Dagje Burgers Zoo met Rimba Musical

Zin in een dagje dierentuin in Arnhem? Burgers’ Zoo en Van Hoorne Studios hebben een nieuwe musical gelanceerd, die je zeker moet bekijken als je er toch bent. Tot en met zondag 18 augustus 2024 zijn er dagelijks vijf uitvoeringen van ‘Zoë & Silos: De Rimba Musical’. Hoofdrolspelers Zoë en Silos zetten zich in Vietnam in voor het bedreigde schubdier en wij waren uitgenodigd om te kijken hoe.

burgerszoo
De olifanten waren lekker aan het eten.

Arnhem is voor ons een uur rijden met de auto, de laatste keer dat we deze dierentuin bezochten was net het nieuwe verblijf van de maki’s geopend in 2019. Toen nog redelijk kaal, maar nu supergroen en prachtig begroeid. 

Veel dieren waren lekker actief en ook goed zichtbaar. Heel leuk om ze dan te kunnen bekijken, Burgers Zoo heeft echt behoorlijk wat bijzondere dieren in mooie habitats. Zo is het park opgedeeld in een deel met Safari, Bush, Oceaan, Rimba, Desert, Mangrove en Park. Verschillende grote speeltuinen, waaronder een overdekt klimparadijs maken het af. 

Wie over de dieren wil leren, kan dat lezen op de bordjes maar tijdens ons bezoek stonden er ook overal medewerkers met een stand voor huiden, botten en andere items. Voor kinderen was er een speurtocht waar ze hier antwoorden konden vinden, maar ook aan volwassenen werd interessante informatie gegeven.

Informatie over de pangolin in de musical

Over één dier werd op een creatieve manier nog veel meer extra informatie gegeven: het schubdier, oftewel de Pangolin. Een ernstig bedreigde diersoort, want het is één van de grootste slachtoffers van de illegale dierenhandel. En dat terwijl veel mensen nog nooit van dit dier gehoord hebben! In het nieuwste avontuur van Zoë en Silos – bedacht door de musicalhelden van Van Hoorne – bevinden we ons dan ook in het tropische regenwoud van Vietnam, om het schubdier aan meer bekendheid te helpen.

@marstyle78 #burgerszoo #musical #uitgenodigd #schubdier #beschermdediersoort @Burgers’ Zoo ♬ origineel geluid – Marguerita

Zoë en Silos ontmoeten niet alleen een panglin, maar ook dieren als tijgers, pythons en gibbons. Hoe kunnen ze het schubdier bekender maken, zodat mensen deze bedreigde diersoort meer gaan waarderen en beter gaan beschermen? Een grappige én leerzame voorstelling met uiteraard veel muziek, waarbij je benen even rust kunnen krijgen van het dagje dierentuin. Zeker een bezoekje waard!

burgerszoo

 ‘Zoë & Silos: De Rimba Musical’ is vijf keer per dag te zien tot en met zondag 18 augustus 2024 en bij de entreeprijs van Burgers’ Zoo inbegrepen. Op zondag 11 augustus en vrijdag 16 augustus vertaalt een gebarentolk voor doven en slechthorenden alle shows. Op de website van Burgers Zoo vind je meer informatie, wij bezochten de voorstelling van 14.30 uur en de zaal zat lekker vol.

Natuurbehoudscampagne VietnAMAZING en Save Vietnam’s Wildlife

Het is niet alleen Burgers Zoo dat zich inzet voor het schubdier. De Europese Dierentuinvereniging EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) telt meer dan vierhonderd leden in zevenenveertig landen in Europa en West Azië. In 2024 en 2025 voert EAZA campagne om dieren en natuur in Vietnam te beschermen en behouden. In Zuidoost-Azië staat de biodiversiteit onder grote druk, door oorlog en economische groei. Burgers’ Zoo neemt deel aan de campagne en steunt de Vietnamese non-profit natuurbehoudsorganisatie Save Vietnam’s Wildlife van voormalig Future For Nature-winnaar Thai Van Nguyen. Meer informatie over deze projecten kun je lezen op vietnamazing.eu en futurefornature.org/ffn_winner/thai-van-nguyen.

@marstyle78 #burgerszoo #dierentuin #uitgenodigd @Burgers’ Zoo #dagjeuitmetkinderen ♬ We Go Together (From "Grease") – The Open Party Band

Bekend maakt bemind, dus ga naar de dierentuin

Bekend maakt bemind, daarom is een bezoekje aan de dierentuin met je kinderen belangrijk. Dierentuinen hebben fokprogramma’s en steunen tal van natuurgebieden waar ‘hun’ dieren in het wild nog voorkomen. Er worden studies gedaan naar hun natuurlijke gedrag en optimale leefomstandigheden. De pangolin kun je helaas niet tegenkomen in de dierentuin, het dieet van dit schubdier bestaat uit insecten en larven en is in de dierentuin helaas niet na te bootsen met ander voedsel.

Met tieners naar de dierentuin

Het lijkt mijn dochters fantastisch om later aan het beschermen van dieren te werken. Toch is het met tieners lastig om helemaal van een dagje dierentuin te genieten. Ze krijsen niet als ze moe zijn, maar ze trekken hun eigen plan. Met een vrijwel lege telefoon. Dus terwijl ik dolgraag naar de vlinders in de Mangrove wilde, liepen zij uit protest weg want bij de capibara in de Bush is waar ze wilden zijn. Dan loop je als moeder toch enigszins gestressed rond, maar goed. Ik wist dat we om 14.30 uur de musical wilden bekijken en inderdaad bij de toiletten daar, kwam ik de dames weer tegen. Nog een paar keer bleven ze ‘we zijn moe’ ergens zitten, terwijl ik zelf maar even een rondje liep.

Herkenbaar voor andere ouders van tieners denk ik zo? 

Nou ja, niet tegenin gaan. Geen ‘de vakantie is saai’. We waren lekker samen op stap, in de buitenlucht, hebben iets opgestoken over de dieren, moesten lachen om de musical en ze zaten niet op een schermpje. Dikke win. 

Burgers Zoo is in de zomer geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

Adres: Antoon van Hoofplein 1 in Arnhem

Toegangskaartjes kun je op de website bestellen voor 28 euro per stuk. Voor kinderen van 4 tot 9 jaar betaal je 25,50 euro. Je kunt in de dierentuin ook je kinderfeestje organiseren of een abonnement nemen, een abonnement is 75 euro (voor kinderen tot 20 jaar 68 euro) en een parkeerabonnement is 20 euro.

Wanneer was jij voor het laatst in Burgers Zoo?

Lees ook:

Reis naar Rovaniemi, Finland gewonnen

Waterpret bij Dierenpark Amersfoort

Dierentuindieren uit de oceaan hebben hoofdrol in Zoë en Silos de Oceanmusical

Graaien in de olifantenpoep tijdens de Viespeukenweek in Dierenrijk

Bezoek aan GaiaZoo, de dierentuin in Kerkrade

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.