Makeover in de donkere wintermaanden

In de wintermaanden hou ik van cocoonen op de bank en lekker genieten in mijn eigen wereldje. Toen het nog mooi weer was, verfde ik een muurtje in mijn woonkamer knalgeel. Nu is het tijd voor sfeer met wat minder ingrijpende acties…

dekbedovertrek makro
Urban Jungle dekbedovertrek gekocht bij de Makro, echt een cadeautje voor mezelf.

Zo gaf ik mijn slaapkamer heel eenvoudig een nieuwe look met een nieuw dekbedovertrek. De urban jungle look geeft een warme, rustige sfeer.

De gele muur in mijn woonkamer met een expres rafelig randje, oogt natuurlijk vrij hysterisch. Voor de kerstdagen hebben mijn dochters en ik daar qua hysterie nog een schepje bovenop gedaan door overal nieuwe roze kerstversiering te shoppen. Het glitterroze krukje dat ik met verf van Rust Oleum pimpte staat er ook al te shinen. 

Wat wil ik dan nog doen?

De zwarte hanglamp boven mijn eettafel, geeft toch niet helemaal de sfeerverlichting die ik zoek. Hij oogt natuurlijk wel heel stoer met dat zwarte draadstaal, maar ik wil daar eigenlijk iets anders omdat het zo bepalend is. Strak heb ik tijdelijk wat sfeerlichtjes als de kerstbomen staan (ja, ik heb er 2 dit jaar), maar een andere hanglamp kopen staat zeker ook op mijn lijstje.

lamp rechte eettafel
Dit vind ik heel mooi, maar zo’n lamp is niet passend boven een ronde eettafel. Fotocredits: Lampen24.

Mijn eettafel is rond en niet heel groot. Dan vallen helaas de langwerpige lampen al af, terwijl ik die juist erg mooi vind. Ook ben ik heel blij met de Oosterse hanglamp in mijn hal, maar deze stijl past niet in mijn zwart, roze, witte woonkamer met flamingo’s en gele muur… Misschien zou ik wat bling kunnen toevoegen met bijvoorbeeld deze lamp Jimmy die ik zag bij Lampen24:

lamp jimmy
Een hanglamp kopen zoals deze lamp ‘Jimmy’ van webshop Lampen24 zou een goede optie zijn voor mijn ronde eettafel.

Dan heb ik niet dat felle licht door mijn hele woonkamer, maar wel goed licht op de eettafel. Ook als de meisjes daar knutselen op donkere dagen. Wat denk jij? Zou dat staan?

En dan nog even nieuwe kussentjes op de bank. Nieuwe bank zou ik ook graag willen, maar die investering schuif ik nog even voor me uit. Mede omdat ik deze bank van mijn broer en schoonzus heb gekregen, dus elke keer als ik er op zit… dan moet ik even met dankbaarheid aan ze denken. Stom eigenlijk, maar het voelt gewoon fijn als je weet dat je er op zit omdat iemand je geholpen heeft. 

Een ander project waarvoor ik moed verzamel, is de makeover van mijn toilet. Ik heb de ontvetter en Flexa tegelverf al in huis. Nu zitten er ouderwetse tegeltjes in: grijzig met blauwe bloemetjes. Dat wil ik wat rustiger maken met een egaal kleurtje. Eerst witte tegelverf en daarna er overheen met donkerblauw. Op de toiletmuur die ik met allerlei kleurtjes behandelde, zag ik namelijk hoe sjiek dat donkerblauw er uit kan zien. Dat wil ik dus proberen. Is het niets, dan kan ik er altijd nog met een andere kleur overheen tenslotte.

Ik zie alleen nogal tegen deze klus op, omdat er zoveel hoekje, leidingen en prulletjes afgeplakt moeten worden en domweg in de weg zullen zitten met verven. Het gaat dus flink wat tijd kosten, en die tijd heb ik momenteel even niet. Herken je dat?

Wat zou jij willen veranderen aan je interieur? Iets groots? Of is een kleine accessoire genoeg?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.