Bruiloft voorbereiden? Dit kun je tijdig regelen!

Of je nu veel zelf doet of maar een deel: het is een behoorlijke klus om je bruiloft te regelen. Toch is het ook hartstikke leuk! Zeker als je tijdig begint met het regelen van de benodigde zaken. Zo kun je dit namelijk goed verdelen en heb je zo min mogelijk stress. Waar je al vroeg mee kunt beginnen? Dit zijn onze tips.

bruiloft voorbereiden

Trouwkaarten maken en versturen

Een van de leukste voorbereidende taken is om de gasten uit te nodigen. Met name het maken van de trouwkaarten is al een feestje om mee te beginnen! Ontwerp zo’n kaart helemaal in de stijl van jou en je partner. Er zijn veel mogelijkheden, van een vintage tot een modern design. En het is ook maar net wat er bij jullie past! Misschien willen jullie een humoristische trouwkaart met een knipoog. Of passen stijlvolle trouwkaarten juist beter? Zorg in ieder geval dat je er helemaal achterstaat. En zet alle benodigde informatie op de trouwkaart!

Trouwdatum prikken

Welke benodigde informatie er absoluut belangrijk is op de trouwkaart? Dat is natuurlijk de trouwdatum! Ga je voor een mooie datum (ik koos 20-05-2005, bijvoorbeeld) of is een andere datum meer van betekenis voor jullie? Het voordeel aan het vroeg prikken en communiceren van deze datum is dat de meeste gasten nog tijd hebben. Zo heb je dus minder kans op afzeggingen! Ook voor jou is het praktisch om de datum te weten, om de planning voor de dag verder rond te krijgen. Vaak wil je ceremoniemeester nog een aparte brief bij de trouwkaarten steken, die jullie als bruidspaar niet mogen zien.

Gastenlijst maken

Wie wil je er allemaal bij hebben op de bruiloft? Het is verstandig om een gastenlijst te maken. Maak deze lijst zo overzichtelijk mogelijk. Deel de lijst bijvoorbeeld in op familieleden, vrienden, collega’s en kennissen, om een duidelijk overzicht te houden. Mocht de lijst te lang worden, dan kun je eenvoudig kiezen wie je toch wilt schrappen. Uiteraard is het een optie om bepaalde gasten de hele dag te laten komen, en andere gasten een dagdeel. Noteer dit ook direct op de gastenlijst.

Locatie zoeken

Locatie, locatie, locatie! Dit telt natuurlijk absoluut mee bij de grote dag. Van een knusse bruiloft in de natuur tot een grootschalige bruiloft in een kasteel: bepaal wat de wensen zijn en wat er aansluit op het budget. Voor ons was het destijds bijvoorbeeld belangrijk dat we zelf de catering konden inhuren (slagerij van een oom en tante, we wilden graag een barbecue). De mooiste locaties zijn vaak al ruim een jaar vooraf volgeboekt, dus neem ruim de tijd om te gaan kijken en reserveer dan ook direct als je een keus hebt gemaakt.

Fotograaf inhuren

Wil je dat je huwelijksdag mooi wordt vastgelegd? Huur dan een professionele fotograaf in! Met name de populaire fotografen kunnen al gauw volgeboekt zitten. Sterker nog: je moet ze soms zelfs al een jaar van tevoren boeken. Deze taak kun je dus maar beter bovenaan op je to do lijst zetten. Zo heb je dat maar alvast gedaan en ben je verzekerd van mooie plaatjes. Hetzelfde geldt trouwens voor het zoeken van een videograaf: iets wat steeds gebruikelijker is bij moderne bruiloften. Bewegend beeld is immers toch net weer anders dan stilstaand beeld – het kan een waardevolle toevoeging vormen. Laatst was ik trouwens – heel origineel – op een feestje met een aurafotograaf!

Huwelijksreis boeken

Als het huwelijk is voltooid, gaan jij en je partner waarschijnlijk lekker op reis! De laatste tip: boek de huwelijksreis tijdig, zodat jullie daar rondom de bruiloft verder helemaal geen stress over hebben. Dan is er immers wel genoeg anders aan het hoofd! Dat niet alleen: de voorpret duurt zo des te langer. En dat is genieten geblazen! Het maakt alles rondom het trouwen alleen nog maar leuker. Vergeet de locatie en luchtvaartmaatschappij niet in te seinen dat jullie newlyweds zijn, soms regelen ze dan een extra verrassing voor je.

In het kader van been there, done that is een bruiloft toch wel iets dat je eens in je leven georganiseerd moet hebben. Ik ontpopte destijds tot een ware bridezilla. Nu alweer jaren gelukkig gescheiden, maar de bruiloft daar kijk ik nog steeds met plezier op terug.

Ben jij ooit al eens getrouwd?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.