Een volledig kostenplaatje van een nieuwe badkamer inrichting

Voel je je niet meer helemaal thuis in je huidige badkamer? Grote kans dat dit komt doordat je je stoort aan de inrichting, indeling of stijl van je badkamer. Indien dit het geval is, kun je eigenlijk maar één juiste keuze maken: zo snel mogelijk de badkamer van een flinke upgrade voorzien.

Hierbij heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je huidige badkamer te laten renoveren. Dit vraagt om vakmanschap en is vaak behoorlijk prijzig. Je kunt er gelukkig ook voor kiezen om een hele nieuwe badkamer te laten plaatsen. Dit kost uiteraard ook geld, maar daar heb je wel meer invloed op.

In dit artikel vind je een compleet kostenplaatje van een nieuwe badkamer inrichting. Per element vind je de kosten waar je ongeveer rekening mee kunt gaan houden.

Gemiddelde kosten voor een nieuwe badkamer

De gemiddelde kosten voor een nieuwe badkamer liggen tussen de 10.000 en 13.000 euro. Wil je heel gek doen? Dan kun je zelfs voor meer dan 20.000 of 30.000 euro een nieuwe badkamer laten plaatsen. Wat je uiteindelijk voor de badkamer moet betalen, is van meerdere zaken afhankelijk.

Het sanitair

Wat voor sanitair wil je graag in je badkamer hebben? Wil je voor het duurste van het duurste gaan? Of neem je ook genoegen met een prima kwaliteit van een ander merk? De keuze is volledig aan jou.

Ook de keuze voor het soort sanitair is bepalend. Je kunt bijvoorbeeld uit meerdere vrijstaande baden kiezen. Elk bad heeft zo zijn eigen prijskaartje, waarbij opvalt dat de prijzen flink uiteenlopen. Het is daarom des te belangrijker dat je voor jezelf goed gaat bepalen wat je precies wilt. Dit geldt voor de baden, maar ook voor bijvoorbeeld een douchecabine.

Tegels

Tegels in een badkamer zijn uiteraard onmisbaar. Ook hierbij geldt dat de prijzen flink uiteenlopen. Als we naar de wandtegels kijken, zien we prijzen van 9 tot 70 euro per vierkante meter voorbijkomen. Wil je nieuwe vloertegels kopen? Dan lopen de prijzen van 13 tot 160 euro per vierkante meter uiteen.

Je hebt niet alleen met de prijs voor de tegels te maken, maar ook nog met materiaalkosten. Hierbij kun je denken aan lijm en voegmiddel. De kosten hiervoor lopen uiteen van 8 tot 20 euro per vierkante meter.

Arbeidskosten

Tot slot heb je ook nog met arbeidskosten te maken. Door wie laat je je nieuwe badkamer plaatsen? Sommige vakmensen vragen hier 40 euro per uur voor, terwijl andere vakmensen 60 euro per uur rekenen. Het klinkt mogelijk als een herhalend verhaal, maar ook op dit gebied lopen de prijzen uiteen. Vraag daarom bij meerdere vakmensen een offerte op en vergeet niet om ook de referenties te checken.

Lees ook:

Welk deel van jouw badkamer zou jij graag aanpakken? 

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.