Een kleine ruimte groot laten lijken met deze tips

Het is tegenwoordig helemaal in om te leven in kleine ruimtes. Voor sommige mensen geldt: hoe kleiner het huis, hoe beter. De een kiest bewust voor een tiny house, maar er zijn ook mensen die geen andere keus hebben dan een kleine studentenkamer of studio in te moeten richten. Of misschien heb je simpelweg een hele kleine slaapkamer. Als dat zo is, zal je toch echt de ruimte zo goed mogelijk in moeten richten. Hoe doe je dat, en hoe laat je het zo groot mogelijk lijken?

kleine ruimte groot

Een mooie, grote spiegel

Spiegels doen wonderen voor kleine ruimtes. Zo kun je op een muur die nog wat aankleding kan gebruiken, een mooie lange spiegel plaatsen. Ook mooie ronde spiegels doen het altijd goed. Je creëert op deze manier de illusie dat de ruimte veel groter dan hij is. Bovendien is het een praktische toevoeging aan je ruimte. Ideaal dus!

Licht

Een goed verlichte ruimte is een van de belangrijkste dingen als het gaat om een kleine ruimte. Direct zonlicht, maar ook plafondlampen en andere bronnen van kunstlicht zijn erg belangrijk. Vermijd het afdekken van de ramen met bijvoorbeeld verduisterende gordijnen of plakfolie en laat het licht lekker naar binnen schijnen.

Lampen kunnen nogal vervelend staan in een interieur, vooral als er weinig ruimte is. LED spotjes aan het plafond maken daarom een groot verschil. Je merkt bijna niet dat ze er zitten en ze geven toch erg veel licht. Nooit meer last van grote plafondlampen die in de weg hangen!

tiny house keuken

Plaats de vloer in de lengte

Ook hiermee wek je de illusie dat de ruimte groter is dan hij daadwerkelijk is. Dit geldt eigenlijk alleen voor laminaat (of laminaat tegels etc.). In plaats van dat je de planken in de breedte van de kamer legt, leg je ze in de lengte. Op die manier lijkt het allemaal veel langer dan het daadwerkelijk is.

trap als kast

Less is more

Tja, je hebt nou eenmaal een kleine ruimte die je in moet richten. Je kan het helemaal vol gooien met spullen, maar echt slim is dat dus niet. Spit eens door al jouw spullen en kijk wat je echt moet bewaren en wat misschien toch overbodig is. Doneer dingen die je weg doet (maar die nog wel goed zijn) bijvoorbeeld aan de kringloopwinkel. Ook handig: ga op zoek naar meubels met opbergvakken erin, zodat je daar spullen kwijt kunt. Dat scheelt weer een extra kast. Zo heb je bedden, banken, bureaus, tafels, ga zo maar door met speciale ruimtebesparende functies.

tiny house sfeervol

Meer informatie over spots? Ga naar https://www.ledinbouwspotsleds.nl/opbouwspot-zwart

Wil je alvast oefenen met ruimte besparen? Dan kun je ook een tiny house huren om gewoon eens te ervaren hoe dit is.

Afbeeldingen: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.