Gezinswagen met pubers achterin, wat zijn je opties?

Op zoek naar een nieuwe gezinsauto met opgroeiende kinderen? Waar het als ze klein zijn vooral belangrijk is dat de kinderzitjes in de auto passen, veranderen je wensen wanneer de kinderen een puber groeispurt inzetten. Langere benen vraagt om meer plek achterin de auto. Voor jezelf is een wat hogere instap prettig. Een ruime gezinswagen is wat je wilt, bij voorkeur met plek om de laadkabels van de telefoons van je kinderen ook achterin in te pluggen. In dit overzicht 5 goede opties.

SEAT Leon en Leon Sportstourer FR Business

Seat leon
Foto: SEAT

Zoek je een monospace urban vehicle? Eerder dit jaar introduceerde SEAT de Leon en Leon Sportstourer FR Business. De Leon FR Business Limited Edition er vanaf € 30.250,-. De SEAT Leon en Leon Sportstourer zijn fijne modellen voor rijders die net even iets anders willen in de compacte middenklasse, onder andere dankzij het strakke design en het sportieve weggedrag.

De tijdelijk verkrijgbare FR Business Limited Edition oogt extra sportief met LED-koplampen en FR-accenten als 17 inch lichtmetalen velgen en de in Cosmo Grey uitgevoerde elektrisch inklapbare buitenspiegels en grille. Dankzij verlichte FR-instaplijsten is zelfs de entree al heel speciaal en uiteraard zit je op sportstoelen en met rode stiksels afgewerkte bekleding. De tiener wenst een papa of mama met een stoere auto. De automatische airconditioning heeft drie klimaatzones, dus kan op de achterbank apart worden ingesteld. Vanaf de B-stijl zijn de ramen extra donker getint en in de achterbank is een neerklapbare armsteun geïntegreerd, je tieners zitten dus zeker chill tijdens elke rit.

Dacia Jogger, een 7-zitter voor het grote gezin

Dacia Jogger
Foto: Dacia

De Dacia Jogger is een veelzijdige gezinsauto die het beste van de diverse modelvarianten verenigt: de lengte van een stationwagon, de ruimte van een MPV en de stoere looks van een SUV. De Dacia Jogger is geschikt voor zowel het dagelijkse gezinsleven als voor avontuurlijke uitstapjes en het buitenleven. Vanaf de introductie biedt de Dacia Jogger keuze uit twee motoren die voldoen aan de Euro 6D Full-emissienorm. Dacia is de enige autofabrikant die zijn volledige modellengamma aanbiedt met keuze uit benzinemotoren en LPG Bi-Fuel-motoren. Begin 2023 verschijnt de Dacia Jogger ook met een hybride-aandrijflijn en daarmee wordt dit de meest toegankelijke zevenpersoons hybrideauto op de markt.

Good to know voor je tieners? Afhankelijk van de uitvoering profiteren de passagiers op de tweede zitrij van wegklapbare, uitschuifbare tafeltjes en bekerhouders. De tweede zitrij is tevens voorzien van twee ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes. De twee passagiers helemaal achterin hebben ieder hun eigen stoel met een armsteun en een grote ventilatieruit die ook extra uitzicht biedt. De kantelruit biedt een extra ventilatiemogelijkheid voor de passagier. Elke zitrij is voorzien van een plafondlampje. De zithoogte (+55 mm tussen de eerste en tweede zitrij en +25 mm tussen de tweede en derde zitrij) biedt nog meer zitcomfort achterin. Deze gezinsauto heeft bovendien een hele ruime kofferbak.

Suzuki Vitara, 6 jaar garantie meest betrouwbare auto

Suzuki-Vitara
Foto: Suzuki

Betrouwbaarheid is één van de belangrijke kernwaarden van Suzuki. In 2022 haalde hun model de Vitara met een cijfer van 8,9 de titel van meest betrouwbare auto in het jaarlijkse betrouwbaarheids-onderzoek van de Consumentenbond. Om consumenten nog meer zekerheid te geven, biedt Suzuki Nederland sinds vorig jaar een uitgebreide garantietermijn van zes jaar/ 150.000 kilometer op elke nieuwe Suzuki auto die door Suzuki Nederland is geleverd aan een officiële Suzuki-dealer.

Toyota Corolla

Toyota Corolla
Foto: Toyota

Toyota geeft de succesvolle Corolla een uitgebreide update en die staat vanaf het tweede kwartaal van 2023 in de showroom. Met een strakker design, een verbeterde digitale gebruikerservaring en de vijfde generatie hybride aandrijflijn krijgt de Toyota Corolla nieuwe aantrekkingskracht. De prijzen beginnen bij 33.995 euro. Juniper Blue Metallic is de nieuwe hoofdkleur voor de Corolla, een zeer levendige blauwe kleur, met een subtiele rode ondertoon als de auto van dichtbij bekeken wordt.

Geinige snufjes op deze auto? Met de Safe Exit Assist geeft de auto een waarschuwing als hij detecteert dat een deur wordt geopend terwijl er een voertuig of fietser van achteren nadert. Er is ook een Rear Seat Reminder die de bestuurder een signaal geeft om de achterbank te controleren voordat hij uitstapt. Zo wordt er nooit iets onbedoeld vergeten op de achterbank.

Peugeot 408

Peugeot 408
Foto: Peugeot

De per 2023 leverbare Peugeot 408 valtop door zijn dynamische fastback-silhouet en doordat hij afwijkt van de geijkte vorm. De lijnen van de carrosserie zijn scherp, de grille heeft dezelfde kleur als het koetswerk en is beeldbepalend voor de voorzijde. De omgekeerde uitsnede van de achterbumper is een verrassend detail en zorgt voor een krachtige look. Met de kenmerkende hoektand-vormige lichtsignatuur aan de voorzijde en klauwachtige LED-achterlichten is de 408 typisch voor de Peugeot-familie.

Met een lengte van 4.690 mm en een lange wielbasis van bijna 2.790 mm is de nieuwe Peugeot 408 op de tweede zitrij uitzonderlijk ruim. De knieruimte bedraagt 188 mm. De kofferbak is eveneens genereus met een volume van 536 liter, dat kan worden vergroot tot 1.611 liter wanneer de rugleuning van de achterbank wordt neergeklapt. De auto is 1.480 mm hoog. Deze auto biedt een zeer moderne vervoersbeleving, of dat nu is voor dagelijks gebruik of voor lange, comfortabele en ontspannen reizen in gezelschap.

Lees ook mijn reviews van deze auto’s:

Auto delen?

De auto staat overigens volgens onderzoek van De Volksbank op de 4e plek wat betreft aanschaf die mensen bereid zijn om met anderen te delen. Je kunt dus altijd bij kennissen informeren of je hun auto een keer mag lenen om te zien of een dergelijk type wagen jou en je gezin bevalt.

Ik heb inmiddels de Peugeot 308 EAT8 GT Pack Business besteld (yes, die met massagefunctie in de voorstoelen). Welke auto zou jij graag rijden?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.