Oktober griezelmaand

De herfstige griezelmaand is hot. Elk jaar worden er meer spannende spooktochten en Halloween gerelateerde dingen georganiseerd. Was je vroeger al blij met een workshop bloemschikken met pompoenen en vond je het heel wat als je kastanjes leuk op tafel had liggen, tegenwoordig is het meer een echte beleving. Gezellig tegen elkaar aankruipen? Ik zet wat leuke tips op een rij.

oktober griezelmaand

Historische Geneeskunde in het Archeon

ArcheonGeneeskunde

De geneeskunde van vroeger is best een beetje griezelig, je leert er alles over tijdens het Gezondheidsfestival in het Archeon op 30 september en 1 oktober 2023. In Museumpark Archeon zijn dan verschillende re-enactment groepen die laten zien hoe zorg en welzijn er vroeger aan toe ging. Zo worden demonstraties gegeven, ook zie je welke geneeskundige behandelingen plaats vonden bij verwondingen in de prehistorie, welke zorg men gaf bij een griepuitbraak en wat ze deden na een gasaanval in de Eerste Wereldoorlog. Een chirurgijn uit de laatmiddeleeuwse periode brengt hoogstpersoonlijk bezoek aan Archeon en geeft met liefde zijn medisch advies voor middeleeuwse kwaaltjes. Bezoekers kopen hun zonden weg bij de aflatenkraam en verminderen daarmee hun tijd in het vagevuur. Ontdek, leer en doe tijdens het Gezondheidsweekend in Archeon.

Bioscooptip: KRAVEN THE HUNTER

Kraven-the-Hunter

De spannende film Kraven: The Hunter is het intense verhaal over hoe en waarom een van de meest iconische Marvel slechteriken is geworden wie hij is. De film speelt zich af in de tijd voor zijn beruchte vendetta met Spider-Man en de titelrol wordt vertolkt door Aaron Taylor-Johnson. Verder met o.a. Russell Crowe en Ariana DeBose. Villains aren’t born, they are made…

Halloween in kinderpretpark Julianatoren

Kinderpretpark Julianatoren viert Halloween met betoverend Griezelbos en spannende theatershow. Van 6 oktober tot en met 5 november is het park prachtig versierd met honderden strobalen, pompoenen en maiskolven en het bos achterin het park verandert in een mysterieus Griezelbos.

In het Griezelbos komt een scène tot leven gebaseerd op de nieuwe film ‘Wiezel de Griezel en de veranderdrank’ van Kinderpretpark Julianatoren (te zien zondag 1 oktober om 8:30 op RTL 4 en daarna ook op Videoland en youtube te bekijken). Bezoekers worden uitgedaagd om in dit bos op zoek te gaan naar de pagina uit een toverboek waarop de geheime ingrediënten staan van een veranderdrank. De ontknoping van dit spannende verhaal volgt in de nieuwe theatershow ‘Cas de Ranger’s Wiezel de Griezel Show’. Uiteraard schitteren alle bekende karakters van het pretpark in diverse spectaculaire Halloweenshows.

Scary Prairie en Western Nightmares namen eerste Halloween events Slagharen

Slagharen-Halloween

Pretpark Slagharen viert dit jaar voor het eerst Halloween. Overdag Scary Prairie voor families en in de avond Western Nightmares voor echte daredevils vanaf 14 jaar. Van 7 tot en met 29 oktober kun je overdag griezelen en genieten tijdens Scary Prairie: een Wild West Halloween-avontuur voor alle leeftijden. Op 8 avonden in oktober blijft het park tot 22:00 uur open voor bezoekers met stalen zenuwen. Tijdens Western Nightmares worden de duistere randjes van het Wilde Westen opgezocht. Zeventig acteurs gaan er in drie angstaanjagende walkthroughs en drie scare zones alles aan doen om gasten de nachtmerrie van hun leven te bezorgen. Op www.slagharen.com/halloween koop je je tickets, ook het vakantiepark van Slagharen is gewoon geopend tijdens deze periode.

Bioscooptip: THE EXORCIST: BELIEVER

exorcist believer

De meest huiveringwekkende horrorfilm in de geschiedenis ging 50 jaar geleden in première. Vanaf 12 oktober volgt ereen nieuw hoofdstuk: THE EXORCIST: BELIEVER.

Sinds zijn zwangere vrouw twaalf jaar geleden omkwam bij een aardbeving in Haïti, moet Victor Fielding (Leslie Odom, Jr.) hun dochter Angela (Lidya Jewett) in zijn eentje zien groot te brengen. Maar als Angela en haar vriendinnetje Katherine (Olivia Marcum) in het bos vermist raken en pas na drie dagen weer opduiken zonder dat ze enig idee hebben wat er met hen gebeurd is, leidt dat tot een reeks gebeurtenissen die de wanhopige Victor ertoe dwingen om de confrontatie aan te gaan met het kwaad in zijn meest angstaanjagende gedaante. Daarom zoekt hij zijn toevlucht tot de enige nog levende persoon die ooit iets dergelijks heeft meegemaakt: Chris MacNeil (Ellen Burstyn).

De Grote Schijn in het Kralingse Bos

degroteschijn2023

Van 12 t/m 29 oktober 2023 in Rotterdam kun je weer genieten van audiovisueel spektakel De Grote Schijn in het Rotterdamse Kralingse Bos. Tijdens deze twee kilometer lange avondwandeling worden bezoekers ondergedompeld in een wereld waar natuur, muziek en technologie op wonderlijk wijze samenkomen. Lees vooral onze review van de Grote Schijn van vorig jaar. 

De Grote Schijn is elke avond na zonsondergang geopend tot 23:00. Om wachtrijen bij de entree te voorkomen en het wandelen zo aangenaam mogelijk te maken wordt er gewerkt met tijdsloten. De kaartverkoop loopt via www.degroteschijn.nl, ze verkopen ook familietickets.

Bioscooptip: Five Nights at Freddy’s

five nights freddy

De populaire, angstaanjagende horrorgame Five Nights at Freddy’s komt op 26 oktober naar het witte doek in een bloedstollende film van Blumhouse, het productiebedrijf achter M3GAN, The Black Phone en The Invisible Man. De film volgt een bewaker met persoonlijke problemen die aan zijn nieuwe baan begint bij Freddy Fazbear’s Pizza. Tijdens zijn eerste nachtdienst komt hij erachter dat de nacht doorkomen bij Freddy’s nog niet zo eenvoudig is.

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.