Zo geef je jouw huis een make-over

Ben je toe aan verandering in je huis, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je wel ideeën, maar weet je niet hoe je deze het beste kunt uitvoeren? Geen zorgen, in dit artikel geven we je tips en tricks om je huis een make-over te geven. Met deze stappen maak je van jouw huis weer een frisse en nieuwe omgeving waarin je je helemaal thuis voelt!

Kies een nieuwe interieurstijl

Een nieuwe interieurstijl kan je huis een compleet nieuwe look geven. Ga op zoek naar een stijl die bij jou past en die je mooi vindt. Op internet zijn er genoeg inspiratiebronnen te vinden. Denk aan Pinterest, Instagram en interieurblogs. Maak een moodboard om een duidelijk beeld te krijgen van wat je mooi vindt en wat je wilt bereiken met de nieuwe stijl. Kijk naar kleuren en materialen.

Doe inspiratie op

Als je eenmaal weet welke interieurstijl je wilt, ga dan naar een online woonwinkel voor inspiratie. Online woonwinkels hebben vaak een breed scala aan producten die passen bij verschillende interieurstijlen. Het grote voordeel van online winkelen is dat je vanuit huis alles rustig kunt bekijken en vergelijken. Daarnaast zijn er vaak veel aanbiedingen en kun je gemakkelijk verschillende prijzen vergelijken. Je kopieert simpelweg linkjes van de producten die je mooi vindt naar jouw inspiratiedocumentje, wanneer je partner mee brainstormt maak je hiervoor een gezamenlijk werkdocument aan.

Begin met de basis

Als je de nieuwe interieurstijl hebt gekozen en inspiratie hebt opgedaan bij een online woonwinkel, is het tijd om te beginnen. Begin met de basis: de muren, de vloer en het plafond. Kies een kleur die past bij de nieuwe stijl en verf de muren of kies een leuk behang. Leg een nieuwe vloer of leg een kleed op de vloer. Als je genoeg budget hebt, kun je ervoor kiezen om ook het plafond opnieuw te schilderen of zelfs te laten stucen.

Voeg meubels en accessoires toe

Als de basis staat, is het tijd om meubels en accessoires toe te voegen. Kies voor meubels die passen bij de nieuwe stijl, zoals industriële kasten in een industrieel interieur. Kies ook voor comfort. Vergeet niet dat je niet alles in één keer hoeft te kopen. Het is beter om rustig aan te beginnen en langzaam te wennen aan de nieuwe stijl. Voeg accessoires toe om het plaatje compleet te maken. Denk aan schilderijen, vazen, kussens en kaarsen.

Het geven van je huis een make-over hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kies een nieuwe interieurstijl, ga naar een online woonwinkel als Robuuste Tafels voor inspiratie, begin met de basis en voeg daarna meubels en accessoires toe. Met deze stappen kun je jouw huis een compleet nieuwe look geven en er weer fris tegenaan gaan. Vergeet niet dat het belangrijk is om een stijl te kiezen die bij jou past en waarin je je thuis voelt. Veel succes en vooral veel plezier met het geven van je huis een make-over!

Lees ook:

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.