Dít zijn nuttige beauty routine tips voor iedere dag

Je beauty routine kan uit zoveel stappen bestaan als jij wenst. Hoe uitgebreider je beauty routine is, hoe beter je al gauw voor je huid zorgt. Sommige stappen hoef je maar af en toe te doen. Maar andere onderdelen van je beauty routine kun je juist iedere dag uitvoeren. Benieuwd naar nuttige dagelijkse tips? Lees dan zeker verder.

beauty routine tips

Bescherming tegen zonlicht

Zonnebrandcrème gebruiken, dat hoeft toch alleen in de zomer? Veel mensen denken er zo over. Maar eigenlijk is het juist de bedoeling om je huid iedere dag te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Dus ook in de lente, herfst en winter! Een makkelijke manier om dit te doen? Gebruik een serum met SPF. Dit is je ideale dagelijkse zonbescherming, met een ultralichte textuur. Het is vloeibaarder dan een klassieke zonnebrandcrème. Kies voor beschermingsfactor SPF 50+, om je huid effectief te beschermen. Verschillende stralen richten schade aan op je huid door blootstelling aan zonlicht. Dit zijn UVA-en UVB stralen, lange UVA en infraroodstralen. Bescherming tegen al deze stralen is noodzakelijk, iedere dag van het jaar. Maak er dus een gewoonte van om een product met SPF te gebruiken. Dit is een belangrijke stap in je beauty routine.

Grondige reiniging

Iedere dag verzamelt er weer vuil op je gezicht. Hoe je dag er ook uitziet. Denk aan vuil uit de lucht en uitlaatgassen. Maar ook stof, zweet en talg verzamelen zich hier. Evenals de resten van je make-up. Daarom is het dus belangrijk om je huid iedere dag goed te reinigen. Het liefst twee keer per dag: in de ochtend na het opstaan en in de avond voor het slapengaan. Alleen een beetje kraanwater in je gezicht gooien is daarbij helaas niet genoeg. Reinig je gezicht liever grondig en gericht met een reiniger van bijvoorbeeld Garnier Nederland. Zo is Micellair reinigingswater effectief. Micellen verwijderen onzuiverheden, make-up resten en ander vuil van je gezicht. Micellen werken hierbij als een magneet, waardoor het niet eens nodig is om te wrijven met je wattenschijfje. Op die manier geef je je huid een zachte behandeling. Ook is het reinigen zo gepiept. Je huid krijgt de bekende glow als je je huid goed reinigt. De doffe look verdwijnt. Dat kan al een goede motivatie zijn om je huid te reinigen!

Goede hydratatie

Niet alleen reinigen is belangrijk, maar ook hydrateren. Je voedt op die manier je huid, met de juiste producten. Het doel van hydrateren? Het zorgt ervoor dat je de huidbarrière versterkt en herstelt. En die sterke huidbarrière heb je nodig. Daarmee voorkom je namelijk dat er meer vocht verdampt. Je verzorgingsproducten worden beter opgenomen. En je maakt je huid meteen resistenter tegen bacteriën en schimmels. Ook voor de looks van je huid doe je weer veel goeds met hydratatie middels een crème of serum. Je huid ziet er jonger en stralender uit. Ook is je huid minder droog. Zorg ook dat je genoeg water drinkt!

Vaste routine

Je maakt je huid blij met een vaste routine. Als je beauty routine er iedere dag weer (heel) anders uitziet, weet je huid immers niet goed meer wat er allemaal gebeurt. Dat kan juist voor onzuiverheden of andere ongewenste effecten zorgen. Dat is ook het geval als je je beauty routine de ene dag strikt volgt, en vervolgens weer een paar dagen laat zitten. Probeer hier dus regelmaat in te krijgen. Is het voor jou te veel moeite om lang bezig te zijn met je beauty routine? Pas dan alleen de essentiële stappen toe, namelijk reinigen, hydrateren en beschermen tegen zonlicht. En houd hierin dus dezelfde routine aan. Je kunt extra stappen toevoegen, maar kijk vooral of je dit ook daadwerkelijk volhoudt. En wissel ook niet steeds maar weer van beauty producten. Je huid heeft tijd nodig om aan een nieuw product te wennen. Die tijd moet je je huid dus wel geven.

Kwalitatieve producten

Over beauty producten gesproken! Het is tot slot belangrijk om alleen producten te gebruiken waar je huid echt iets aan heeft. Helaas zijn er veel producten te vinden die eigenlijk maar nauwelijks werkzame stoffen bevatten. Het is dus slim om hier goed onderzoek naar te doen, om welk product het ook gaat. Van crème tot reiniger: er zijn natuurlijk genoeg kwalitatieve opties te vinden, die jouw huid wel veel goeds doen.

Nu je weet wat de basisstappen van je dagelijkse beauty routine zijn, kun je hier ook makkelijker mee aan de slag gaan. Probeer het in je systeem te krijgen en vol te houden. Dat laat je huid stralen!

disclaimer

 

Lees ook:

Review Pure Obagi: waarom gebruik je een vitamine C serum?

Intense hydratatie met een Aqua masker

Pluizig haar? Gebruik een Babyliss Hydro-Föhn

Offline met je puber in Thermae 2000

Moeder-dochter beauty workshop

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.