Toen was het internet kapot… + win

Hoe krijg je een gezin in paniek? Zorg ervoor dat het internet uitvalt. Oma past een dagje op Tiffany (of is het andersom?) en maakt per ongeluk het internet stuk… Het is dus tijd voor #echtcontact. Zoals vroeger. Vandaag is de campagne #echtcontact gelanceerd en het leuke kinderboek ‘De dag dat Oma het internet kapotmaakte’ van uitgever De Vier Windstreken hoort daarbij.

toen oma internet kapot maakte

Op 14 februari vieren we de liefde, de echte aandacht voor een ander. En dat is nodig, want in deze digitale samenleving is de een geïsoleerd door te weinig (online) verbinding en de ander heeft stress van te veel (digitaal) contact. Met de actie #échtcontact wordt Nederland in beweging gebracht voor meer (digitale) inclusie en een nieuwe sociale norm voor digitaal gebruik. Kijk voor meer informatie op echtcontact.nu

Wat ik zelf heb gedaan? Als vaste klant van supermarkt Jumbo kreeg ik een cadeaucode toegestuurd voor het bestellen van een Valentijnskaart bij Kaartje2Go. Die heb ik naar de grote liefdes van mijn leven gestuurd: mijn dochters <3 

Grappig kinderboek

Verder hebben wij gisteren al het grappige kinderboek samen gelezen. ‘De dag dat oma het internet kapotmaakte’ is namelijk ideaal voor kinderen uit unit 2 van de basisschool (groep 4 tot en met 6). Er was veel herkenning, van appen en gamen tot de opa die alles met zijn gereedschap kan maken.

internet kapot

Het verhaal

Zonder internet is alles anders: Max kan niet appen, Lisa kan geen muziek meer luisteren en opa mist zijn favoriete tv-programma. Zelfs mama en papa komen vroeg naar huis, omdat ze niets meer kunnen doen op hun werk. Wat moeten ze zonder internet? Toch wordt het een heel gezellige dag. En dat terwijl het internet het niet doet! Of komt het juist DOORDAT het internet niet werkt?

[bol_product_links block_id=”bol_5e46988ec818f_selected-products” products=”9200000124881792″ name=”dagdat” sub_id=”” link_color=”F53BC9″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F53BC9″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Winactie

Als je op Instagram @4windstreken volgt, kun je meedoen aan een leuke winactie met dit boek. De uitgever verloot 10 exemplaren van dit boek, om zo echt contact te stimuleren.

Maar je kunt ook gewoon kans maken op Marstyle.nl natuurlijk! Ik heb met de uitgever afgesproken dat mijn winnaar zijn gewonnen boek persoonlijk langs brengt bij iemand die wel een dosis echte aandacht kan gebruiken. Laat dus hieronder een reactie achter en vertel mij naar wie jij dit boek zou willen brengen: je kleinkind, een buurmeisje, een klasgenootje… overleg even met je kind(eren). Wie wordt jullie Valentijn als je wint? Delen van dit bericht op social media zou ontzettend leuk zijn, gebruik #echtcontact.

De winnaar is geworden: Mamatalla. Van harte, ik ga je mailen voor de afhandeling!

Voor wie doe je mee?

Reacties

 1. bé vermeiren zegt:

  Mijn kids van 7 en 9! Zij hebben geen oma, maar willen deze oma graag adopteren. Zij mag hier het net elke dag komen platleggen. Dan leggen we puzzels en spelen we monopolie, lezen we boeken en bakken we pannenkoeken.

 2. Marian zegt:

  Ik doe mee voor oppaskind Geertje! Die wil het liefst achter een of ander scherm zitten…

 3. Marian zw zegt:

  Dat wordt het vriendje van mijn zoon. Hij heeft hem zo gemist omdat we het afgelopen jaar in de USA gewoond hebben. Maar echte vriendschap gaat door dik en dun en ze zijn nog steeds de grootste maatjes!

 4. Frans Jurriens zegt:

  Deze zou ik aan mijn zoontje Max geven. Die wil weekenden vullen met gamen en youtube 🙂
  Dochter Lisa zal ook in een deuk liggen, puur om dat hun namen er in zitten, maar ook handige opa en a-technische oma ??
  Een feest van herkenning in acties en naam!

 5. Anita te Gussinklo zegt:

  Super leuk boek.
  Ik doe graag mee mijn zoon vind dit vast leuk.

 6. mamatalla zegt:

  Ik zou het boek cadeau willen doen aan een gezin van mijn werk. Zij zijn pas kort in Nederland en kunnen wel wat echte aandacht gebruiken.

 7. Marian B zegt:

  Leuk, ik ben benieuwd naar dit boek. Ik doe graag mee voor een heleboel kinderen, mijn eigen klas!

 8. Geke Douw zegt:

  Wouw dat lijkt me een superleuk boek! Ik zou hem aan mijn kinderen willen geven en weet je, stiekem ook aan mezelf. Echt contact is zoveel leuker!

 9. Marieke zegt:

  Jaaa leuk voor mijn dochter, ik doe graag mee.

 10. Renilda zegt:

  Aan mijn kleinkinderen

 11. iris zegt:

  Leuk voor mijn zoontjes

 12. Nelly zegt:

  Leuk voor mijn dochter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.