Woonkamer make-over: het vinden van het perfecte tv-meubel

Niets is zo vervelend als thuiskomen na een lange werkdag en je dan nog moeten storten op het opruimen van de woonkamer. En zelfs wanneer je daarmee klaar bent, ziet het er nog niet strak en netjes uit. In dit artikel geven wij wat tips over hoe je gemakkelijk je woonkamer netjes houdt door de juiste tv-meubels te plaatsen en wat andere suggesties!

tv-meubels

Van chaos naar orde

“Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”, dit wordt vaak gezegd en niet zonder reden! Een rommelig huis kan leiden tot een gevoel van onrust en stress, terwijl een opgeruimd huis juist rust en ruimte kan creëren. Door regelmatig door je spullen te gaan en dingen weg te gooien die je toch niet meer gebruikt, zorg je voor overzicht en krijg je een gevoel van controle en lichtheid. Bovendien hoef je dan niet lang te zoeken door de rommel tot je eindelijk je favoriete boek vindt.

Het voordeel van een tv-meubel is natuurlijk dat je de televisie minder makkelijk omver loopt, maar het zorgt ook voor extra opbergruimte. Er zijn verschillende soorten tv-meubels, en er is er dus altijd wel één die bij jouw woonkamer past. Kies bijvoorbeeld voor een staand model of een wandmontage model of ga voor een hoekmeubel als je wat minder ruimte hebt. Ook een salontafel kan een uitkomst bieden om wat los slingerende spullen op te bergen. Onderzetters, afstandsbedieningen en game controllers; je kunt het er allemaal in kwijt als je kiest voor een salontafel met een lade bijvoorbeeld.

Opbergruimte is de sleutel

Er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden om overzicht te creëren. Denk aan een bank met opbergruimte. Super handig om bijvoorbeeld dekens in kwijt te kunnen. Binnen handbereik, maar niet constant in het oog en in de weg. Voor banken inspiratie raden wij aan om naar een woonwinkel te gaan. Daar hebben ze alle soorten en maten banken en kun je je bank meteen afstemmen op eventuele andere nieuwe meubels. Je vindt in ieder geval altijd iets naar jouw smaak.

Ook is een boekenkast een leuke en handige toevoeging aan je woonkamer. Presenteer je favoriete boeken op een stijlvolle manier én zorg voor een opgeruimde look. En tot slot: kijk van tijd tot tijd eens kritisch naar je spullen. Heb jij er niet ook een handje van om te denken dat je bepaalde spullen vast nog óóit nodig gaat hebben? We weten allemaal dat dat niet zo is. Gooi daarom weg wat je toch niet gebruikt, of breng het naar een kringloopwinkel en creëer zo ruimte en overzicht voor jezelf. Op die manier houd je het makkelijker opgeruimd en voel je je fijner wanneer je thuiskomt na een lange dag.

Lees ook:

Kun jij je woonkamer een beetje op orde houden? Of is ontspullen hard nodig?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.