Veel ruimte in je woonkamer creëer je zo!

Een rommelig huis is een rommelig hoofd, wordt weleens gezegd. Daar ben ik het erg mee eens. Als je overal veel spullen hebt staan dan oogt het ook snel heel rommelig en lijkt het of je veel minder ruimte hebt in je woonkamer. Hier lees je hoe je meer ruimte maakt in je woonkamer waardoor het veel ruimer én rustiger oogt.

ruimte woonkamer
Foto door: Charlotte May

Het tv meubel

We hebben allemaal een tv meubel. Een mooi dressoir waar de televisie op staat, een laag tv meubel of wellicht op een schoorsteenmantel of een sierhaard. Vooral bovenop een sierhaard staat het gezellig, zo’n televisie, maar je kan het veel rustiger laten ogen. De tv ophangen aan de muur is daarom een hele goede optie. Je kunt er dan voor kiezen om helemaal geen tv meubel meer in de ruimte van de woonkamer te hebben of wat leuke sierkistjes neerzetten met dekentjes bijvoorbeeld. Staat ook nog eens gezellig! Als je tv aan de muur hangt kun je de stekkers en draden ook nog mooi wegwerken door speciale gootjes te gebruiken.

ruimte woonkamer

Teveel decoratie in de woonkamer

Decoratie maakt de ruimte in de woonkamer enorm gezellig, maar het kan ook teveel zijn. Ik ben fan van decoratie en heb al snel teveel staan waardoor het te rommelig oogt. Te rommelig is ook weer kortsluiting in mijn hoofd. Het is dus goed om eens per maand of misschien twee keer per maand je spullen drastisch op te ruimen. Wat vind je nog mooi en wat niet? Heb je misschien dubbele dingen in huis? Weg ermee!

Zoveel mogelijk uit het zicht

Eigenlijk staat op de eerste plaats om ruimte in je woonkamer te creëren: alles zoveel mogelijk uit het zicht. Als je kasten hebt, berg dan de dingen op die niet in het zicht hoeven te staan en dat rommelig oogt. Dat doet al heel veel met rustig maken van de ruimte. Zet ook niet teveel op je salontafel of op de eettafel. Een mooie vaas met (kunst)bloemen is genoeg. Of een schaal met een kaars en een bloemetje.

Hangt jouw televisie of staat hij?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.