5 inspirerende raamdecoratietrends voor 2020

Het is 2020. Tijd om uit te zoeken wat de woontrends zijn voor het aankomende jaar. Welke raamdecoratie is helemaal de trend, welke jaloezieën passen bij je interieur, kortom waar moet je aan denken om je huis helemaal piekfijn in evenwicht te houden tot en met het kozijn aan toe? Hierbij vijf inspirerende raamdecoratietrends die je eenvoudig in je eigen huis toe kunt passen.

raambekleding trends
EG Photography

1. Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn terug van misschien wel nooit weggeweest. Het warme karakter dat deze natuurlijke raamdecoratie heeft brengt meteen een warm gevoel je huiskamer in. Daarnaast zijn ze goed te matchen met houten salontafels en kastjes. Laat houten jaloezieën op maat maken zodat ze perfect in je kamer passen. Houten jaloezieën op maat zullen in 2020 vaker gebruikt worden om voor serene rust en wooncomfort te kunnen genieten.

2. Verschillende houtsoorten

Het mooie aan hout is dat je niet alleen maar dezelfde soorten hoeft te gebruiken. Je kunt voor meer diepte en een robuuste uitstraling ook verschillende houtsoort met elkaar combineren. Je houten jaloezieën op maat kunnen bijvoorbeeld van bamboe zijn, terwijl je salontafel van eiken is gemaakt. Je kunt hierdoor veel combinaties maken die passen bij jouw smaak en je woonplezier.

raambekleding trends
Foto: InHuisPlaza

3. Verschillende kleuren

Bij verschillende houtsoorten komen ook verschillende kleuren kijken. Houten jaloezieën zijn zo op maat te maken dat ze bij elke kleurcombinatie passen. Van wit, geel en lichtgrijs tot diepzwart en donkerbruin. Hoe neutraal of juist uniek je het ook wilt hebben. Vooral warme en opvallende kleuren krijgen in 2020 de roem die ze verdienen. En wat brengt nu meer warmte dan raamdecoratie van hout?

4. Printjes

Een muurgrote poster van een onbewoond eiland is niet meer iets van alleen particuliere reisbureaus of een louche kantoorruimte. Een mooie fotoprint kan tegenwoordig ook in je woonkamer gebruikt worden. Je raamdecoratie kan hier goed op afgestemd worden door de houten jaloezieën af te stemmen op de print zelf. Is deze print erg tropisch, dan gebruik je houten jaloezieën met een lichtere kleur. Donkerder hout past weer bij foto’s met een uitgestrekt landschap.

5. Raamdecoratie mag opvallen

Raamdecoratie is al jaren niet meer iets dat je alleen om praktische redenen ophangt. Je kiest je raamdecoratie nu ook op basis van je smaak en je inrichting. Je hoeft je niet te schamen voor je raamdecoratie en daarom mag deze best opvallen. Diepzwarte houten jaloezieën op maat zijn de meest noemenswaardige trend voor 2020. Is dit iets te heftig voor je ruimte, dan kun je onder andere ook beige nemen. Als je maar onthoudt: je raamdecoratie mag ook gezien worden.

>> Lees ook: wat zijn standaardmaten voor rolgordijnen?

Wat heb jij voor de ramen? Ga je daar dit jaar verandering in brengen?

disclaimer

5 trends raamdecoratie

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.