Belang van een goede haarverzorging

Haren wassen. Iedereen doet dit. Toch doet de een het iedere dag en de ander maar een keer in de week. Maar wat is nu het juiste aantal wasbeurten? Naast dat iedereen een ander ritme aan wasbeurten heeft, zie je ook een groot verschil in productgebruik. Er zijn zoveel productsoorten en merken, wat is nu precies goed? In dit artikel meer informatie over het wassen van haren.

waarom haren wassen

Waarom was je je haar?

Iedereen wast zijn haar dus anders. Of dit nu een keer per week of iedere dag is. Maar waarom was je je haar nu eigenlijk? Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je hebt net iets te lang gewacht met douchen, waardoor je haar opeens vet is. Je weet dus dat je je haar wast om het weer schoon te maken, maar is dit dan de enige reden?

Je hoofdhuid heeft veel te verdragen. Hierbij kun je denken aan verschillende producten die gebruikt worden voor het haar om het in model te krijgen. Om ervoor te zorgen dat je hoofdhuid gezond blijft, was je je haren. De ophoping op de hoofdhuid wordt dan als het ware weggehaald. Hierdoor voorkom je eventuele huidontstekingen. Vaak lijkt het door het vette haar zo dat de huid juist goed gevoed wordt. Niets is minder waar, want hierdoor zorg je er juist voor dat de hoofdhuid uitdroogt. Daarnaast kunnen er ook nog eens flinke klitten ontstaan en in het ergste geval vallen de haren zelfs uit. Niet iets dat je zou willen dus. 

Hoe vaak moet je de haren wassen?

Wat is nu dan het juiste aantal wasbeurten? De een wast namelijk vaker zijn haar dan de ander. In de meeste gevallen worden de haren gewassen, omdat het vet begint te worden. Hoewel dit logisch klinkt, is het niet de juiste manier. Hierdoor kan het al snel gebeuren dat het haar te veel of juist te weinig wordt gewassen.

Daarnaast worden anderen vaak als voorbeeld genomen. Je kent het vast, iemand die je kent, heeft erg mooi glanzend en dik haar. Graag neem je dan die methode van wasbeurten en producten over. Toch heeft dit geen enkele zin, want iedereen heeft een ander haartype. Jouw perfecte aantal wasbeurten en hoe snel het vet wordt, hangt af van verschillende factoren.

Zo zijn voeding en beweging erg belangrijk. Ook is een goede hygiëne een belangrijke factor. Bij deze factoren kun je denken aan wel of niet gezond eten, met vieze handen door je haar gaan en bijvoorbeeld transpireren op je hoofdhuid en je haar vervolgens niet uitspoelen. Naast de factoren waar je zelf iets aan kunt veranderen, zijn er ook factoren waar je niks aan kunt doen. Wanneer je bijvoorbeeld dunner haar hebt, zal je haar ook eerder vet lijken dan wanneer het dikker zou zijn. Daarnaast kunnen weersomstandigheden en erfelijkheid van bijvoorbeeld talgproductie ook bepalend zijn voor de vetheid van je haar. 

Hoe de haren wassen?

Om ervoor te zorgen dat je goed voor je hoofdhuid en haren zorgt, was je dus je haren. Het is belangrijk dat je de juiste middelen, passend bij jouw haartype, gebruikt. Op het moment dat je de haren gaat wassen, kun je dit het beste met lauwwarm water doen. Doe je dit niet, zal je hoofdhuid sneller geïrriteerd raken.

Op het moment dat het water goed op temperatuur is, kun je de shampoo in het haar smeren. Het beste is om de shampoo met je vingertoppen in te masseren. Als alles goed verdeeld zit, kun je het uitspoelen en is het tijd voor de conditioner. Deze smeer je eerst in de puntjes en verdeel je naar boven. Belangrijk is te zorgen dat de conditioner zo min mogelijk tot niet in aanraking komt met de hoofdhuid. Wanneer je dit wel gebeurt, zal het haar eerder vet worden. De conditioner spoel je na enige tijd ook uit en dan ben je klaar onder de douche. Je kunt de haren voorzichtig met een handdoek laten drogen.

Verwen je haar daarna bijvoorbeeld met de producten van Olaplex. Een extra verzorging voor de haren, waardoor het ook nog eens extra zacht aan zal voelen. 

Lees ook:

Wat vind jij een fijn wasritueel?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.