Snelle make-over voor de badkamer

De badkamer is een heerlijke ruimte waar je even echt tot rust komt. Of je nu een snelle douche wilt nemen of eens per week tijd maakt om lekker uitgebreid te badderen, het is prettig als de inrichting van je badkamer aansluit bij het wellnessgevoel dat je zoekt. Toffe aankleding is dan ook een must! Er zijn een aantal eenvoudige manieren waarop je jouw badkamer een snelle make-over kunt geven.

makeover badkamer

Hippe spiegel met verlichting

Door een spiegel met verlichting op te hangen geef je jouw badkamer direct een andere uitstraling. Dit type spiegels ziet er niet alleen erg modern uit, maar geeft ook een gevoel van luxe en comfort. Je hoeft niet langer de spiegel schoon te vegen na het douchen als je kiest voor een exemplaar met verwarming er in. Doordat je de keuze hebt uit allerlei vormen, formaten en opties is er altijd een spiegel met achtergrondverlichting die goed tot zijn recht komt in jouw badkamer. Je hebt ook ruime keuze uit de lichtkleur, van warm wit licht tot neutraal wit licht. Sommige spiegels zijn van meerdere lichtkleuren voorzien, zodat je de verlichting afstemt op de situatie.

Lichte kleuren

Veel mensen kiezen voor lichte kleuren in de badkamer. Een witte kleur op de muren laat de badkamer direct fris ogen. Ook kun je op deze manier optisch meer ruimte creëren en geeft wit je in de ochtend een boost, terwijl je ’s avonds ook prima kunt ontspannen bij deze kleur. De gemiddelde badkamer is niet super groot. Naast dat je optisch meer ruimte kunt creëren in de badkamer, is het ook een goed idee om te kiezen voor badkamermeubels die mooi op maat zijn. Met een douchedeur op maat benut je de ruimte die er is optimaal en blijft er genoeg plek over om je op je gemak af te drogen.

Andere kleuren voeg je bijvoorbeeld toe door de handdoeken te vervangen: hiermee kun je qua kleur alle kanten op . Ook de raambekleding in de badkamer kun je veranderen voor een snelle sfeerwissel.

Genoeg licht in de badkamer

Zorg ervoor dat er genoeg licht de badkamer in kan vallen. Hiervoor kun je slim gebruik maken van spiegels en witte muren. Een lichte badkamer oogt fris en ruimtelijk. Heeft je badkamer geen ramen? Dan is het extra belangrijk dat er meerdere lichtbronnen aanwezig zijn in de ruimte.

Kies de juiste stijl

Net als voor de rest van je inrichting is er waarschijnlijk een stijl die jou aanspreekt. Hoe wil jij de badkamer inrichten? Kies je voor een thema dat goed past bij de inrichting van je slaapkamer of woonkamer? Of ga je juist voor iets compleets anders? Goede stijlen voor in de badkamer zijn onder meer de botanische look met groene kamerplanten of de minimalistische Scandinavische stijl. Doe zeker inspiratie op bij anderen en maak een moodboard met stijlen die je aanspreken op Pinterest.

Lees ook:

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.