Peugeot 308 is Women’s World Car of the Year 2022

Wist jij dat er een Vrouwenauto van het Jaar verkiezing is? Nou, die is er dus en de nieuwe Peugeot 308 is uitgeroepen tot ‘Women’s World Car of the Year 2022. De 56-koppige jury van de verkiezing bestaat volledig uit vrouwelijke autojournalisten, uit 40 landen van vijf continenten. De Peugeot 308 is verkozen uit een selectie van 65 nieuwe modellen die in 2021 werden geïntroduceerd.

peugeot 308hybrid

De verkiezing van de Women’s World Car of the Year bestaat uit twee rondes. Bij de eerste ronde wordt gestemd op de winnaar binnen de zes categorieën. Op 14 februari werd de Peugeot 308 daarbij al uitgeroepen tot Urban and Compact Car of the Year 2022.

Bij de tweede ronde werd uit deze zes finalisten één algemene winnaar gekozen, waarbij de Peugeot 308 dus de felbegeerde titel Women’s World Car of the Year mag noemen. De titel geldt zowel voor de Peugeot 308 Berline als SW. Dat laatste staat voor stationwagen. Ik mocht vorig jaar oktober al even spieken toen dit nieuwe model net in Nederland was en heb er later in een showroom al even in kunnen zitten.

Lees ook: Mijn ervaring met elektrisch rijden in de Peugeot e-2008 SUV

peugeot308hybrid
Ik mocht even gluren naar de nieuwe 308, mooie auto om te zien!

Eerdere onderscheidingen

De titel Women’s World Car of the Year wordt sinds 2009 uitgereikt. Het is voor het eerst dat PEUGEOT deze onderscheiding in de wacht sleept. De internationale onderscheiding sluit perfect aan op de sterke internationale ambities van het merk. Eerder schreef PEUGEOT al wel categorie-overwinningen op zijn naam. Zo werd de PEUGEOT 3008 in 2017 uitgeroepen tot winnaar van de SUV-categorie en in 2021 wonnen de PEUGEOTs 208 en 2008 in de categorieën Urban Vehicle en Urban SUV.

Lees ook: Review gezinsauto Peugeot 508GT Stationwagon

peugeot 308hybrid
De binnenkant oogt strak.

De nieuwe Peugeot 308

De nieuwe Peugeot 308 is het eerste model dat het nieuwe merklogo draagt en overtuigt met zijn design, technologie en brede aanbod van efficiënte aandrijvingen. Klanten kunnen kiezen uit de aandrijving die het beste bij hun past: van plug-in hybride tot benzine, diesel en binnenkort ook volledig elektrisch. De nieuwe Peugeot 308 draagt staat symbool voor de waarden van het merk: Excellence, Allure en Emotion. Sinds de introductie eind 2021 zijn al meer dan 65.000 bestellingen voor de nieuwe 308 geplaatst. Daarvan is 23% voor de plug-in hybride.

Ik heb mijn oog er ook op laten vallen, maar eerst een keer een proefrit uiteraard. In april mag ik een nieuwe 308 lenen uit de perspoule van Peugeot en rijd ik ermee naar prachtig Kasteel Rosendael en duurzaam Roompot park Eksel in België. Daarna kan ik je vertellen hoe hij rijdt. 

Lees ook: Zo stoer: de elektrische Peugeot 208 GT

peugeot 308hybrid

Over de verkiezing

De Women’s World Car of the Year is de enige onderscheiding in de automotive-branche die toegekend wordt door een jury met alleen vrouwelijke autojournalisten. De criteria van de verkiezing zijn hetzelfde als de eisen die de consument heeft bij het kiezen van een nieuwe auto. Het gaat dus niet om het aanwijzen van een ‘vrouwenauto’, maar er wordt gekeken naar aspecten als veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijeigenschappen, milieuvriendelijkheid en meer.

Linda Jackson, CEO van PEUGEOT, zegt: “Ik ben er erg trots op dat de nieuwe Peugeot 308 is uitgeroepen tot Women’s World Car of the Year. Ik feliciteer alle teams van PEUGEOT met dit succes. De nieuwe 308 heeft de jury overtuigd met zijn kwaliteiten, maar voldoet ook aan de eisen van de miljoenen potentiële klanten in de landen die door de jury worden vertegenwoordigd. Wat hun behoeften, gewoonten, middelen en wensen ook zijn, het aanbod van de 308 biedt een model dat bij ze past. De nieuwe Peugeot 308 is aantrekkelijk, efficiënt, praktisch en bereikbaar.”

peugeot 308
Oeh zo mooi! Binnenkort een keertje lenen uit de perspoule van Peugeot om te ervaren hoe dit rijdt.

Nou, ik ben ontzettend benieuwd naar de rij ervaring. Dat was ik al, maar als de auto deze award in de wacht heeft gesleept neemt de nieuwsgierigheid nog meer toe.

Wat vind jij van de nieuwe 308?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.