Welke gordijnen passen perfect bij jouw interieur?

Gordijnen kleden je woning aan, ramen worden rijkelijk gedecoreerd en er ontstaat een zachtere, minder holle akoestiek in de ruimte. Je interieur krijgt een elegant, moderne uitstraling, het interieur oogt direct luxer bij het plaatsen van gordijnen. Wie voor nieuwe gordijnen kiest treft een waaier aan mogelijkheden. Welke gordijnen het beste passen in jouw interieur hangt af van een aantal zaken. Er zijn vele soorten gordijnen verkrijgbaar, het is dus wel een kwestie van de juiste gordijnen kiezen om je interieur mee te complementeren. Welke gordijnen passen het beste binnen jouw interieur? Je leest het hier.

gordijnen combineren

Raamdecoratie combineren

Is er nog geen raamdecoratie aanwezig, dan heb je nu de keuze om voor iets geheel nieuws te kiezen. Naar de hedendaagse trend wordt er vaak gekozen voor een combinatie van jaloezieën, vitrage of duo rolgordijnen met overgordijnen. Vele combinaties zijn mogelijk, wellicht meer dan ooit tevoren! Houd bij de keuze voor nieuwe raambekleding goed rekening met je persoonlijke wensen, zoals:

  • Wil ik inkijk weren, de zon weren en gelijktijdig toch daglicht in huis krijgen? Jaloezieën en shutters zijn dan een goede keuze.
  • Wil ik naar buiten kunnen kijken, maar inkijk tegenhouden? Inbetween gordijnen en versus gordijnen zijn dan ideaal.
  • Wil ik een mooie, open raampartij, maar ’s avonds genieten van gesloten gordijnen? In dat geval zijn overgordijnen een prima keuze.
  • Wil ik een ruimte, zoals de slaapkamer, totaal kunnen verduisteren?

De combinatie van raambekleding als jaloezieën, shutters, plissé gordijnen en duo rolgordijnen met bijvoorbeeld inbetween- of overgordijnen werkt perfect. Want slechts alleen jaloezieën bijvoorbeeld plaatsen zorgt ’s avonds in het donker voor een wat karige aanblik. De aanwezigheid van gordijnen biedt echt meerwaarde, niet alleen visueel maar ook op isolerend gebied. Door gordijnen te plaatsen wordt de warmte langer vastgehouden in huis en weren zij de koudestraling van de ramen.

Welke gordijnen kies je?

Er zijn vele type gordijnen verkrijgbaar, met of zonder een modern motief. Welke gordijnen passen in jouw interieur? Laten we de verschillende type gordijnen doornemen, met elk hun specifieke kenmerken.

Vitrage

Vitrage zijn gordijnen waar je doorheen kunt kijken. Je kunt ze uiteraard in diverse posities hangen, met of zonder opening en zicht naar buiten. Vitrage wordt vaak gecombineerd met overgordijnen. Wie slechts één gordijn wil ophangen kan kiezen voor een tussenoplossing in de vorm van inbetween gordijnen.

Inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen zijn dikker geweven dan vitrage en dunner/ doorschijnender dan overgordijnen. Inbetween gordijnen zijn in vele kleuren verkrijgbaar en zijn een prachtige oplossing als tussengordijn. Daarbij beschutten zij tegen inkijk. Je kunt zelf nog naar buiten kijken, terwijl vanaf de buitenzijde men niet bij jou naar binnen kijkt.

Verduisterende gordijnen

Wil je een ruimte kunnen verduisteren, dan bestaat er bijna geen betere oplossing dan het kiezen voor verduisterende gordijnen. Dergelijke gordijnen bestaan uit een dikkere, meestal dubbele stof waar geen daglicht meer doorheen komt.

Versus gordijnen

Tot slot de Versus gordijnen. Dit is een bijzonder fraai gordijn, wat overeenkomsten vertoont met lamellen. De gordijnstof is in stroken verdeeld, maar bestaat wel uit een geheel. Tussen iedere strook bevindt zich ook flexibele gordijnstof. Hiermee kun je diverse geweldige effecten bereiken. De gordijnstof bestaat meestal uit inbetween stof, zo blijf je dus zicht op de buitenruimte houden.

Lees ook:

Gordijnen verbeteren sowieso de akoestiek in een ruimte: ze halen de galm weg.

Welke combinatie van raambekleding heb jij?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.