Vintage eetkamerstoelen zijn hip dit jaar

Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen, of zoek je naar mogelijkheden om de uitstraling van je woon- of eetkamer te vernieuwen? Kijk eens naar de hippe, vintage eetkamerstoelen bij Karwei. Je komt er tal van leuke opties tegen, die je interieur een nieuwe look geven! Denk bijvoorbeeld aan een volledig houten, naturel ogende eetkamerstoel met armleuningen. Een authentiek model stoel, passend in zowel een modern als klassiek interieur. Het voordeel van zo’n houten stoel is dat je deze eenvoudig kunt schilderen niet alleen als je een ander kleurtje wilt, maar ook als de stoel beschadigd raakt of na een lange periode van intensief gebruik begint te slijten. Dat geldt voor houten meubels in algemene zin; schuur ze en zet ze opnieuw in de lak en ze lijken weer als nieuw. 

vintage stoel

Eetkamerstoelen met een lichte kleur 

Niet alleen de naturel ogende, vintage houten eetkamerstoel is populair in 2023. Kijk ook eens naar de verschillende eetkamerstoelen met een stoffen bekleding, vaak in een hele lichte kleur. Het is wellicht niet de eerste optie van veel mensen, zeker niet met kinderen in huis. Deze eetkamerstoelen passen echter perfect bij een donkerkleurige eettafel, of bijvoorbeeld een eettafel met een industriële, stalen voet. Ook eetkamerstoelen met stoffen bekleding in een lichte kleur hebben een vintage uitstraling door hun vorm. Vaak zijn ze voorzien van een losse rugleuning, die net onder de schouders valt. Daarnaast hebben ze vier vaste poten, waar veel moderne modellen een poot in Z-vorm gebruiken. 

Webbing leuningen bij vintage eetkamerstoelen 

Vind je de genoemde modellen niet vintage genoeg? Kijk in dat geval eens naar stoelen met een webbing rugleuning en zitvlak. Deze modellen doen je vrijwel zeker denken aan vroeger; ze zijn een fraaie vintage toevoeging aan ieder modern interieur! 

stoere eetkamerstoelen met leren bekleding populair 

Naast de verschillende modellen vintage eetkamerstoelen zijn ook de stoere, vaak ietwat industriële modellen populair. Denk aan stoelen met een leren of suède bekleding, vaak in de kleur van cognac of bijvoorbeeld donkergrijs. Deze stoelen sluiten perfect aan op een eikenhouten tafelblad met daaronder een stalen poot, veelal in de vorm van een X (denk ook aan het beroemde Eames model).

In plaats van de modellen met een lederlook bekleding, zou je ook voor een kunststoffen kuipstoel kunnen kiezen. Het nadeel hiervan is echter wel, dat deze vaak minder comfort bieden dan de modellen met een stoffen bekleding. Andersom bieden ze je het voordeel, dat je ze gemakkelijk schoonmaakt. Ideaal voor huishoudens met jonge kinderen! 

De tijd van de iconische, doorzichtige ghost stoel, lijkt in ieder geval voorbij. We willen warmte en sfeer en een tikkeltje vintage in je kamer zorgt daarvoor.

Heb jij vintage items in huis?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.