Bloemen blijven verrassen

Bloemen blijven je verrassen. Ik word er zelf altijd heel blij van. Nu zowel Valentijnsdag als de lente naderen, is het tijd om wat verrassende bloementips en trends uit mijn persberichten mailbox met je te delen. Ga jij online rozen bestellen bij Fleurop of worden het andere bloemen dankzij deze inspiratie?

rozenboeket Fleurop
Foto: Fleurop

Valentijnsrozen van Fleurop

“Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, gedichtjes moeten rijmen, dus ik houd van jou!” Je kunt hier ook varianten op bedenken natuurlijk, maar kort genoeg om op een bloemenkaartje te laten drukken. Hèt perfecte Valentijnscadeau blijft namelijk toch dat traditionele boeket met rozen. We wonen niet allemaal in de buurt van onze geliefde en dan is het handig als je ze kunt laten bezorgen, door Fleurop bijvoorbeeld. Deze betrouwbare bloemenbesteldienst maakt al jaren mensen blij.

rozenboeket Fleurop
Foto: Fleurop

Op de dag van de liefde stuur je rode rozen naar je liefde, gemixte rozen naar je moeder of witte rozen naar je BFF… nee joh, maakt allemaal niet uit! Welke kleur rozen je ook kiest, ga voor datgene waar de ontvanger van houdt. Rozen in een veldboeket, rozen met een doos chocolade erbij of rozen met een vaas (wanneer je ze naar iemands werkadres of het ziekenhuis stuurt is dat handig), alles is goed want het gebaar is het allerbelangrijkste. En of je nu gaat voor het sturen van een enkele roos of een overdadig luxe rozenboeket, de ontvanger zal het vast waarderen. Bij Fleurop in de webshop hebben ze meer dan genoeg keuze voor enkel bloemen of boeketten inclusief een presentje, ze weten daar alles van bloemen bezorgen .

Hartvormige Anthuriums

anthurium hartjes
Fotocredit: Anthuriuminfo.com

Kom dit jaar op Valentijnsdag bijvoorbeeld eens verrassend uit de hoek met… anthuriums, zegt Anthuriuminfo.com. Deze exotische bloemen bestaan uit een kleine kolfje met een opvallend, hartvormig schutblad. Dat is ‘multicolour’ en varieert van knalrood tot groen en van zachtroze tot dieppaars. Voor elk wat wils. En wat extra mooi is… één ‘harte bloem’ zegt al genoeg!

anthurium hartjes valentijn
Fotocredit: Anthuriuminfo.com

Anthuriums hebben niet alleen een verscheidenheid aan kleur, ook het formaat kent grote verschillen. Behalve de bekende soorten met een hart van 5 cm, zijn er ook reusachtige varianten van maar liefst 20 cm. Anthuriums zijn sterke bloemen waarvan je wekenlang geniet. Het geheim zit ‘m in de sterke steel zonder blad. Die houdt het water in de vaas schoon. Je hoeft dus niet of nauwelijks te verversen, maar natuurlijk wel af en toe bijvullen.

Nimosa met bloempjes voor je Valentijn?

In de keuken zijn bloemen niet meer weg te denken, wat dacht je van een heerlijke rozenlimonade? Uitgever Snor komt met het boek Limomade, een boek vol mocktails (alcoholvrije cocktails). In dit boek vind je recepten voor mocktails, ijsthee, limonade en shrubs in de diverse smaken. De drankjes hebben aanstekelijke namen, van One in a melon (met druiven en meloen) en Sparkling Rose on the Rocks (een rozenlimonade) tot Irish Cream en Devil’s Spirit (rode peper, gember en limoen). Daarnaast staan er diverse ijsblokjes recepten in om in je drankjes te serveren: ijsbloemen en ijsspiezen bijvoorbeeld.

snor nimosa limomade
Foto: pagina uit Limomade, Uitgever Snor

Om in Valentijnssferen te blijven, deel ik dit Nimosa recept uit het boek met je. Heel makkelijk te maken en je fleurt het glas op met eetbare bloemen. Ziet dit er niet super liefdevol uit?

Kweek je eigen bloemen

Bloemen laten bezorgen is natuurlijk ideaal, maar… wil je het echt dichtbij huis houden dan kweek je zelf de mooiste boeketten. Om zo lang mogelijk van bloemen in huis te genieten is het belangrijk ze altijd in een schone vaas met (niet te veel) schoon water te zetten en de stengels schuin af te knippen. Een tip van tuinmerk WOLF-Garten, wier zaadkogels zorgen voor een tuin vol kleurrijke bloemen waar vlinders en bijen dol op zijn én waar je de prachtigste veldboeketten mee maakt.

zaadballen wolfgarten
Foto: WOLF-Garten

Gebruik bij het snoeien altijd een schaar die een zuivere snede maakt zodat de bloem of tak daarna gezond blijft. De WOLF-Garten RR5000 aluminimum snoeischaar bijvoorbeeld, met scherpe messen met een anti-kleefcoating. Dit voorkomt dat plantsappen besmet raken met bacteriën, schimmels en ziekten. 

Muurbloempje?

Voor het creëren van een sfeervolle, levendige wand met klimplanten, kun je de Nature® plantclips gebruiken. Bevestig ze waar gewenst en nodig, van een tuinschutting tot een saaie muur in de woonkamer. Kijk dan hoe leuk!

plantclips Nature
Foto: Nature®, fotostudio Imago

Binnen kunnen de groene plantclips met speciale tape worden bevestigd zodat de muren niet beschadigen, buiten bevestig je ze met de bijgeleverde schroef en plug. De  plantclips worden geleverd in een set van 10 stuks met daarin twee formaten: vijf met een doorsnede van 15 mm (H 35 mm) en vijf met een doorsnede van 20 mm (H 40 mm) en zijn € 3,99.

Designervaas voor losse bloemen

De Nederlandse designer Sabine Marcelis mocht aan de slag voor IKEA. Deze bijzondere vaas komt uit de nieuwe limited VARMBLIXT collectie, die de functie van licht in huis op een onverwachte manier verkend in de vorm van schaduwspellen en lichtreflecties. 

ikea marcelis vaas
Foto: IKEA

Zie je jouw Fleurop bloemen hier al in pronken op tafel? De cilindervormige vaas heeft een witte bol op de bodem. Niet alleen speelt het design zo met schaduw en licht, de bol houdt ook de bloemen op hun plaats.

Bloemenreisje naar Madeira

Je kunt natuurlijk ook lekker op stap om je te laten verrassen door bloemen. Zo bezocht ik de Floraliën in Gent, en verschillende prachtige tuinen in België. Maar een wat zonniger bloemenbestemming is bloemeneiland Madeira, met onder meer Monte Palace Tropical Garden.

Madeira toerisme Jardim Botanico004©Francisco Correia
Foto: Madeira Promotion Bureau, Francisco Correia

Heb je geen last van hoogtevrees? Neem dan de kabelbaan naar de Monte Palace Tropical Garden vanuit Funchal. Tijdens het tochtje heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de azuurblauwe oceaan. De botanische tuin strekt zich uit over 70.000 vierkante meter en is bezaaid met een grote verzameling plantensoorten, exotische bloemen, tropische vogels en een gebied voor onderzoek en conservatie. Eventueel kun je ook terug met de toboggan, in plaats van met de kabelbaan.

Lees ook:

Wat is jouw favoriete bloem of boeket?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.