Bespaartips waar je blij van wordt!

Besparen en een glimlach op je gezicht? Deze combinatie lijkt vreemd, maar kan zeker wel! Besparen kan daadwerkelijk leuk zijn, maar je moet er wel even de juiste trucjes voor kennen. Om het woord besparen hangt vaak nog een negatieve lading, maar dat is nergens voor nodig. Wanneer je het voor jezelf leuk en een uitdaging maakt, zul je zien dat je iedere bespaarde euro met trots aan iets leuks uitgeeft. Dus hier een aantal fijne bespaartips waar ik blij van word! 

leuke bespaartip

Goed online 

We werken vandaag de dag steeds meer thuis. Voor sommige mensen een verademing, voor andere een uitdaging. Waar je je ook bevindt in dit spectrum, laat het internet in ieder geval géén bron van ruzie en ergernis zijn. En het leuke is; je kunt vaak flink besparen op je internet abonnement waarmee je ook nog eens erop vooruitgaat qua kwaliteit.

Zo stap ik zelf in november over naar glasvezel van Odido, waarmee ik 2x zo snel internet heb én goedkoper uit ben. Informeer eens of er al glasvezel in jouw buurt is en je zult versteld staan van de snelheid (in mijn huis was de aansluiting al aanwezig, dat scheelt natuurlijk). Naast dat het direct een besparing van deze kostenpost oplevert, kun je ook afschalen qua databundels en kosten van de andere mobiele abonnementen in huis. Ga voor het hele gezin bijvoorbeeld voor een Sim Only van Odido met alleen de data en minuten die je daadwerkelijk nodig hebt. Voor de rest maak je gewoon gebruik van de WiFi thuis. En dat netwerk van Odido? Dat heeft dan weer overal dekking. Een klassieke win-win situatie dus. Worden we blij van, goed internet. Het is tenslotte de basis voor veel vermaak.  

Overblijvertjes 

Iets waar ik ook echt blij van word zijn besparingen op boodschappen. Hiermee bedoel ik niet dat we dan maar iedere avond bonen uit blik eten of kale pasta. Júist niet. Ik gebruik hierbij juist mijn creativiteit en uiteraard een beetje het internet. Via een app als Scoupy kun je geld terug krijgen voor sommige aankopen.

Veel winkels hebben tegenwoordig ook concepten waarbij ze hun overgebleven eten tegen een fractie van de prijs aanbieden in een verrassingsbox. Leuk om dit te volgen via social media vind ik, waarbij mensen het op camera uitpakken. Ook zijn er restaurants die meedoen via bijvoorbeeld apps als TooGoodToGo. Super leuk want je weet niet wát er precies in zit. Soms kun je wel een voorkeur aangeven voor bijvoorbeeld wel of geen brood, gluten of groente. De producten die er vaak in zitten zijn best luxe en lekker. Daarnaast zijn ze echt nog prima te eten, alleen moet dat vaak wel op korte termijn.

Met een rondje googelen kun je vaak al de leukste gezonde recepten maken, en je eet ook nog eens wat anders dan dat je standaard gewend bent. Voor je het weet gaan de volgende ronde door de supermarkt al deze producten mee. Daar kun je via koopzegels vaak weer voordelig sparen mét rendement (in tegenstelling tot geld op de spaarrekening).
Oh, en doe je voor het eerst boodschappen via bezorgdienst Picnic? Gebruik bij je bestelling code MARGUE66 en je krijgt 10 euro korting op je boodschappen. Je zit hierbij niet vast aan een abonnement of iets. Zo hebben veel sites persoonlijke kortingscodes voor vrienden.

Kortom, besparen kan heel leuk zijn. Een leuke tip is om het bespaarde geld ook echt daadwerkelijk apart te houden van de rest. Doe hier iets leuks mee met het hele gezin (pretpark, uit eten, weekendje weg). Zo motiveer je iedereen om bewust met geld om te gaan. Iets wat nooit kwaad kan en waar iedereen baat bij heeft, van jong tot oud en rijk tot arm. Want in de consumptiemaatschappij waarin wij leven is een stukje bewustwording zeer belangrijk!

disclaimer

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.