Radiator ventilator, wat gaat dit besparen? + win

Het stookseizoen komt er weer aan. Na een winter met dikke truien op de bank en dan nog een energierekening van ruim 600 euro in een maand, maak je je toch een beetje zorgen als je stookt op gas. In onze gemeente hadden we het geluk dat alle huishoudens onder een bepaald inkomen, een bezoek van de Energiecoach konden aanvragen. Wie dit deed kreeg sowieso voor 150 euro aan energiebesparende middelen cadeau. Naast LED-lampjes en een tijdsklok voor het stopcontact, kreeg ik ventilatoren voor de radiator cadeau. Huh?

radiator ventilator
Foto: PR

Daar wilde ik meer van weten. Deze SpeedComfort – die ik zelf voor het gemak de radiatorventilator noem – is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf om bij te dragen aan lagere energiekosten. Via magneten plakken ze aan je bestaande radiatoren waardoor je deze zuiniger maakt.

Hoe? De warmte wordt door kleine ventilatoren beter door de ruimte verspreid waardoor de kamer sneller op temperatuur is en bovendien comfortabeler aanvoelt. Gevolg? De thermostaat springt sneller uit en dus wordt er minder gas verbruikt. Ik moest hiervoor nog wel een extra stekkerverdeeldoos aanschaffen, want je plugt ze in het stopcontact. Een sensor meet of de radiator brandt en zo ja, dan schakelt de radiatorventilator in. Binnen een paar seconden waren de apparaatjes geplaatst, super makkelijk!

Energieplafond verdwijnt deze winter

Het prijsplafond van de overheid vervalt op 31 december 2023 terwijl de energietarieven gelijk blijven of zelfs stijgen. De Vastelastenbond stuurde mij hierover al een doempersbericht met de kop “Met beëindiging prijsplafond in 2024 zet regering miljoenen Nederlanders in de kou”. Naar mijn mening ligt die ‘schuld‘ vooral bij pandjesbazen en energieleveranciers, maar goed. Feit blijft dat veel mensen niet (zelf) van het gas af kunnen en veel asociale verhuurders geen energiebesparende verbeteringen willen doorvoeren aan hun woningen (dubbel glas, isolatie etc). Een schril contrast met de sociale verhuur, waarbij ik dus als gezegd dit jaar zowel zonnepanelen als die 150 euro bespaarbudget kreeg.

Wat levert die SpeedComfort op?

Dus met die speedcomfort, zou ik moeten besparen op de hoeveelheid gas die ik verbruik deze winter. In de koudste maand zat ik op 164 kubieke meter. Prijzen fluctueren zo erg, dat ik daar geen prijskaartje aan kan hangen (als gezegd zat ik in januari ruim boven de 600 euri met ‘slechts’ 136 kubieke meter gasverbruik, omdat ze bij Vattenfall graag nog hogere salarissen voor hun topbestuur willen hebben enzo). Gebruikers van de SpeedComfort besparen tot wel 22% op hun gasrekening, las ik in een persbericht over dit product. Het apparaatje zou ongeveer 40 jaar mee moeten gaan en wordt standaard geleverd met 10 jaar garantie. Nice!

radiator ventilator
Foto: PR

Ik zou dus 36 kubieke meter minder gas moeten verbruiken aan stoken deze winter. Ik weet niet of dit ‘per apparaatje’ is of als ik op AL mijn radiatoren zo’n SpeedComfort bevestig. Ze hangen nu enkel in mijn woonkamer en keuken aan de radiator. Net als bij de zonnepanelen is het in ieder geval zeker de moeite waard om mijn verbruik in de app nauwkeurig te monitoren. Bovendien is het stroomverbruik van het apparaatje extreem laag. Het mooie van deze investering: bij een verhuizing neem je ze gewoon mee!

Een SpeedComfort radiatorventilator kost ongeveer 60 euro per stuk, vertelde de klimaatcoach. Op Bol.com zag ik ze inderdaad staan voor 59,95 euro en als je er 2 tegelijk koopt is het 92,75 euro.

Klimaat positief en sociaal merk

Verder nog geinig om te weten: SpeedComfort staat voor duurzaam ondernemen. Er wordt geen plastic of opvulmateriaal gebruikt bij de verpakking en de onderdelen zijn waar mogelijk lokaal ingekocht. Als het kan worden onderdelen per trein vervoerd om het milieu zo min mogelijk te belasten. Het merk werkt samen met Eden Reforestation Projects en gaat dit jaar ruim 300.000 bomen planten in het gevecht tegen klimaatverandering. 
De assemblage van de SpeedComforts wordt gedaan door mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ (sociale werkplaats, gok ik dan maar even). Deze medewerkers kunnen bijvoorbeeld prikkelarm monteren in een aparte ruimte, of juist zo afwisselend mogelijk aan het werk zijn. 

Winactie: Maak kans op een radiatorventilator

Lijkt het jou ook wel wat om te besparen op je gasrekening en er deze winter ietsje comfortabeler bij te zitten? Van Speedcomfort mag ik één van mijn lezers verwennen met een trio radiatorventilator set ter waarde van 149,95 euro! Wat moet je doen om kans te maken? Laat hieronder een berichtje achter. Misschien leuk als je daarin vertelt hoe hoog jouw energierekening in de duurste maand was (was dit ook afgelopen januari voor jou?) en bij welke leverancier je zit. Extra leuk als je Speedcomfort gaat volgen op de socials (@speedcomfortnl op insta) of dit berichtje ergens deelt met andere mensen die ook willen besparen op hun gasverbruik.

De winnaar is geworden: Lucie! Ik ga je mailen voor de afhandeling, zodat je deze winter lekker met je kleinzoon kunt knuffelen tijdens het oppassen.

Had jij al eens van dit apparaatje gehoord? Ook van je gemeente gekregen of zelf gekocht?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marta zegt:

  Ik had gelukkig nog een vast contract maar die loopt binnenkort af ikbwil dus deze graag uitproberen.

 2. anja zegt:

  ik ken het omdat mijn ouders het in huis hebben en zou het graag zelf in huis ervaren of het bij mij net zo goed en fijne warmte geeft in huis als bij hem

 3. Lucie zegt:

  Ik heb denk ik verdrongen hoe hoog de gasrekening afgelopen winter was, maar ik weet nog wél dat deze heel erg hoog was , ik zat binnenshuis bijna in mijn winterjas! Ik verheug me echter wel op het komende koude seizoen, want er komt een eerste kleinzoontje aan ( yeah!!!) , alleen vrees ik dat ik zonder extra maatregelen de bezoekjes hier op een kleiner pitje zal moeten doen …Ik zou dus enorm geholpen zijn met een fantastische
  Speedcomfort trio radiatorventilator set, dan kan ik onbezorgd op het manneke gaan oppassen, zónder heel veel extra kruikjes en dekentjes in zijn box en bed!

 4. Lisette sigtema zegt:

  Mijn duurste maand was Januari gevolgd door Februari en dan aflopend. De eeste maand begon met 367euro😱 en dan doe ik er alles aan om te besparen. Een wolly gemaakt om gas verbruik te verminderen. Net als de nacht temp niet hoger als 15gr extra dikke kleding, en dekentjes op de bank. Dus voor deze winter is de radiator ventilator meer dan welkom.. heb er goede verhalen over gehoord. En Vattenfall sponsoren is niet mijn hobbie.😅

 5. Jolijn zegt:

  Januari was ook mijn duurste maand bij Vattenfall, dit kwam neer op ruim 500 euro… Echt wel heel veel, dus we hebben maatregelen getroffen wat betreft isolatie. Nu ben ik wel heel benieuwd naar deze radiator ventilator, dus ik maak graag kans!

 6. Marian B zegt:

  Alles wat kan helpen om de kosten te besparen wil ik wel aanpakken. De precieze prijzen weet ik zo niet, mijn man verdiept zich hier vooral in omdat dit ook met ons bedrijf te maken heeft.

 7. Sharon de Ridder zegt:

  Zo, dit ziet eruit als een handig apparaat! Ik durf niet meer terug te kijken hoe hoog mijn rekening was in januari, ben bang dat ik weer moet huilen… Intussen hebben we in de huiskamer elektrische vloerverwarming, hopelijk zet dat wat zoden aan de dijk, en ik heb mijn gezin geïnstrueerd maar extra dekens en/of truien te pakken als het koud wordt… Maar deze zou van kamer naar kamer gaan voor meer comfort hoor!

 8. Daniëlle zegt:

  Wij waren ook rond de 600 euro kwijt, bizar toch. Hopelijk wordt het komende winter niet weer zo erg, want dat zou echt wel pijn doen aan mijn portemonnee! Ik wist helemaal niet dat zo een ventilator bestond! Klinkt goed, al is het in de aanschaf in eerste instantie ook niet echt goedkoop…. Al zout het zijn geld natuurlijk op termijn wel weer terug moeten verdienen… Het leukste zou natuurlijk zijn om hem hier geowoon te winnen 🙂

 9. Anita H. zegt:

  Ik zit bij BudgetEnergie. Klein appartementje; alleenwonend; veel van huis. Mijn vaste tarief was vorig jaar bepaald op € 422,00! Gelukkig wel nog wat terug ontvangen uiteindelijk. Maar ik zie wat dat betreft de toekomst niet met vertrouwen tegemoet.

 10. Antonia van Eegelen zegt:

  Ik wil alles inzetten om te besparen, beschermen en dit zou voor mij eenn stapje verder zijn

 11. Stina zegt:

  Als je vorig winter bedoelt was hier december de hoogste maand met 219 m3. Zou geweldig zijn als ik mijn gasverbruik met deze ventilatoren kan reduceren dus doe heeel graag mee

 12. Marja zegt:

  Ik ken het product nog niet en ook mijn eindstand van de rekening moet nog volgen maar wat ik wel weet is dat we niet alleen meer zijn gaan betalen maar ook meer gaan gebruiken. Want met een baby , peuters en een kleuter in huis moet het wel comfortabel zijn. Ik kan deze radiator ventilator dan ook zeker goed gebruiken zodat we toch iets kunnen besparen op de energierekening.

 13. Jikke T zegt:

  Om eerlijk te zijn houd ik niet precies bij hoeveel ik in welke maand gebruik. Ik heb gas en energie via United Consumers. Wat ik wel ben gaan doen om energie te besparen is korter douchen, de thermostaat nog maar op 18 graden en dekentjes op de bank.
  Zo’n ventilator lijkt me ideaal. Ik doe dan ook graag mee met deze winactie.

 14. Jacqueline Roose zegt:

  Wij hebben energie van Delta. Met ook in januari afgelopen jaar de duurste maand. Wij zaten ronde de €275
  Lijkt me super om met deze radiatorventilator de warmte in huis te laten verdelen. Duurzaam en het bespaard je hogere kosten. Onze zoon heeft ons wel eens geattendeerd op de mogelijkheden van dit apparaatje. Het is er nog niet van gekomen om het aan te schaffen. Dit is een geweldige kans om het uit te gaan proberen. Bedankt voor dit informatieve blog Marguerita! Voor een betere duurzame wereld!

 15. Wendy zegt:

  600 euro valt nog mee. Wij zaten (met z’n 4en) in december op bijna het dubbele. Helaas…..
  Zo’n radiatorventilator zou ik dus heeeel goed kunnen gebruiken!

 16. Marianne van den Hoek zegt:

  Gaaf, ik wil graag uitproberen hoeveel energiekosten een radiatorventilator mij gaat schelen deze winter 😍

 17. G. T. zegt:

  In januari heb ik inderdaad ook Vattenfall het meest gesponserd. Mijn verbruik was toen 159 m³. De besparing zat hem vooral in een nieuwe (betere) thermostaat, minder stoken én de boiler van de cv niet meer de hele week aan laten staan. Douchen gebeurt hier nu op vaste momenten in de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.