Wat voor soort raamdecoratie in de badkamer?

De badkamer is de plek waar je volledig tot rust komt. Hierbij is de sfeer erg bepalend en belangrijk, maar privacy zeker ook. Je wilt natuurlijk tijdens het douchen door niemand van buitenshuis bekeken kunnen worden. De soort raamdecoratie die je kiest moet natuurlijk wel tegen vocht kunnen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer soorten raamdecoratie die tegen vocht bestendig zijn.

Als je raamdecoratie ophangt die niet tegen vocht kan, dan gaat het roesten of raakt het beschimmeld. Of raamdecoratie nu geschikt is voor in een vochtige ruimte heeft te maken met het materiaal en de onderdelen. Sommige onderdelen kunnen gaan roesten wanneer deze nat/vochtig worden. Niet alle materialen kunnen nat/vochtig worden, omdat ze dan op den duur gaan schimmelen.

Aluminium jaloezieën

Vroeger had je alleen houten jaloezieën die kunnen zonder coating niet in de badkamer, omdat ze dan gaan schimmelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig jaloezieën van aluminium die zijn bestendig tegen vocht en klamme ruimtes. De aluminium jaloezieën hebben vaak wel een houten look. Deze jaloezieën zijn de beste optie voor in de badkamer, omdat je geen coating nodig hebt.

Shutters

Net als jaloezieën zijn shutters origineel van hout maar ze worden nu steeds vaker gemaakt van aluminium of kunststof, omdat ze dan een stuk langer mee gaan. Het fijne van shutters is dat ze compleet dicht kunnen, zodat het licht/mensen van buiten niet naar binnen kunnen schijnen/kijken.

Kunststof lamellen

Als je shutters niks vindt en aluminium jaloezieën ook niet wilt, dan blijft er niet veel over. De kunststof lamellen zijn ook goed voor in de badkamer ze mogen alleen niet van hout zijn zonder een speciale coating want dan gaat het rotten/schimmelen. De lichtinval is gemakkelijk te regelen net zoals de privacy ze kunnen gemakkelijk open en dicht. 

Lees ook:

Wat heb jij in de badkamer voor de ramen hangen?

 

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.