Tips om je vaste lasten te verlagen

Door de inflatie komen steeds meer mensen in de geldproblemen. Heb je hier ook last van? Of wil je deze problemen voor zijn? Dan zijn er verschillende manieren om je vaste lasten te verlagen. Hieronder lees je een aantal tips om minder geld kwijt te zijn aan je vaste lasten.

besparen vaste lasten

Isoleer je huis

Door je huis goed te isoleren ben je minder geld kwijt aan gas en elektriciteit. Het beter isoleren van je huis kun je doen door grote maatregelen te nemen, zoals dakisolatie en spouwmuurisolatie. Het isoleren van je huis kan ook door kleine maatregelen, zoals het plaatsen van een isoleerfolie op je raam en isoleerstrips bij je raam of deur. Weet je niet goed welke plekken in je huis beter geïsoleerd moeten worden? Laat dan een isolatie expert langskomen. Een isolatie expert controleert je huis en beoordeelt hoe je jouw huis beter kan isoleren. De isolatie expert kan je ook adviseren over regelingen voor het isoleren van je huis.

Gebruik minder gas en elektriciteit

Naast het beter isoleren van je huis kan je ook andere maatregelen nemen om minder gas en/of elektriciteit te gebruiken. Door je verwarming slechts één graden lager te zetten kun je jouw elektriciteitsrekening behoorlijk omlaag krijgen. Daarnaast helpt het om minder lang en warm te douchen. Hierdoor bespaar je tegelijkertijd ook op water, wat je vervolgens ook geld bespaard. Andere maatregelen die je kunt nemen zijn bijvoorbeeld mealpreppen en alle stekkers uit de stopcontacten halen als je de elektrische apparaten niet gebruikt. Oh, en ken je de Ecostoof?

Laat zonnepanelen plaatsen op je huis

Als je een koophuis hebt kun je veel geld besparen op je elektriciteitsrekening door zonnepanelen te laten plaatsen op je huis. De aanschaf van zonnepanelen is een grote investering, maar op de lange termijn scheelt het je veel geld. Zo zijn er mensen die een energierekening hebben van 0 euro, omdat ze voldoende rendement halen uit de zonnepanelen. Gemiddeld verdien je de investering van de zonnepanelen binnen zeven jaar tijd terug. Om deze reden is het vooral verstandig om zonnepanelen te plaatsen als je een koopwoning hebt waar je voor een lange tijd in wilt wonen. Daarnaast kun je gebruikmaken van diverse regelingen, waardoor je minder geld kwijt bent aan de zonnepanelen. Overweeg je om zonnepanelen aan te schaffen? Kijk dan op de website van Veranderstroom. Bij deze aanbieder kun je terecht om zonnepanelen te kopen als je in diverse regio’s woont. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk zonnepanelen kopen in Arnhem.

Naast het verlagen van je vaste lasten kun je ook geld besparen door je variabele lasten te verlagen, zoals je boodschappen. Door vooral producten in de aanbieding te kopen kun je flink wat geld besparen. Check daarom altijd de aanbiedingsfolders.

Lees ook:

Heb jij nog een toptip voor andere lezers?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.