Hoe creëer je een moderne en stijlvolle badkamer?

Welke eisen stel jij aan je nieuwe badkamer? Vind je het vooral van belang dat je nieuwe badkamer zo groot mogelijk oogt? Of hecht je vooral heel veel waarde aan de uitstraling van je badkamer? Dit is per persoon verschillend, dus bepaal dit allereerst even goed voor jezelf. En dan?

badkamertegel

Dan kun je de gewenste stijl van de badkamer bepalen. Opvallend hierbij is dat men tegenwoordig vaak voor een moderne en stijlvolle badkamer gaat. Zo’n badkamer kenmerkt zich door strakke lijnen, stoere materialen en niet al te veel poespas. De badkamer moet juist strak ogen.

Ga voor grote tegels

In een moderne badkamer is er vaak sprake van een bepaalde symmetrie. De badkamer is keurig uitgelijnd en ziet er hierdoor erg strak uit. Dit effect creëer je door in beginsel voor grote tegels te kiezen.

Welke kleur moeten deze tegels hebben? Dat is aan jou om te bepalen. Als je een kleinere badkamer hebt, kies je het liefste voor lichtere tegels. In een grotere badkamer kun je prima voor donkere tegels kiezen. Uiteraard kun je ook voor verschillende kleuren wand- en vloertegels kiezen. Daarmee creëer je een fraai contrast in je moderne en stijlvolle badkamer.

Kies voor een fraai toilet

In een moderne badkamer hoort ook een modern toilet. Kies voor een inbouw wc, voor een fraaie wc-rolhouder en voor een bijpassend meubelstuk. In veel badkamers is de wc toch wel een beetje het vergeten kindje. Voorkom dat dit ook bij jou het geval gaat zijn. Richt je pijlen dus ook op het creëren van een fraai toilet.

Kies voor een losstaand ligbad

Wil je dolgraag een ligbad in je badkamer hebben? Dan is het een ware trend om voor een losstaand ligbad te kiezen. Dit ligbad kun je ook nog laten vergezellen door een losstaande kraan. Daarmee creëer je al helemaal een moderne uitstraling.

Weet je wat hier ook nog een voordeel van is? Je laat je badkamer hiermee ruimtelijker ogen. Wel is het een vereiste dat je voldoende ruimte in je badkamer hebt. In een kleine badkamer is een losstaand ligbad praktisch onmogelijk.

Kies voor een inloopdouche of moderne douchecabine

In een moderne badkamer hoort een inloopdouche. Dat is althans de algemene opvatting over een moderne badkamer. Je kunt echter ook voor een moderne douchecabine kiezen.

Dit is bijvoorbeeld een douchecabine in de stijl van een zwarte, metalen deur. Of je kiest voor een kwartronde douchecabine waarmee je de ruimte optimaal benut. Qua douchecabine of inloopdouche heb je veel mogelijkheden.

Kleed de badkamer modern aan

Tot slot zou je de moderne badkamer modern aan kunnen kleden. Dit doe je onder meer met een spiegel met verlichting. Met de verlichting geniet je van extra functionaliteit in je badkamer. Bovendien staat verlichting in je badkamer modern.

Ook met andere accessoires kleed je je badkamer modern aan. Denk aan een modern kleedje in de badkamer, aan planten en aan een design radiator. Veel succes met het creëren van je moderne en stijlvolle badkamer!

disclaimer

Lees ook:

Snelle make-over voor de badkamer

Een volledig kostenplaatje van een nieuwe badkamer inrichting

Badkamer inspiratie: de Wild Wonder trendkleuren

Wat voor soort raamdecoratie in de badkamer?

Moderne vloer met keramische betonlook tegels

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.