Drie fijne manieren om tijd te beparen als single mom

Dat ik het soms moeilijk heb met alleenstaande mama zijn, dat weten jullie wel. Maar ik vat de koe bij de horens en denk volop aan oplossingen om toch zoveel mogelijk te genieten van de tijd met mijn dochters! Want mijn kids, die zijn super én ze verdienen hun mama op haar best. Dus overwin ik mijn angsten.

Zo gingen we al tweemaal gezellig samen op vakantie, terwijl dat voor mij toch best een grote stap is. Het is overigens voor ons singles niet allemaal kommer en kwel, zo las ik onlangs dat singles niet enkel gelukkiger zijn dan getrouwde mensen, maar zouden we ook creatiever en productiever zijn. Nou dat geloof ik graag, maar wanneer dan? Tijdsgebrek, dat zullen andere alleenstaande ouders ook wel herkennen. Hier volgen drie tips om het toch leuk te houden.

Manage je eigen tijd

Ik heb het geluk dat ik er niet alleen voor sta. De meisjes zijn de helft van de week bij hun papa. Je zou denken, dan heb je lekker de tijd om veel te regelen als je alleen bent. Maar ik verkijk me er toch vaak op; dan zet ik zoveel op mijn to-do-lijstje, dat ik op het eind helemaal nergens sta. Dat moet dus beter kunnen.

Zo is er de app Rescue Time, die ervoor zorgt dat je je tijd goed kunt beheren en een betere balans kunt vinden tussen werk en je privéleven. Erg leuk voor wie – zoals ik –van statistieken houdt. De app geeft je immers een wekelijks overzicht van waar je je tijd aan verliest. Je zou versteld staan! Vooral omdat ik zelf zo’n digitaal mens ben, is deze app echt een aanrader. Het loopt tegelijk op al je apparaten, dus je kunt alles uitmeten. Zo zie je welke taken je dubbel doet of denk je wel even na voor je nóg een mail verstuurt. Ik open nu mijn mailbox alleen op bepaalde momenten en niet continu. Alle tijd die je minder op de laptop of op de smartphone doorbrengt, heb je extra voor de kids of voor een lekker avondje relaxen. En soms moet je ook gewoon op de rem trappen, als het even too much is. Zo gaat er vandaag voor mij lastminute een gastblogger op stap, omdat ik mezelf een beetje voorbij liep. 

Weet waar je van geniet

Vergeet nooit om tijd voor jezelf te nemen, anders komt het je later zuur te staan. Plan op zijn minst één keer per week een activiteit in die je helemaal zen maakt. Doet er niet toe of dit een uurtje yoga is, het blokje om hardlopen of gewoon een drankje doen met je bestie. Kies vooral zelf waar je het aan besteed! Shoppen is zeg maar nooit echt mijn ding geweest, dus een namiddagje winkelstraat, dat is voor mij een pure tijdvreter. Dat wil niet zeggen dat ik niet van fijne outfits hou. Gelukkig zijn er shops als Zalon. Hun personal shoppers stellen precies op je maat een box samen. Zo kan ik nog steeds gaan voor mijn eigen stijl, zonder tijd te verliezen – handige service!

Betrek je kids bij je taken

De meisjes maken deel uit van veel activiteiten voor mijn blog. Ze vinden het fantastisch om nieuwe spulletjes te testen of kleren te passen. Dat is natuurlijk enig, maar ook in huis zet ik ze graag “aan het werk”. Gewoon lekker meedoen in de opruimroutine, de tafel afruimen of mee boodschappen doen. Zo maak je het voor jezelf fijner, heb je daarna meer tijd om samen leuke dingen te doen, leren ze samen te werken en krijgen ze een verantwoordelijkheidsgevoel. Ook Stichting Opvoeden.nl raadt dit trouwens aan. Je kunt je kinderen bijvoorbeeld zelf eens laten nadenken over wat ze in het huis kunnen doen. Wat ik ook probeer te doen, is ze er altijd op wijzen wat ze goed gedaan hebben, zelfs al is de afwasmachine bijvoorbeeld wat vreemd ingeladen. Want nee, mijn dochtertjes, die kosten veel tijd, maar zullen nooit tijdverlies zijn!

En… toevallig liep ik de glazenwasser die hier in de buurt werkt tegen het lijf, dus nu zijn mijn ramen schoon gelapt en kan ik die tijd zelf besteden aan mijn werk! Ideaal! 

Hoe dan ook: social media en de mailbox zijn mijn grootste tijdsvalkuil. Waar kun jij tijd mee besparen?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.