Keek op mijn Week: weekendje Roompot, WK en ortho

Hoe was jouw week? Ook een beetje hollen of stilstaan? Ik was afgelopen weekend met 5 tieners in Roompot park De Heihorsten in Someren, Brabant. Dat was best relaxed voor een regenachtig weekend, al vind ik het daarna ook altijd even fijn dat ik rustig in mijn uppie thuis de was kan wegwerken en de bagage opruimen. De vlaggetjes hangen nog niet, maar uiteraard wel het WK gekeken. En geshopt met mijn dochter.

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Potje Qwixx in afwachting van de vriendinnen.

Zwemmen in Roompot De Heihorsten

Zaterdag rustig wakker worden in ons vakantiehuisje op De Heihorsten. Wat een heerlijke bedden en lekker dikke dekbedden, zalig! We hadden alle 3 een eigen slaapkamer, ik uiteraard die met douche en suite. De jongste moest haar spullen naar mijn kamer verplaatsen, want die middag werden er 3 brugklas vriendinnen gebracht. Geen verjaardagsfeestje, al zou je zo’n weekendje bungalowpark daar prima voor kunnen inzetten natuurlijk. Veel meer ruimte dan thuis plus een zwembad aanwezig op het park. 

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Speeltuin!

Ik vond het leuk om de vriendinnen van mijn dochter een beetje te leren kennen, ze wonen allemaal in andere woonplaatsen dus na school afspreken is lastig. Zeker met al dat huiswerk. Ze hadden al een aantal feestjes samen gehad, dus een appgroepje met de ouders om de boel te plannen was snel aangemaakt. Een vriendin had een heerlijke zelfgebakken appeltaart mee, de ander een banketletter, pepernoten, snoepjes en ik kreeg na afloop ook nog een heerlijk doosje bonbons. Aan zoetigheid geen gebrek haha. Ook fijn om even met de brengende moeder te kletsen terwijl de dames hun slaapplekje claimden. 

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Eerst maar even zwemmen met het hele spul. Er waren best wat andere mensen, maar dat zie je op deze foto niet ;-).

’s Middags zijn we eerst maar gaan zwemmen, omdat het kleine binnenbad op dit park om 16 uur sluit. Je komt er dan niet meer in met je pasje. Erg leuk, het zwembad is niet heel groot maar wel lekker warm en groot genoeg voor waterpret en het overgooien van de meegebrachte bal. Dat soort dingen kun je thuis niet doen. Daarna in het huisje in toerbeurt de 2 douches bezet gehouden, zodat iedereen fris was voor het diner.

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Tegenover dit vakantiepark zit De Soete Inval waar ze lekkere pannenkoeken hebben.

Met zo’n grote groep kinders was ik niet van plan om zelf te koken, maar er is op dit kleinschalige park geen snackbar aanwezig. Wèl is er een eetcafé tegenover het park, dus gingen we uit eten. De meesten kozen hier een lekkere pannenkoek, zelf ging ik voor een broodje hamburger met friet. Voorgerecht en toetje hadden we niet nodig: er stond nog heel veel lekkers (waaronder de appeltaart) op ons te wachten in het vakantiehuisje. 

roompot de heihorsten vakantiehuisje
In 2 teams – voorzien van een lekker appeltaartje – deden we Codenames Pictures.

Tijd voor spelletjesavond! Muziek aan via de BigBen speaker met discolampen. We speelden een potje Codenames Pictures in verschillende rondes en daarna streamde ik een romantische kerstfilm op de tv en gingen de dames nog even door met Scotland Yard, waarna ze naar boven verdwenen om met elkaar verder te giebelen.

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Joe, wij namen ook maar even een selfie met de grouphugselfie-makers op de achtergrond, haha.

Inpakken en wegwezen

Zondag bakte ik broodjes in de oven voor het ontbijt. Er gingen nog 2 dames even zwemmen, de rest koos ervoor om lekker te kletsen en tiktokjes op te nemen. Mijn jongste trok zich terug met haar koptelefoon en de ipad, haha. Voor mij werd het ook nog gezellig toen de halende ouders op de thee kwamen. Toen het hele spul vertrokken was, heb ik als een razende onze eigen zooi ingepakt, doekjes over de tafels gehaald en natuurlijk een stofzuiger erdoor voor alle chips en kruidnoot kruimels. 

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Toedels!

Net toen ik zover was om onze eigen auto in te laden, begon het te regenen. Zul je altijd zien. Gelukkig hoef je verder niet uit te checken. Bij dit park laat je gewoon je toegangspasjes op de eettafel achter. Dan nog even je vuilniszak snel tijdens het wegrijden in de container tegenover de receptie en klaar.

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Heerlijk ruim en comfortabel vakantiehuisje met vloerverwarming.

Het huisje was heel mooi, modern ingericht. Behaaglijk vanwege de vloerverwarming. Ik vond persoonlijk de bedden zalig en de douche was ook fijn en een stuk luxer en meer ruimte dan thuis. Een perfecte plek dus om gezellig samen te zijn, waar het bij mij thuis chaos was geweest met zoveel kinderen tegelijk. Aanrader!

roompot vakantiepark de heihorsten someren
Deze grappige handdoek van Radbag met mijn eigen foto had ik uiteraard ook mee, niemand die mijn plekje pikte.

Nederland kijken

Maandag kon ik rustig aan doen, lekker thuis werken en ondertussen de nodige wasjes draaien en troep opruimen. ’s Middags speelde het Nederlands elftal en aangezien ik best een flinke portie eten uit de diepvries had gehaald, nodigde ik een vriendin uit om dat samen te kijken en daarna een hapje te eten. Gezellig!

wk outfit
Mijn Bulbby trui met naam kwam weer uit de kast en de oorbellen scoorde ik bij de Action deze week.

Surprise

Dinsdag wederom relaxt thuis achter de laptop. Maaltijd uit de vriezer laten ontdooien. Wassen draaien en wegvouwen. Niet heel spannend allemaal. Nog even foute kersttruien besteld als Sinterklaascadeautje omdat één van de meiden dit binnenkort (na 5 december) als dresscode voor een feestje heeft. Als ik het dan toch moet bestellen gaat het in de zak! Met Black Friday heb ik via Amazon nog even een leuke wasmiddel aanbieding gescoord. Ja ja, als je druk bent met wassen draaien dan denk je aan dat soort dingen. En na het avondeten nog een klein beetje aan mijn surprise gefreubeld. Er moet nog flink wat aan gebeuren wil ik het op tijd af krijgen…

me time lijn kneipp
Deze fijne producten zaten in een perspakket van Kneipp omtrent me-time, ruikt zalig.

Shoppen bij de Action

Woensdag wat previews opgeleverd en papieren ingevuld voor de orthodontist. Kind uit school gehaald en na de lunch hebben we haar mooie nieuwe bril opgehaald. Hij staat haar echt super! Ik mocht geen foto maken, want ze wil hem zelf aan haar vader laten zien. 

Daarna reden we door naar Action aan de Rijneke Boulevard. Die is lekker groot. We moesten nog wat inkopen doen voor de Sinterklaaslootjes. Dochterlief mag voor 5 euro iets uitzoeken voor haar schoollootje, geen groot bedrag en dan heb je bij de Action wel de beste deals. Een flink en mooi cadeau gescoord dus, binnen het budget. Uiteraard ook de nodige chocolademuntjes en toestanden gehaald en ik moest ook nog wat voor mijn lootje hebben. Ook hadden we wat knutselspullen nodig om de surprises leuk in elkaar te flansen. Oh Kortom: we hebben goed geshopt!

Thuis meteen maar de keuken ingedoken zodat we tijdig aan tafel konden. Die avond moest er weer een kind naar scouting en taxi mama ging halen en brengen omdat het zo donker is buiten en ze de dag erna altijd om 7 uur de deur uit moet. Afijn, normaal ben ik vaak aan de late kant maar om 5 uur zaten we aan tafel hoor hahahaha. Lekker vroeg.

voetenbad magnesium
Even chillen met een lekker warm voetenbadje, op advies van Thermografie Amsterdam gevuld met magnesium vlokken, appelazijn en olijfolie. Eigenlijk had er ook nog baking soda in gemoeten, maar dat heb ik niet in huis.

Knutselen

Donderdag ook lekker kneuterig: overdag lekker werken, lunchen met een half oog op het WK, wasmachine aan… En een paar cadeautjes die met de post kwamen ingepakt tussendoor. De kinderen uit school aan de knutsel gezet: er moeten surprises af! Zowel voor school als met de familie. Hypocriet ook eigenlijk, want mijn eigen surprise schiet verre van op… Alleen kan ik daar pas aan werken als ze er niet zijn. Dus zat ik tijdens het knutselen heel (on)gezellig boven achter mijn laptop. Althans, dat probeerde ik: “mama, je moet echt even komen kijken!” Je kent het.

orthodontist
Intake bij de orthodontist, het behandelplan is: eerst een blokbeugel, daarna slotjes. Mits die ene melkkies er nog even uit zou gaan…

WK kijken met een borrelplank

Vrijdag kwam er weinig van werken. Niet dat iemand anders dan ik, zich er aan irriteert dat er niet elke dag een artikel online komt, maar toch. Ik heb een lijstje dat ik af wil werken, haha. Vandaag niet, want tussendoor moest er een kind voor het eerst naar de orthodontist. De ortho praktijk kennen we natuurlijk al vanwege haar zus en we kwamen er zelfs nog een bekende tegen. Ook hebben we – we waren in WK outfit – meteen de poule ingevuld waarmee je een elektrische tandenborstel kunt winnen. 

Op de foto’s bleek er een losse melkkies nog in de weg te zitten voor de beugel. Er werd iets gezegd over ‘met verdoving laten trekken bij de tandarts, tenzij ze ‘m er voor die tijd zelf uit peutert’. Ja. Dat hoef je maar 1x te zeggen natuurlijk. “Welke kies is het?” vroeg ze en begon te wiebelen. Nog geen minuut later had ze de kies er uit. Ze mocht nog even op de stoel voor een check of alles weg was en bij de balie werd meteen gebeld dat de verwijzing voor de tandarts uit het systeem gewist mocht worden, haha. Kleine, stoere topper is ze ook!

mcdonalds hamburger
Traditie 🙂

Perfect dus om stiekem onze ‘1e keer ortho traditie’ er in te vliegen: door de McDrive. Deed ik vroeger ook met mijn moeder als ik naar de orthodontist was geweest, dan gingen we met de bus naar Gouda en daarna de stad in om te shoppen en naar de Mac. Hartgrondig vertelde ze me dat dit echt de beste dag van haar leven was. Heerlijk.

borrelplank

’s Middags gingen ze weer aan de surpriseknutsel, terwijl ik nog even achter de laptop kroop. Daarna stonden opa en oma op de stoep en kwam ook haar grote zus thuis. Tijd om samen het WK te kijken met een lekkere borrelplank erbij. 

Lees hier ons vorige weekoverzicht.

Weekend, lekker even onthaasten, aan mijn surprise werken en cadeautjes inpakken. Heb jij leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.