Spot de Big 5 in het Balule Game Reserve

De ‘Big Five’ bestaat uit de leeuw, de buffel, luipaard, neushoorn en de Afrikaanse olifant. Het is niet eenvoudig om de big 5 te spotten. Veel geduld, oplettendheid en goede ogen is een must. Goede tools zoals een verrekijker helpen je hierbij. Ik ging de dieren proberen te spotten in het Balule Game Reserve. Een ervaring om nooit te vergeten!

Gastblog door Esther Weemers

game drive kruger park

Kruger Park

Er zijn verschillende plekken waar je de Big Five kan vinden. In Zuid Afrika is het Nationaal Krugerpark een van de bekendste wildparken van Afrika. Het trekt jaarlijks veel toeristen die op zoek zijn naar de bijzondere dieren. Het Krugerpark is 280 km lang en gemiddeld 60 km breed en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 km². Het nationaal Kruger Park is in handen van de overheid. Om het park heen liggen verschillende privé reservaten die direct verbonden zijn met het Kruger Park. De dieren kunnen dus vrij rondlopen tussen de parken.

In de reservaten vind je meestal luxe lodges, terwijl de accommodaties in het Kruger park vrij basic zijn. Een ander voordeel van een privé reservaat is dat de jeeps off-road mogen rijden. Meer kans dus om de Big Five te spotten! Ik besloot mezelf eens te verwennen en voor een accommodatie in een privé reservaat te kiezen.

islimela game lodge

Hartelijke ontvangst bij Islimela Game Lodge

Ik sliep in het Islimela Game Lodge dat ligt in het Balule Game Reserve. De lodge wordt beheerd door een Nederlands stel. Bij aankomst stonden ze ons op te wachten met een glaasje drinken en een koel handdoekje. Dat is nog eens een leuke ontvangst! We werden naar onze lodge gebracht die er echt prachtig uit zag.

Midden in de kamer staat een groot kingsize bed. Daarachter heb je een open badkamer met inloop regendouche en bad. Maar je hebt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van je eigen buiten douche! Aangrenzend hebben we een terras met een relaxte bank vanuit waar je vrij uitzicht hebt over het park. Nog geen 10 minuten later zaten wij daar te genieten van een wijntje.

Op safari

De volgende ochtend was het zover: onze game drive stond gepland. Al om half 5 moesten we klaar staan. Toen we bij de jeep kwamen bleek dat we alleen op de lodge waren dus we hadden een privé tour! In het donker vertrokken we op zoek naar de eerste dieren. Al snel kwamen we zebra’s, antilopen, impala’s, zwijnen en nog veel meer dieren tegen. Helaas nog geen van de big 5. Toen we een stop maakte aan het water voor een kopje thee kwam een olifant ons verrassen: hij ging recht voor onze neus zwemmen! Super gaaf.

game drive kruger park

Relaxen in de lodge

Na 2,5 uur kwamen we terug aan bij de lodge. Ze stonden ons wederom op te wachten met een drankje en vervolgens was er een mooie tafel gedekt voor ons ontbijt. Daarna hadden we de hele dag de tijd om te relaxen aan het zwembad. Het personeel kwam continu vragen of ze iets voor ons konden betekenen en er werd een heerlijke lunch voor ons klaar gemaakt. De service in deze lodge is echt top, zeker een aanrader!

Avond safari game drive

Tegen de avond was het tijd voor onze tweede game drive. We hoopte nu wat meer van de Big Five te spotten! Al snel zagen we weer olifanten en veel andere mooie beesten. Tegen het einde van de rit moesten we de hoop opgeven. We reden naar een uitzicht punt en genoten met een wijntje van de zonsondergang. En net toen kreeg de ranger te horen dat er een leeuw gespot was aan de andere kant van het park! We zijn meteen in volle vaart die kant op gereden. Toen we aankwamen was het al donker en konden we de leeuw nergens meer vinden helaas.

Volgende keer: verrekijker mee

Wij hadden zelf geen verrekijker bij. Misschien had dit ons geholpen om toch nog die leeuw te zien… Voor een volgende keer zal ik er dan ook zeker een meenemen. Swarovski Optik heeft een handige compacte verrekijker: CL Pocket. De speciale CL Pocket Mountain zit in een klein oranje tasje, erg handig om mee te nemen. Ook heel fijn dat dieren deze kleur niet kunnen onderscheiden van de kleuren uit de natuur, je jaagt ze er dus niet mee weg. Wat ik persoonlijk erg goed vind aan Swarovski is dat ze erg natuur bewust zijn. Ze produceren milieuvriendelijk en ze nemen deel aan projecten op het gebied van natuurbehoud.

islimela game lodge

Een safari is geweldig

De safari was een onvergetelijke ervaring! Vergeet geen luchtige kleding, DEET, een zonnebril, hoed en zonnebrand mee te nemen. De temperatuur kan aardig oplopen. In andere parken gedurende de reis heb ik nog de neushoorn en de buffel van de Big Five gespot. Voor de leeuw en het luipaard moet ik dus nog een keer terug!

Wanneer ga jij proberen de Big Five te spotten? Of heb je ze al afgestreept?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.