Waarom zijn vouwgordijnen zo’n populaire keuze?

De keuze voor nieuwe gordijnen kan best een lastige keuze zijn; er zijn immers zoveel soorten raambekleding en gordijnen verkrijgbaar. Een favoriete keuze van vele mensen zijn vouwgordijnen. Ze stralen een prachtige, haast serene rust uit, zijn net wat luxer dan een rolgordijn en kleden je interieur echt aan. Vouwgordijnen zijn echt prachtige toevoeging aan het interieur. Afhankelijk van de gekozen stof zorgen zij ook nog eens voor een wat warmere akoestiek in de woonkamer. Moderne vouwgordijnen zijn niet voor niets zo populair, daarom nemen we binnen dit artikel de belangrijkste voordelen van een vouwgordijn met je door!

voordeel-vouwgordijn

Wat zijn de voordelen van vouwgordijnen?

Zoals gezegd vormt het vouwgordijn een sfeervolle toevoeging en doet het interieur vorstelijk ogen. Daarnaast zijn er ook nog mooie voordelen die vouwgordijnen bieden, lees maar mee.

Vouwgordijnen passen bij vele stijlen

Vouwgordijnen zijn een populaire keuze als raamdecoratie omdat ze bij vele interieurstijlen passen. Dit komt omdat ze verkrijgbaar zijn in een breed scala aan materialen, kleuren en patronen, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn aan verschillende interieurstijlen. Bovendien zijn vouwgordijnen een praktische optie omdat ze gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. Dit maakt ze geschikt voor zowel moderne als landelijke interieurstijlen.

Daarnaast bieden vouwgordijnen ook de mogelijkheid om het uiterlijk van een ruimte te veranderen door ze te combineren met andere raamdecoratie, zoals overgordijnen of raamfolie. Zo kun je bijvoorbeeld vouwgordijnen gebruiken om licht te reguleren en tegelijkertijd een overgordijn of raamfolie gebruiken om privacy te creëren. Op deze wijze kun je ieder moment van de dag de gewenste positie van het vouwgordijn kiezen.

Isolerende werking

Wie vouwgordijnen plaatst heeft lang niet altijd overgordijnen meer nodig. Zij kunnen isolerend werken, afhankelijk van de gekozen stof. Sommige materialen, zoals dikke stoffen als of stoffen met een speciale coating, kunnen helpen om warmte binnen te houden in de winter en om hitte buiten te houden in de zomer. Dit effect zorgt ervoor dat de temperatuur in een ruimte kan worden gereguleerd, waarmee energiekosten kunnen worden bespaard. Het is wel belangrijk om te beseffen dat vouwgordijnen niet zo isolerend zijn als overgordijnen van velours, of bijvoorbeeld als rolluiken. Nog een bijkomstig voordeel is dat zij zo opgevouwen kunnen worden dat zij niet over de verwarming hangen.

Gemakkelijk te reinigen

Vouwgordijnen zijn gemakkelijker schoon te houden dan het lijkt. In volledig opgevouwen stand hoef je er alleen een plumeau overheen te halen. Vouw je ze regelmatig uit, dan kun je ze ca. eens per week even met de stofzuiger behandelen (op zachtste stand en met een schone opzetborstel uiteraard!). Bestaan jouw vouwgordijnen uit kunststoffen (of melanges met katoen of linnen), dan kun je de gordijnen beter niet met water wassen. Breng ze in dat geval naar de stomerij.

Lichtinval en privacy

Je kunt zelf de lichtinval prachtig reguleren met vouwgordijnen, maar ook bieden ze de nodige privacy. Overigens hoef je niet te kiezen voor een dik materiaal, ook inbetween gordijnen zijn verkrijgbaar als vouwgordijn, waardoor je zelf nog steeds naar buiten kunt kijken alleen de buitenstaander niet naar binnen!

Lees ook:

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.