De mooiste elektrische auto’s van 2022 op een rij

Elektrisch rijden is ontzettend comfortabel. Er zijn momenteel veel ontwikkelingen en steeds meer merken komen met elektrische auto’s die een grotere actieradius hebben. Je kunt er vaak al minimaal 350 kilometer mee rijden, maar nieuwere modellen komen nóg verder. Ook het aantal openbare laadpalen wordt in een rap tempo verhoogd. Gezien de benzineprijzen, de voordelen voor het milieu én vooral ook het rijcomfort tijd om de mooiste nieuwe modellen op een rij te zetten!

peugeot e208 GT ervaring
Elektrisch rijden: duurzaam en ontzettend comfortabel. Ideaal voor wie vaak korte afstanden rijdt.

Zeker wie kinderen heeft die snel last hebben van wagenziekte, zullen graag overstappen naar een elektrische wagen. Het rijdt een stuk rustiger dan een handgeschakelde auto of zelfs een auto met automaat, heb ik zelf al mogen ervaren. Het enige dat eventueel in de weg staat is de langere levertijd vanwege het chiptekort, maar dit geldt momenteel voor alle nieuwe auto’s. Als je een half jaar kunt wachten zijn deze modellen het meer dan waard:

Cupra Born

cupra born

De goedkoopste elektrische auto is misschien wel de Cupra Born met een actieradius van 540 kilometer. Deze sportieve auto is al verkrijgbaar vanaf zo’n 37.000 euro. Met een dynamische look zeker een auto waarin je gezien wilt worden. Ze bieden ook opties om je eigen laadpaal mee te financieren in bijvoorbeeld een lease-constructie. De naam Cupra zei mij in eerste instantie helemaal niets, maar het blijkt te gaan om SEAT die van naam is veranderd! Dan weten we meteen dat het om snelle auto’s gaat die vlot optrekken, een auto met Spaans temperament, zwoel uiterlijk en lekkere wegligging.

Peugeot 308

peugeot 308hybrid

Eind dit jaar pas beschikbaar als elektrische versie, maar met een vermelding als Women’s Car of the Year, kun je er niet omheen. De Peugeot 308 trekt de aandacht als je hem ergens parkeert, omdat het nieuwe logo van het merk op de voorkant prijkt. Ik heb in de handgeschakelde editie mogen rijden en zelf ervaren hoe mensen op straat naar de auto wezen en enthousiaste uitspraken deden over het uiterlijk van deze auto. Naast het uiterlijk is ook het enorme tabletachtige navigatiepaneel een opvallende verandering (maar je ziet wel alle vingerafdrukken er op, dus blijven poetsen).

Lexus RZ 450e

lexus rz450e

Lexus presenteert eind 2022 de RZ 450e, het eerste model van Lexus dat ‘from scratch’ als Battery Electric Vehicle (BEV) is ontwikkeld. Ontworpen om rijplezier én verfijning te combineren, grappige toevoeging is de vierwiel-aandrijving. Vanaf 2030 biedt Lexus in Europa overigens uitsluitend nog 100% elektrisch aangedreven modellen aan. 

Toyota Corolla Cross (hybride)

In de SUV categorie kun je dit najaar de hybride (dus deels elektrisch, maar niet helemaal) Toyota Corolla Cross verwachten. Deze auto is leverbaar vanaf 36.995 euro en nu al te bestellen. Ruimte en functionaliteit staan centraal, deze auto is gericht op gezinnen. Leuk vind ik het glazen doorkijkdak.

Suzuki S-Cross (hybride)

suzuki s-cross

Ook Suzuki smokkelt een beetje met hybride, maar de nieuwe S-Cross kan kleine afstanden weldegelijk volledig elektrisch afleggen. Compact, lichtgewicht, krachtig en zuinig zeggen ze. Dit model komt in het 2e half jaar beschikbaar.

Renault Megane e-Tech electric

Renault-Megane-E-Tech-Electric

Renault ziet zichzelf als koploper in de energietransitie en heeft de nieuwe Renault Megane E-Tech electric uitgebracht. Nu verkrijgbaar in Frankrijk, vanaf juni ook in Nederland. Deze elektrische hatchback met zijn gestroomlijnde, elegante stijl springt zeker in het oog en draagt het nieuwe ‘Nouvel’R’-logo van Renault. Het eerste model dat 100% ‘Made in ElectriCity’ is, de nieuwe industriële hub van de Renault Group in het noorden van Frankrijk. De consumentenprijzen beginnen bij € 35.390,- voor de EV40 Equilibre Boost Charge.

Lees ook: Elektrisch rijden ervaring: Peugeot e-2008 GT SUV en Citroën ëC4 C-klasse

Welke vind jij het mooiste? Rijd je al elektrisch of overweeg je het?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.