Kinderfeestje? 5 ideeën om te doen

Het geven van een kinderfeestje is erg belangrijk voor een kind op de basisschool. Het hele sociale leven draait om wie waar wordt uitgenodigd en wat ze gaan beleven. Je kunt er dan ook erg veel kanten mee op en voor elk budget is er een goed idee te bedenken: van good-old thuisfeestje tot buiten-de-deur entertainment. Kies een leuke activiteit en vergeet ook zeker de feestversiering niet. We geven je 5 leuke ideeën voor een geslaagd kinderfeestje.

idee kinderfeestje

Lekker knutselen

Als je een kinderfeestje gaat geven moet je vooraf goed bepalen wat het budget is. Wanneer je budget niet zo groot is, kun je ook thuis al een heel geslaagd feestje organiseren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een leuk knutselfeestje te geven. Haal alle knutselspullen uit de kast en laat ze zelf wat leuks maken. Je kunt knutselpakketten halen waarmee ze direct aan de slag kunnen. Denk bijvoorbeeld aan halloween pakketten of een pakket waarmee je petten kunt versieren. 

Lees ook: Drakenrijders kinderfeestje: samen schilderen 

uitnodiging kinderfeestje
Wij deden ook eens een rolschaatsfeestje in de rollerdisco.

Organiseer een workshop

Het is ook een leuk idee om een workshop te volgen. Zo kun je iemand uitnodigen die met de kinderen komt bakken en mooie koekjes of cupcakes komt versieren. Ook zijn er leuke schilder workshops te vinden. Voor de meiden is een workshop dromenvanger maken ook erg leuk. Of wat dacht je van sieraden maken?

Lees ook: LOL Surprise kinderfeestje, hoe doe je dat?

 

fort alpha obstacle run feestje
Deze verkoelende klassieker deed het ook goed: de snoephap wedstrijd.

Geef een thema feestje

Geef een kinderfeestje met een leuk thema. Een themafeestje hoeft ook niet duur te zijn en je kunt er veel kanten mee op. Zorg als eerste dat je het huis of de locatie versierd in het thema. Zo kun je bijvoorbeeld met een jungle thema alles leuk aankleden en daarna als echte aapjes de kinderen laten spelen in een indoor speeltuin. Wij organiseerden eens een Lego-feestje in een legowinkel, maar je kunt hiervoor ook legokisten huren.

Lees ook: Obstacle run kinderfeestje bij Fort Alpha

drumfeestje drumcaravan
Drumfeestje in de drumcaravan.

Ga naar buiten en maak een speurtocht

Het speurneuzen thema is ook erg gewild. De kinderen worden echte detectives en moeten een mysterie oplossen. Zo kun je dus ook naar buiten gaan en ze een speurtocht laten doen. De eindbestemming kan bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant zijn waar ze lekker gaan eten. Heb je zelf weinig inspiratie dan zijn er kant en klare speurtocht pakketten online te vinden, waar je goed mee uit de voeten kunt.

Lees ook: Een paardenfeestje vieren, op de manege of ergens anders?

kano kinderfeestje reeuwijk
Kano huren bij Landal Reeuwijk voor een kano feestje.

Een escape room maken

Een escape room is helemaal hip en super leuk om te doen. Je kunt er voor verschillende leeftijden geschikte vinden, maar hoe leuk is dit om er zelf een te maken? Op internet zijn er veel leuke ideeën te vinden om je eigen woning om te toveren in een leuke escape room. Over het algemeen is een escape room wel voor kinderen die ouder zijn dan 8 jaar.  Je kunt deze activiteiten het beste onder begeleiding doen. Het leukste is natuurlijk wel als ze oud genoeg zijn om het zelf te kunnen lezen en op te lossen. Je kunt dan bijvoorbeeld aan de deur luisteren en eventueel tips geven. Zo hebben ze echt het idee dat ze zelf de escape room oplossen en zichzelf eruit redden.

Lees ook: Vier je kinderfeestje in het Westland

In dit artikel deel ik een groot aantal tips voor allerlei soorten kinderfeestjes: Kinderfeestje, welk thema kies je?

Wat ga jij organiseren?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.