watervallen kijken! Dat is in Nederland toch niet zo indrukwekkend als in andere bestemmingen. In mijn mailbox zat dit prachtige plaatje, waarvoor we samen afreizen naar Kroatië. Zelf ben ik er nog nooit geweest, jij wel? De Plitvice Meren in Kroatië vormen een van de mooiste nationale parken van Europa, zo meld het persbericht. Het park bestaat uit 16 turquoise meren, die omringd zijn door wandelpaden en houten loopbruggen.

Dit is dus plaats nummer 1 van onze fotoreis samen. Heb je je bergschoenen aan? Ik zou hier graag een stuk wandelen en wat mooie foto’s schieten. Rugzak op de rug, gevulde waterfles mee en stop jij wat lekkers in de tas voor onderweg?

In de herfst kleuren de bomen hier prachtig goud en rood. Plitvice staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een must-see voor natuurliefhebbers en wandelaars. Kroatië schijnt een een ideale bestemming te zijn voor een vakantie in de herfst. Het is er nog aangenaam warm en de steden zijn gezellig, maar een stuk minder druk dan in de zomer. Vooral de nationale parken als de Plitvicemeren en Krka transformeren in schilderachtige oases met herfstkleuren en watervallen. 

Ik hoorde laatst iemand vertellen dat het aan de kust in bekende toeristenplaatsen niet echt leuk toeven is, vanwege de achterlijke prijzen die Kroaten rekenen in de restaurants en terrasjes. Ze vergeleken het met Ibiza prijzen voor een B-keus bestemming, maar meer richting het binnenland schijnt het beter te zijn. 

Afijn, never been in Kroatië, maar dit plaatje is prachtig!

Waar was voor jou de mooiste waterval die je in het echt hebt gezien? Voor mij waren dat de indrukwekkende watervallen in Koerdistan Irak.

Overzicht 100 mooie wishlistplekken

#1 waterval – Kroatië, Plitvice Meren

#2 parels – natuuremiraat Ras al Khaimah

Leuk dat je digitaal met me meereisde naar Kroatië, bestemming 2 volgt binnenkort!

Lees ook:

Avonturen beleven met je tiener in Bergen, Noorwegen

5 stoere jeeptour bestemmingen

Romantiek op Madeira: dé bestemming voor jou en je partner

Vakantie naar de Azoren met kinderen

De leukste pretparken in Europa: een overzicht!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.