Winnie de Poeh the Musical: knuffelbaar goed

Vorige week hadden wij het geluk om de première van Disney Winnie de Poeh de musical te bezoeken. De Kunstlinie Almere kleurde voor de gelegenheid rood/ geel waardoor de Winnie sfeer er al snel in zat. Ik had mijn kinderen Lucas (5) en Feline (11) meegenomen en we waren best nieuwsgierig wat ons te wachten stond. We nemen jullie graag mee in ons avontuur in het Honderd Bunderbos.

Door: Lisanne van Uunen

Nostalgie van verschillende generaties

Zelf ken ik Winnie de Poeh van de boeken en tv (ja, dat bestond) van ‘vroeguh’, Feline zag best wat films zoals Lollifanten en Teigetje de film, die in haar vroege jeugd uitkwamen maar Lucas is eigenlijk een beetje ‘nieuwe’ generatie. Wel de generatie waarvoor deze musical is geschreven. Het gemiddeld publiek bestond verrassend genoeg niet uit kinderen. Misschien kwam dat omdat het een première was en aan enthousiasme was er bij het publiek geen gebrek, maar heel eerlijk, ik zou er wél met kinderen naartoe gaan.

Het verhaal in het kort

Poeh zoals iedereen poeh kent. Dat is de beste samenvatting van deze musical. De bekende karakters Poeh, Janneman Robinson, Knorretje, Teigertje, Konijn, Roe, Kanga, Uil en Iejoor maken een (niet al te) spannend verhaal mee in het Honderd Bunderbos waarbij de rode draad ‘honing’ is. Met levensgrote poppen worden de bekende karakters typerend neergezet in schijnbare eenvoud. Maar juist die eenvoud is zo moeilijk te spelen, de (komische) timing én stemgebruik moet wel goed zitten om de voor vele zo bekende figuren goed neer te zetten. En dat zat het! De spelers speelden meerdere rollen maar verplaatsten zich vlekkeloos van de ene naar de andere rol. De show bevat wat liedjes, veel honing en een overdosis herkenbaarheid en duurt ongeveer een uurtje.

Onze favorieten:

Lucas was duidelijk fan van Teigertje. Hij ging Roe, Winnie en uiteindelijk ook Konijn leren om springend zaadjes in te stampen. Dat vond hij gewoon hilarisch.

Feline was fan van Iejoor. Tergens langzaam vertelde Iejoor het publiek dat hij ‘alleen maar kwam om iedereen op te vrolijken’ terwijl hij zelf altijd de meeste pech heeft, te cute als ik haar moest geloven.

Zelf ben ik fan van de speler van Iejoor, Konijn en Uil: Pepijn Schwartz. Hij zet drie rollen ultiem herkenbaar goed neer.  Alle spelers waren goed, maar hij was uitmuntend. Wij kennen hem al wel uit de Efteling, daar hebben we een abonnement en zien we hem regelmatig in de huid kruipen van menig sprookjesfiguur, maar dit was gewoon nex-level. Je ziet het, ik schrijf bij mezelf veel meer dan bij de kids maar heej, deze jongen verdiend dat! Alleen voor hem zou ik nog een keer gaan.

Wij maken goede basics voor de laagst mogelijke prijs.

Tip Tip Tipparade

Klinkt het gek, als ik zeg dat het succes van deze musical de herkenbare eenvoud is? We hebben alle drie op onze eigen manier genoten. Ik kan je beloven, hier word je gewoon blij van. Dochterlief ging bij thuiskomst gelijk op zoek naar ‘haar’ Winnie knuffel (tip er is nu een leuke bij Zeeman te koop met meerdere geluidjes) en maandag vertrekt ze met haar winnie brooddoos en beker naar school. Winnie de Poeh is hier in huis ineens weer ‘dope, hot, lauw en wreed’ en ook de jongste zoekt op Disney+ op Winnie. De betoverende lieve beer van elke generatie.

Waar en wanneer?

Wil je de musical zelf ook bezoeken? Het voor kids echt een betoverende (eerste) theaterervaring. Dat kan nog tot en met mei 2024 in Nederland en België. Kaarten kun je boeken via Disney Winnie de Poeh de Musical (winniedepoehmusical.nl)

Wie is jouw favoriete karakter uit Winnie de Poeh?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.