5 stoere jeeptour bestemmingen

Stoere activiteit op reis? Je wilt natuurlijk graag iets van de omgeving zien en hoe kun je dat beter ervaren dan met een jeeptour? In dit artikel 5 mooie jeeptours op een rij, om zelf te rijden of je te laten chauffeuren. 

jeeptour bestemming

Grappig weetje: de Jeep Avenger was een van de zeven finalisten van de prestigieuze titel “Auto van het Jaar 2023”. Sinds het 2e kwartaal van dit jaar is hij verkrijgbaar in Nederland, vanaf 37.000 euro. De Avenger is de eerste 100% elektrische SUV van Jeep met een actieradius van maximaal 400 kilometer.

JeepAvenger1stEdition
Foto: Stellantis, Jeep Avenger
AlpenReizen

1. Jeeptour in de bergen van Madeira

Een leuke en geschikte manier om het eiland Madeira te verkennen is met een jeeptocht met gids, bijvoorbeeld via Safarimadeira. Alleen met zo’n 4×4 rijd je over de steile zandweggetjes langs diepe afgronden in het bergachtige binnenland. De gids brengt jullie naar de hoogste toppen van het eiland, langs de typische gekleurde Madeirase huisjes, groene valleien en bossen, geweldige baaien en de meest waanzinnige uitzichten. Één van deze spectaculaire uitzichten vind je bij Cabo Girão, met 580 meter de hoogste klif van Europa. Hier wandel je op glazen platen en kijk je zo de ruim 500 meter diepte in!
Excursieduur: halve dag of hele dag. Prijs: vanaf € 50,- per persoon. Kinderen onder 6 jaar gratis. 

Madeira. Foto: Ricardo Faria Paulino
Authentieke Madeira Rondreizen

2. Woestijnsafari in Wahiba Sands in Oman

Een jeepsafari in de woestijn ervaren? Ga naar Wahiba Sands in Oman. Wapperend haar in de wind, een magische zonsondergang en kamelen rustend in de eindeloze heuvels van zand. Wahiba Sands heeft duinen van wel 200 meter hoog in kleuren schakerend van geel naar rood, doorzat zeezand vanaf de oostkust de woestijn in waait waarbij beide zandtypes zich vermengen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste woestijnen van Oman en met 16.000 km2 is er hier wat ‘zand’ te ontdekken. Zeer indrukwekkend voor een reiziger om hier te wandelen of met een 4×4 op jeepsafari te gaan. Na een bezoek aan de Wahiba Sands is het zeker tijd om de camera weer opnieuw op te laden.

Vlnr: Wahiba Sands, Jebel Shams, Sultan Qaboes-Moskee Foto’s: Ministry of Heritage & Tourism Sultanate of Oman

3. E-jeep tour op Gozo in Malta

Nog geen 70 vierkante kilometer: zo groot is het Maltese eiland Gozo. Toch heeft het ondanks die kleine oppervlakte heel wat in z’n mars. Je dompelt je er onder in een eeuwenoude geschiedenis, ontdekt ongerepte stukken natuur en proeft er van een heerlijke, mediterrane gastronomie. Voeg daar de hemelse, zuiderse temperaturen aan toe. En de relaxte, rustige sfeer … en je begrijpt helemaal waarom Gozo tot Europa’s best bewaarde geheimen behoort. Om de rust te bewaren is er geen luchthaven op Gozo. Je bereikt het eiland met de klassieke ferry verbinding vanuit Malta naar de idyllische havenstad Mgarr. Gozo in een handomdraai verkennen doe je met een elektrische e-jeep! Met deze duurzame krachtpatser van Yippee Tours zoef je van de ene highlight naar de andere terwijl een ervaren gids je de mooiste plekken van het eiland laat zien.

Ttempels van Ġgantija op Gozo. Foto: Malta Tourism Authority
Schotland met Voigt Travel

4. Ramon krater in Israël

Ga op jeeptocht naar de Ramon Krater en overnacht daar op dark sky camping Be’erot. Be’erot is de enige camping in de Ramon krater, de Grand Canyon van Israël, dus als je het adembenemende uitzicht op de krater wilt zien een must. Door de rust van de camping kun je overdag ontspannen in de natuur en, met het gebrek aan lichtvervuiling in het gebied, ’s nachts sterren kijken. Be’erot is slechts een klein eindje rijden van het dorpje Mitzpe Ramon en naast 4×4 tochten kun je hier excursies boeken als abseilen, kameelritten, jeeptochten en opwindende wandelingen. De zonsondergangen zijn ook fantastisch.

Camping Be’erot. Foto: Avi Bahari
Nieuw 728x90

5. Godafoss watervallen in IJsland

Het vulkanische landschap van IJsland is magisch. Het land heeft bijzondere natuurfenomenen, waaronder halfbevroren watervallen. Het witte sneeuwlandschap in combinatie met deze blauwe watervallen zorgt gegarandeerd voor een schitterend gezicht. Eén van de must see’s is de Godafoss. Deze sprookjesachtige waterval komt uit in een groot, helderblauw meer. Ook de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa, en de Aldeyjarfoss zijn een bezoek waard. Deze laatste is alleen te bezoeken met een 4×4 dus een avontuurlijke instelling is zeker geen overbodige luxe. Kortom een topbestemming voor een jeeptour via Voigt Travel.

godafoss waterval
Ggodafoss waterval. Foto: Unsplash, Voigt Travel

Welke gave jeeptour staat jou het meeste bij?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.