Wat is shortlease?

Ooit van shortlease gehoord? Shortlease is het leasen van een auto zonder dat je meteen aan een jaarcontract zit. Je kunt met shotlease namelijk al een auto huren vanaf één maand. Dit is met name handig voor bedrijven die op projectbasis werken. Als het project aan de andere kant van Nederland is, is het prettig om door middel van short lease een auto te leasen. 

Dit contract kun je door laten lopen tot het moment waarop het project is afgelopen. Voordeel is hierbij dat de auto verzekerd is, wordt voorzien van onderhoud en je hoeft voor freelance projectwerkers geen langdurig leasecontract af te sluiten. Ook privé kan het prettig zijn als je bijvoorbeeld zelf naar freelance klussen of iets dergelijks moet. Je bent erg flexibel met short lease. Oftewel: kort leasen.

De voordelen van shortlease

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat je met shortlease niet vast zit aan een langdurig contract. Natuurlijk zijn er – naast dit grote voordeel – nog meer voordelen:

  • De maandelijkse kosten worden lager naarmate je langer least.
  • Keuze uit een groot assortiment, of je nou kiest voor handgeschakeld of automaat.
  • Je kunt tijdelijk voor een elektrische auto gaan, zodat je bespaart op brandstof.
  • Je kunt kiezen uit de nieuwste modellen.
  • Je kunt zowel zakelijk als privé leasen. Ideaal als je ZZP’er bent en een busje nodig hebt.
  • Je hoeft je alleen nog maar bezig te houden met tanken of opladen en een afspraak maken bij de dealer voor onderhoud. Op het tanken na, zit alles bij de prijs inbegrepen; grote en kleine beurt, nieuwe banden, onderhoud, reparaties en zelfs de verzekering zijn gedekt met jouw maandelijkse lease kosten.

Shortlease voor privé

Shortlease privé is een uitstekende keuze wanneer je geen groot bedrag beschikbaar hebt om een auto aan te schaffen. Ook als je spaarrekening wel goed gevuld is, kun je kiezen voor shortlease privé. Het kan namelijk zijn dat je niet ineens zo’n groot bedrag wilt uitgeven, omdat je graag een buffer hebt. Wellicht komt er familie uit het buitenland wat langer over en hebben zij een auto nodig. Of vanwege een verhuizing of verbouwing wil je tijdelijk liever in een busje rijden dan in een personenauto.

Je weet waar je aan toe bent, je betaalt namelijk elke maand hetzelfde bedrag en hebt verder geen omkijken meer naar onderhoud en reparaties. Het enige dat er nog bijkomt zijn de kosten voor de brandstof. Als je kiest voor een elektrische auto, ga je op die brandstof flink besparen!

Je kunt ook leasen als tussen oplossing. Zolang je private lease gebruikt, kun je maandelijks sparen voor als je wel een eigen auto wilt kopen. Je kunt shortlease maandelijks opzeggen, je zit er dus niet lang aan vast zodra je er geen gebruik meer van wilt maken. Daarnaast ben je bij de meeste lease bedrijven niet gebonden aan Nederland, waardoor je ook lekker met je auto op vakantie kunt in Europa. Het fijne is dat je auto goed onderhouden wordt door de dealer, dat maakt het rijden een stuk veiliger.

Lees ook:

Wist jij dat er dit soort korte contracten beschikbaar zijn?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.