We gaan naar Bumba!

Ben jij wel eens met je kleintje naar de bioscoop geweest? Het kan best indrukwekkend zijn voor jonge kids: een donkere zaal, hard geluid, het grote scherm. Daarom is de kleuterbios ideaal! Wij gingen naar de premiere van Buma: het grote verjaardagsfeest, waarbij je na afloop een filmdiploma krijgt. Over een paar maanden start er bovendien een Bumba theatertour.

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

Bumba het grote verjaardagsfeest

Kleuterbios

Wat is de kleuterbios? Dit zijn ochtenden of middagen in de bioscoop, speciaal voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Natuurlijk wordt er een speciale kinderfilm gedraaid. Daarbij is het licht in de zaal niet helemaal uit, leuk dat je de reactie van je kind zo goed kan zien. Ook het geluid is gedempt en films duren niet te lang. Wij gingen naar Kinepolis Utrecht voor de Bumba film van Studio 100!

Bumba het grote verjaardagsfeest
Bij een verjaardag horen ballonnen.

Kinepolis Utrecht

We waren uitgenodigd bij Kinepolis Utrecht om dit feestje te vieren. Deze bioscoop is voor ons echt ideaal omdat we er met de trein naar toe kunnen. Vanaf Utrecht Centraal loop je zo naar de Kinepolis bioscoop die vlakbij de jaarbeurshallen is. Dit is echt een grote bioscoop met roltrappen en veel zalen! Bij binnenkomst stonden er al een Bumba ballonnen! Suus vond dit direct geweldig! Daarna mochten wij naar een ontvangstzaal waar de kinderen konden kleuren en limo kregen.

Bumba het grote verjaardagsfeest
Nom nom nom: lekker een grote bak popcorn delen met elkaar.

Bumba

Na even kleuren kwam de circusdirecteur op bezoek! In de film speelt Diego Gonzales de directeur. Je kent hem vast wel van diverse musicals, reclames en als Prince Charming op Videoland. Vandaag was Diego ook bij de premiere!  En ook Bumba en Bumbina kwamen op bezoek! Alle kids mochten met Bumba en Bumbina op de foto. Maar onze peuter vond dat toch wel erg spannend! Dus stond ik te stralen tussen Bumb en Bumbina 😉

Bumba het grote verjaardagsfeest
Als de kinderen het te spannend vinden, gaat mama zelf op de foto met deze kinderhelden.

Bumba het grote verjaardagsfeest

Daarna naar de grote bioscoopzaal. Er waren stoelverhogers voor de kinderen en we zaten lekker vooraan. De film kon beginnen!

Bumba het grote verjaardagsfeest
De film kan beginnen!

Waar gaat de film over? De directeur van het circus is jarig en ze gaan een feestje vieren. Noor, de dirigente van het orkest, is de beste cadeautjesgever van iedereen. Maar ze is dit keer de verjaardag van de directeur helemaal vergeten! Oeps! Ze moet snel iets bedenken! Om de directeur niet teleur te stellen verzint ze samen met Bumba, Bumbina en alle vrienden andere dingen om te geven zoals een een liedje, tutu of een toverstaf. Er zitten in de film oude en nieuwe fragmenten van Bumba en ook de lachende kinderen tussendoor komen terug. De film is heel interactief en de kinderen worden uitgenodigd te zingen en dansen in de zaal. Dit gebeurde dan ook volop! Heel leuk om alle peuters en kleuters te zien springen en dansen! Wat uiteindelijk het mooiste cadeau is, verklap ik natuurlijk niet!

Bumba het grote verjaardagsfeest
De verjaardagsfilm van Bumba maakt indruk.

Filmdiploma

Bij de kleuterbios van Kinepolis krijgen kinderen alle kinderen na afloop een filmdiploma. Wat een feest om naar de bios te gaan!

filmdiploma kinepolis
Foto: Kinepolis filmdiploma

Vanaf 23 december draait deze film van Studio 100 in de bioscoop. Een leuk uitje tussen alle feestdagen door!

Bumba Theatershow

bumba dromenland 

Hebben jullie na de bioscoopfilm nog niet genoeg van Bumba? Vanaf 6 januari start ook de theatertour. “Met Bumbina in Dromenland” is dan te zien in 33 Nederlandse theaters. Ook hier beleven Bumba en zijn vriendjes de grappigste avonturen!

Tijdens haar theater avontuur ontmoet Loes de charmante circusdirecteur Bumbalu, de speelse Tumbi de Olifant, de ondeugende Poppa de aap, de knuffelige Nanadu de beer, Carla de kip, de excentrieke vogel Kiwi en Baby. Ze leert er dansen met Bumbina, het beste vriendinnetje van Bumba. Samen met deze kleurrijke cast zullen kinderen van alle leeftijden genieten van dans, zang en vrolijkheid.

Na de show kunnen alle kinderen hun enthousiasme delen met Bumba zelf, want in de foyer is er na afloop van iedere show gelegenheid voor een Meet &Greet! Een feestelijk moment dat de beleving compleet maakt. Op de website van Studio 100 vind je meer informatie.

Houden jouw kleintjes ook zo van Bumba?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.