Van Samson & Marie gelijk door naar de 3 Biggetjes

Waar we een paar weekjes geleden nog werden ondergedompeld in de kerstsferen bij de studio100 Samson en Marie kerstshow, tellen we inmiddels al af naar 24 februari, de Nederlandse première van drie biggetjes te Musical met K3 én Marie. We kijken stiekem nog eventjes met jullie terug naar deze kerstshow, die in België blijkbaar echt hot and happening is, en natuurlijk ook al een beetje vooruit naar de volgende grote rol van Marie, die van Pluisje het Konijn in de drie biggetjes.

Door: Lisanne van Uunen

Trip down memory lane

Oké ik ga het nu, begin februari echt nog even hebben over de kersthow die wij op 7 januari bezochten. Maar who cares? Ik heb zelf mijn kerstboom pas een week of drie weer op de vliering gepropt dus ik zit nog wel een beetje in de vibe. En hoewel de show natuurlijk een kerstthema had, waren er ook veel liedjes te horen van ‘vroegah’. Het was voor mij eigenlijk een ‘trip-down-memory-lane’ met liedjes als de ‘Samsonrock’ en ‘De wereld is mooi’. Klinkt dat bekend? Voor jullie mama’s misschien wel. En mijn zoontje van 5, die natuurlijk mee mocht, kijkt dan weer naar de nieuwe afleveringen van Samson en Marie dus die kende dan weer ‘IJsjes’. En ja, dat liedje past net zo goed in een kerstshow als een blog over een kerstshow begin Februari 🙂 

Het verhaal van de show

Even een korte samenvatting de show. Samson maakt tijdens de voorbereidingen van het kerstfeest een nieuw vriendje, een ruimtewezen. Dat ruimtewezen is een beetje verlegen en helpt hem met het versieren van het podium maar laat zich (nog) niet zien aan Marie, omdat ze bang is dat de mensen van haar zullen schrikken. Ondertussen heeft de hilarische bakker Florentine een prachtige taart gemaakt voor het kerstfeest en doen de burgemeester en Brandweerman Bill alles om alvast van die taart te kunnen snoepen. Dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling en gaat ook helemaal mis, maar gelukkig is daar ruimtewezen Zippy. Zij tovert een nieuwe taart en red zo het kerstfeest.  

Naast dit leuke verhaal verteld door de hoofdfiguren, was er echt een fantastisch kinderkoor en kinderballet om de liedjes kracht bij te zetten. Echt complimenten voor deze kinderen. Ze zongen niet alleen loepzuiver maar stalen ook echt de show met mooie outfits en choreo’s.

Belgisch sausje

Het was duidelijk dat de zaal veel (Belgische) fans bevatte. Van wat ingewijden begrepen we dat de Kerstshows een begrip zijn in België en altijd snel uitverkocht zijn. Daarom bevatte ook het Nederlandse theater veel Belgen die mis hadden gegrepen en er graag voor naar Nederland reden. Dit zorgde wel voor extra sfeer want die echte fans, die gingen natuurlijk helemaal op in de show. Lucas vondt het ook wel gezellig. Gewapend met zijn net nieuw verworven Samson knuffel en hysterische lichtjeslantaarn joelde hij vrolijk mee met de rest van het publiek.

Drukke tijden voor Pluisje

Letterlijk de dag na de Nederlandse kerstshow in Theater de Kring in Roosendaal begonnen de repetities voor de drie biggetjes. Alle respect voor Marie die na al die kerstshows, soms meerdere op een dag, direct weer mocht repeteren. Zij speelt namelijk Pluisje in de musical de 3 Biggetjes, stiekem de leukste rol uit de musical. Wij kunnen niet wachten.

Dus wil je zelf naar een vrolijke musical die je kinderen zal betoveren. Kijk dan even naar in agenda van Studio100. Mocht je meer fan zijn van Samson, dan kun je in de zomer terecht in de Plopsa parken in België voor een nieuwe show van Samson en Marie.

Marie als Pluisje

Houden jullie ook zo van Studio 100?

Lees ook:

De leukste pretparken in Europa: een overzicht!

Winnie de Poeh the Musical: knuffelbaar goed

Kunstschaatsshows zijn magisch

Just Dance 2023, met oa K3

We gaan naar Bumba!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.