Met een grote groep een dagje weg, praktische tips

Lekker met z’n allen een dagje weg vinden we heerlijk. Of dat nu met het gezin is of dat je met een (grote) groep een dagje weg gaat. Juist met een flinke groep is dat ontzettend gezellig, maar dan zijn er wel wat praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Zoals een bus huren, om alles in goede banen te leiden. Om je goed voor te bereiden op het dagje weg met je vriendengroep of familie, vind je hier praktische tips voor je reis.

dagje weg met een groep
Foto: door Lisa Fotios

Met een groep reizen voor een dagje weg

Als je met een groep gaat reizen, dan zou je met meerdere auto’s kunnen gaan, maar dit is vaak duurder. Een busje huren is dan goedkoper omdat je de kosten met elkaar kunt delen. Via Avis kun je een bus huren voor het dagje weg. Dit bedrijf heeft veel filialen in Nederland waardoor er altijd een filiaal dichtbij jou in de buurt zit. Dat is handig met het weer terugbrengen van de bus.

Niet alleen is het goedkoper doordat je de kosten kunt delen van de huur, benzine en de kilometers, het is ook nog eens veel gezelliger om met z’n allen bij elkaar te zitten. Lekker kletsen, muziek erbij en de voorpret kan al beginnen. Wellicht onderweg nog even stoppen om je benen te strekken en wat lekkers te halen. Oh, en je kunt makkelijker van chauffeur wisselen met meerdere volwassenen bij elkaar.

Op de plek van bestemming

Als je met een groep een dagje weg gaat, dan is het ook handig om goede afspraken te maken als je eenmaal op de plek van bestemming bent. Ga je bijvoorbeeld naar een pretpark, dan heeft iedereen wel een andere voorkeur voor attracties. Het is handig om een WhatsAppgroep aan te maken om elkaar op de hoogte te houden van wie waar is óf je spreekt een vaste tijd af op een bepaalde plek om bijvoorbeeld lekker te lunchen of om je klaar te maken voor vertrek naar huis. En als je een WhatsAppgroep aanmaakt, vergeet dan vooral ook niet de leuke en gekke foto’s te delen van elkaar! Foto’s zijn altijd leuk om te bewaren en je hebt er weer mooie herinneringen bij.

bus huren groepsvervoer

De terugweg van een dagje weg

Als jullie met z’n allen een hele dag hebben genoten, dan is het weer tijd om naar huis te gaan. Als het goed is hebben jullie vooraf besproken hoe jullie de betaling gaan doen. Handig om daar een app als Tikkie voor te gebruiken, zodat je iedereen een vast bedrag kunt sturen. Het wordt dan op jouw rekening bijgeschreven zodat jij het in één keer kunt afrekenen.

Op de terugweg heb je alle tijd om lekker bij te kletsen over de mooie dag die jullie hebben gehad. Om de dag goed af te sluiten is het ook hartstikke leuk om ergens onderweg nog wat te eten. Niet het bekende broodje bal bij de benzinepomp, maar bijvoorbeeld lekker bij een goed wegrestaurant. Dat is dan het bekende puntje op de i van de dag.

Wat zou jullie volgende groepstrip moeten zijn?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.