Deze zaken regel je als je gaat samenwonen

Gefeliciteerd! Je gaat samenwonen, superleuk! Jullie hebben een heel mooi huis gekocht of gehuurd en nu is de tijd aangebroken om alle zaken te regelen voor het samenwonen. Het is belangrijk om zaken goed te regelen, voor jezelf, voor jullie samen én natuurlijk voor jullie nieuwe woonplek. De zaken die je moet regelen voor het samenwonen hebben we daarom op een rij gezet, zodat jullie stap voor stap aan de slag kunnen en niets vergeten.

zaken regelen samenwonen
Foto door Kindel Media

Samenwonen? Dan regel je deze zaken

Het kan enorm overweldigend voelen om alles te moeten regelen. Geen zorgen, het komt goed en daarmee helpen wij je op weg. 

De woonverzekering

Een van de belangrijkste dingen is een woonverzekering. Er zijn verschillende woonverzekeringen, dus kijk wat je nodig hebt. Zo heb je een opstalverzekering, een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Vooral een inboedelverzekering én een aansprakelijkheidsverzekering zijn aan te raden. Dat is voor een huurwoning én een koopwoning belangrijk. De opstalverzekering is alleen voor een koophuis. Zo bescherm je jullie spullen optimaal voor als er bijvoorbeeld brand ontstaat of als er ingebroken wordt. Dit zijn de zaken die je wat ons betreft als eerste moet regelen.

De autoverzekering

Bekijk ook wat de beste autoverzekering is die bij jullie past. Het kan zijn dat jullie nu beide een auto hebben die wat ouder is en jullie willen upgraden naar een gezinsauto. Dan is het belangrijk om ook de autoverzekering te bekijken en zo nodig aan te passen. Als het een duurdere klasse auto is, denk dan aan een allrisk verzekering. Bij een allrisk verzekering ben je voor meer schade verzekerd. 

Andere zaken regelen bij samenwonen

Naast de verzekeringen te bekijken en eventueel aan te passen, zijn er nog meer dingen die je moet regelen. Zo dien je je bijvoorbeeld in te schrijven bij de nieuwe gemeente, mocht je verhuizen van gemeente. Vergeet ook de adreswijzigingen niet door te geven aan bekenden en de abonnementen die je hebt lopen. Wel zo fijn als je je post op je nieuwe adres bezorgd krijgt. Kijk direct ook na of jullie abonnementen kunnen samenvoegen, bundel bijvoorbeeld je streamingabonnementen. Verder is het handig om een samenlevingscontract op te stellen bij de notaris, zodat er zaken geregeld zijn wanneer je toch weer apart wilt gaan wonen. Als jij bijvoorbeeld de vaatwasser inbrengt en je partner de wasmachine, dan is het fijn om die eventueel weer mee te kunnen nemen. 

Succes met het regelen en een fijne tijd in jullie nieuwe huis!

Lees ook:

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.