Pluizig haar? Gebruik een Babyliss Hydro-Föhn

Pluizig, fijn en koppig haar zijn veel voorkomende frustraties. Met de Hydro-Fusion lijn van Babyliss kun je dit probleem tackelen. Het merk heeft deze lijn uitgebreid en dat is een mooi én handig cadeautje voor de feestdagen. Wij kregen de nieuwe 4-in-1 Hydro-Fusion föhnborstel toegestuurd voor deze review, tot nu toe gebruikten we een Babyliss diffuser om onze haren te krullen maar dit apparaat geeft ons met de 4 verwisselbare opzetstukken allerlei nieuwe mogelijkheden.

fohn reviewen
Haar in de krul föhnen met deze Hydro Föhn van Babyliss met diverse opzetborstels.

Hydro-Fusion, wat is dat?

Het klinkt ingewikkeld, Hydro-Fusion, wat is het precies? Even wat technische specificaties die het merk met mij deelde. Deze productlijn is ontworpen met Advanced Plasma Technology, en dat brengt je terug naar de natuurkundelessen van vroeger om het te begrijpen. (Te lang geleden? Informeer ever bij je tiener op de middelbare school, haha.) Weet je nog dat elektriciteit draait om positieve en negatieve ionen? Nou de de Hydro-Fusion tools bevatten een dubbel ionisch systeem dat zowel positieve als negatieve ionen (van je natte haren, vandaar de ‘hydro’) combineert (vandaar het woordje ‘fusion’ oftewel fusie), het komt er op neer dat deze samenwerken om de vochtbalans van het haar op peil te houden. Zo worden jouw haren verzorgd en pluisvrij gemaakt.

hydro föhn babyliss
Ik mocht mijn haren op allerlei manieren föhnen om dit apparaat van Babyliss te reviewen.

4-in-1 Hydro-Fusion föhnborstel

De nieuwe 4-in-1 Hydro-Fusion föhnborstel geeft je eindeloze mogelijkheden met 4 verwisselbare opzetstukken om te drogen, het haar glad te maken, te stijlen en volume en vorm te creëren. Dat las ik in ieder geval. Ik vond de volgende items in de doos:

babyliss hydro föhn

Een hele verzameling zo, met het blauwe elektrische basisdeel en de 4 verschillende opzetstukken. Aangezien ik de doos graag bij het oud papier wil gooien, moet ik nog even verzinnen hoe ik dit netjes bij elkaar bewaar. Even ergens een mandje vandaan toveren, denk ik voor deze opruimchallenge. 

Afhankelijk van wat je met de haren wilt, kies je een opzetstuk:

  • Het algemene föhn stuk is ook ideaal voor je man met korte haren en maakt het haar droog.
  • Met de ronde borstel kun je de onderkant van je haren in de krul borstelen en tegelijk droogföhnen.
  • Dan is er een platte borstelkop waarmee je het haar pluisvrij stijl föhnt.
  • Wil je juist wat meer volume? Dan gebruik je de borstelkop met luchtkussentje en zet je die allereerst bij de haaraanzet om wat lucht in je kapsel te föhnen.

Voor alle opzetstukken adviseert Babyliss om het haar vooraf al voor 80% klitvrij te borstelen, zodat de föhn optimaal z’n werk kan doen. Van mijzelf heb ik al wat slag in het haar, waardoor dit apparaat heel fijn is: ik kan kiezen voor pluisvrij en stijl, een klein beetje volume, dat het onderin mooi omkrult of… ik ga voor de complete curly look met de Babyliss diffuser die we ook hebben.

Heb je bij veel föhns een hittebeschermend styling product nodig, bij deze hoeft dat niet persé omdat je de ‘koude’ stand kunt gebruiken, deze coolshot is beter voor je haar. Persoonlijk ben ik daar fan van, dan hoef je ook niet op te letten waar je het apparaat na gebruik neerlegd en of er niet iets door de hitte (van het apparaat) beschadigd. Al zitten er ook 2 warme standen op voor een sneller resultaat.

babyliss hydro fohn
Bij de aanzet wat volume er in föhnen, maar niet direct een krul.

Praktische informatie over deze föhn

De adviesprijs is € 79,90, de stijltang uit dezelfde lijn heeft overigens exact dezelfde adviesprijs, maar is nu een stuk goedkoper bij Bol.com (affiliate linkje, kost je niks extra maar je steunt deze blog als je er op klikt). Good to know. Het snoer is 2,5 meter lang en kan meedraaien. Kijk dus of er een spiegel in de buurt van je stopcontact zit of andersom. Babyliss geeft 3 jaar garantie op de föhn.

Op welke manier föhn jij je haren het liefst?

Lees ook:

Guhl tegen winterse haarkwaaltjes

G.M. Collin skincare met collageen

Belang van een goede haarverzorging

5 producten voor goede haarverzorging in de winter

Intense hydratatie met een Aqua masker

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.