Badkamer inrichten: zo doe je dat?

De verbouwing van een badkamer kan veel tijd in beslag nemen. Je wil de juiste keuze maken, want een badkamer hoort minimaal vijf jaar mee te gaan. Hoe pak je dit aan en wat zijn de juiste tips om de badkamer een complete make-over te geven. In dit artikel ontdek je de vier stappen om je badkamer een mooie en frisse look te geven.

badkamer ontwerp

Stap 1: Stijl kiezen

De stijl van je interieur is een afspiegeling van je eigen karakter. Hoe laat je nu je persoonlijkheid terugkomen in de inrichting van je badkamer. Hou het dicht bij jezelf en kijk vooral naar hoe de rest van je huis al is ingericht. Doe daarnaast ook veel inspiratie op via Pinterest of online woonmagazines. Via Pinterest kun je een bord maken en daarop foto’s verzamelen van alles wat je mooi vindt. Als je de stijl en daarbij horende spullen voor ogen hebt, sla je ook sneller je slag in de sanitairwinkel.

Stap 2: De badkamerplanner

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste meubels koopt? Bij de grotere showrooms kun je online je eigen badkamer ontwerpen. Voer de maten in van de beschikbare ruimte en ga aan de slag met het plaatsen van de virtuele meubels. Je hoeft daarvoor niet langs de showroom. Deze stap doe je vanuit huis in je eigen tijd. De ontwerptool geeft aan of de meubels op die plek passen. Heb je de digitale badkamer ontworpen en alle meubels geplaatst? Bestel ze dan bij de sanitairwinkel om ze echt te plaatsen.

Stap 3: Vloer en muren

Als eerste begin je met de vloer en muren. In de badkamer wil je natuurlijk slipbestendige tegels hebben. Daarnaast is het belangrijk dat de tegels van de muur en vloer goed bij elkaar passen. Vraag jezelf ook hier af in welke stijl je de tegels wil bestellen. Wat past bij jou en de rest van je interieur? Nog een tip: als je de tegels van beide oppervlakken in dezelfde kleur plaatst, oogt de badkamer extra ruimtelijk.

Stap 4: Mooi sanitair

Werkend sanitair is natuurlijk ook onmisbaar in de badkamer. Denk hierbij aan kranen van Grohe, douche meubels, badkuip en wastafels. Bij een strakke en moderne badkamer passen vooral hoekige kranen en een rechthoeken badkuip. Wil je een warme badkamer die ook als thuisspa fungeert? Dan is juist een badkuip met ronde vormen het mooiste. Verder kun je kiezen uit verschillende kleuren en materialen. Wil je wit, grijs, keramiek, marmer of natuursteen? Alles is mogelijk om de badkamer volledig naar jouw smaak in te richten.

Kleed de badkamer aan met mooie verlichting en leuke accessoires. En als je er toch een paar uurtjes doorbrengt: vergeet je tablet met Netflix dan niet…

Lees ook:

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.