Keek op mijn Week: no show, thermografie en sintsurprise

Tja, wat zal ik zeggen over deze week? Wie mijn insta volgt weet al een beetje hoe mijn weekend was. Ik mocht maandag een thermografie uitproberen om daar een mooi verhaal over te schrijven waar jij als vrouwelijke lezer hopelijk iets mee kunt. Verder met alle regen lekker binnen achter de laptop gezeten en natuurlijk begonnen aan mijn Sinterklaas surprise. Dat moet qua brainstorm altijd een beetje groeien, bij jou ook?

bigben box
Wat een leukerd is dit hè? Die werd onverwachts bezorgd als cadeautje voor de blog, ik heb hem al veel gebruikt! Vrolijke discolampjes ook in deze mini BigBen speaker.

De date die niet op kwam dagen…

Zaterdag even haasten om de kinderen op tijd aangekleed uit bed te hebben, voor hun vader ze kwam ophalen. Daarna mijn huis opruimen en alles aan kant. Ik schrijf hier normaal nooit over, maar aangezien ik het toch al op insta had gepost: er zou iemand komen eten waarmee ik een maand geleden al een eerste date heb gehad. En daarna dagelijks contact. Want het was een leuke date. Alleen ging ik op vakantie naar Zuid-Tirol dus er ging even wat tijd overheen.

Het was mooi weer, dus einde middag besloot ik toch nog even snel lekker een powerwalk te maken met een muziekje aan. Geappt dat ik even weg zou zijn. Geappt dat ik weer terug was. En er kwam… geen enkele reactie behalve de welbekende blauwe vinkjes. 

Ik besloot nog even lekker de muziek op de speaker te gooien en te hoepelen. Nog niks. Gebeld via whatsapp, geen reactie. Gebeld via de oldschool telefoonlijn: voicemail. Aangezien ik ook geen Toos hopeloos ben, bestelde ik wat eten voor mezelf, gelukkig had ik niet in de keuken gestaan. En daarna maar weer mezelf op vindbaar gezet op Tinder, omdat ik hem wel online had gezien en hij niet het fatsoen had om even iets te laten horen. In coma lag ie in elk geval niet. Had gekund hè? Je bedenkt van alles. 

Voor iedereen die medelevend had gereageerd – waarvoor dank, was fijn om me gesteund te voelen – terwijl ik dit schrijf heb ik nog altijd geen sorry of een reden gehoord. Alleen een “tuurlijk heb ik respect voor je”. Dat was het. Mijn ‘respect’ normen liggen toch op een ander niveau. Alleen mijn intellect kan geen enkele reden verzinnen dat dit gedrag zou motiveren… Snap er niks van. En net als jullie vind ik dat ik beter verdien, dus doei dan. Input voor een artikel over mijn 5 bizarste dates ooit, mocht daar interesse in zijn. 

wandelen
Even wandelen, was er mooi weer voor.

Chillen in mijn Maya Freya legging

Zondag heb ik lekker films gekeken en in een boek gelezen. Al chillend in mijn nieuwe Maya Freya legging die nog op de foto moest. Dochterlief heeft er ook eentje uitgezocht, eigenlijk moeten we nog even een foto samen maken maar door druktes en afwezigheid is dat er nog niet van gekomen. Fijne dunne, gladde sportlegging. Met zakken er in! Zit heel erg prettig en voelt sexy als je over je benen wrijft door de gladde stof. 

legging maya freya

Ik had eigenlijk een massage willen boeken om even te ontspannen na alle stress, maar… dat mocht niet. Maandag zou ik een thermografie krijgen, deze dag mocht ik geen massage, niet intensief sporten en voor de volgende dag had ik nog veel meer instructies gekregen.

Daarom ging ik wederom lekker met mijn spotify op de koptelefoon een stuk wandelen en daarna nog even met de sporthoepel in de weer. Kort uiteraard. Met het oog op de thermografie, maar de frustratie moest er even uit en ik werd er blij van.

Bovendien gaf het me de nodige inspiratie om te beginnen aan mijn Sinterklaas surprise. Wat ik precies aan het maken ben, weet ik eigenlijk zelf ook niet. Plus het is top secret enzo. Ik was in ieder geval lekker bezig, het ziet er al geinig uit en fijn om de crea bea uit te hangen met een doel: mijn lootje blij maken.

Lees ook: Surprise tips en de lekkerste sinterklaas taart!

legging maya freya

Thermografie in Amsterdam

Maandag mocht ik geen warme dranken drinken. Geen deodorant smeren. Geen crèmes gebruiken. En ook geen stoelverwarming aan in de auto (heb ik niet, maar toch). Ik zou een medische thermografie krijgen en daarom was het belangrijk dat mijn lichaamstemperatuur op geen enkele manier beïnvloed zou worden. Ben jij al bekend met thermografisch onderzoek?

borst thermografie amsterdam
Wat weet Birgitte ontzettend veel van je lichaam en hoe dit op natuurlijke wijze te ondersteunen!

Voor mij was het nieuw, maar toen ik met eigenaresse Birgitte aan de praat raakte was ik direct heel nieuwsgierig. Dit zou zeker interessant zijn om eens te ervaren, niet alleen voor mijzelf maar juist om jou als lezer er alles over te kunnen vertellen. Er volgt uiteraard een uitgebreid artikel over mijn ervaring. In het kort: een medische thermografie is een manier om warmtepatronen in het lichaam zichtbaar te maken met een infraroodcamera. 

borst thermografie amsterdam
De Agis test, wat hier uit kwam lees je in mijn – nog te schrijven – verslag.

Je kunt dit als preventief onderzoek inzetten vanaf je 25e om bijvoorbeeld al heel vroeg signalen van gezondheidsproblemen op te sporen. Zijn er bepaalde temperatuursafwijkingen? Dan weet je dat er wellicht nader onderzoek door een arts noodzakelijk is.

Afijn, we begonnen met de intake waarbij ik allerlei handige tips en aanvullende informatie kreeg. Daarbij werden er ook wat waarden in mijn bloed gemeten en kreeg ik een Agis test. Aan de hand daarvan adviseerde Birgitte mij onder meer om bloeddonor in plaats van plasma donor te worden: mijn ijzer is heel hoog. Meer de waarde die voor een man normaal zou zijn. Ik kreeg ook uitleg over de balans tussen kalium en magnesium, de balans tussen Vitamine A en D en nog veeeeeeeel meer. Wat je binnenkort zult lezen. 

thermografie amsterdam
Op een thermografie kun je alle subtiele temperatuurschommelingen zien. Dus ook dat ik die avond een beetje hoofdpijn en zeurende bijholtes zou hebben…

Birgitte Bouwer is niet alleen Clinical Thermographer Level II maar ook orthomoleculair therapeut en ze combineert haar kennis tijdens een prettig en mensgericht consult. Ik vond het na dit gesprek dan ook geen probleem om voor de foto uit de kleren te gaan en mijn onderbroek even om te wisselen voor een meegebrachte string, zodat de hittecamera zo goed mogelijk z’n werk kon doen. 

Echt super interessant dit! Maak je je zorgen om je gezondheid echt een aanrader, de locatie in Amsterdam is goed aan te rijden maar Birgitte werkt ook in Joure, Boxtel, Barneveld en Zwolle. Over een paar maanden zijn de foto’s door een arts beoordeeld en mag ik terugkomen om de uitslag te bespreken en een tweede temperatuursmeting te doen.

Laptopdag

Dinsdag was een lekker laptopdagje. Wel had ik erg last van mijn holtes en een beetje hoofdpijn sinds de avond ervoor. Dat was dus ook al te zien geweest op die thermografie! Ongelooflijk, want op dat moment had ik nog nergens last van. Later deze week ook een beetje een ontsteking bij mijn oog. Bizar hoe je dat vooraf al op de foto kon zien. 

Tja, je kunt hoofdpijn hebben niet zo fit zijn en whatever, uiteindelijk ga je als zzp-er gewoon aan de slag. Ook omdat ik er zin in had iets gedaan te krijgen, verhalen te schrijven en pakketjes naar winnaars te sturen. Het zag er wel uit als heerlijk weer, dus ik besloot einde middag iets eerder te stoppen en een lekkere wandeling te maken… maarrrrr… ik was nog niet begonnen of het begon hard te regenen. 

voorlezen

Gezellig met mijn meiden

Woensdag fijn wat werkmeters gemaakt. En ik keek uit naar de komst van mijn meiden, eerst de jongste uit school gehaald en ons woensdaglunchritueel uitgevoerd. Daarna las ze me nog even voor, elke dag 1 bladzijde. Maar toen ik zeurde of er nog eentje mocht, kreeg ik mijn zin. Op deze manier je dyslexie oefeningen doen, lekker op z’n kop op de bank zoals ik zelf vroeger ook graag las, lukt zo wel haha. Na een paar uur kwam ook haar zus weer thuis en terwijl ik lekker werkte, werd er beneden geknutseld en huiswerk gemaakt.

regen onder paraplu
Vanwege een dik ook meteen Birgittes tip opgevolgd om vaker een dag zonder lenzen te doen. Dat heeft te maken met retinol aanmaak, waarvoor het nodig is dat licht rechtstreeks in je ogen valt.

It’s raining, it’s raining

Donderdag kwam de regen met bakken uit de hemel zetten. Ondanks mijn aandringen vond mijn dochter het niet nodig om een regenpak aan te doen… Zucht. De ander weggebracht en daarna alvast wat spullen verzameld voor ons weekendje Roompot. Vervolgens aan de slag terwijl ik gezellig bijkletste met de schoonmaakster. Zij poetste mijn huis weer fris en ik heb ook best wat werk gedaan gekregen. Gezellig altijd.

Onder mijn paraplu (gekregen van Skechers) stond ik op het schoolplein, terwijl ondertussen de oudste belde dat ze behoorlijk doorweekt was en of ik alvast droge kleren wilde klaarleggen. Het was schijtweer. De jongste mocht eigenlijk nog bij oma gaan knutselen, maar had geen zin om naar buiten te gaan. Thuis chillen is ook fijn. 

Roompot De Heihorsten in Someren
Na een drukke avondspits arriveerden we bij De Heihorsten.

Naar Roompot De Heihorsten

Vrijdag pakte ik alle bagage in. De kinderen hadden de avond ervoor hun kleding al klaargelegd, ik had de spelletjes al eerder die week verzameld en ook de krat met boodschappen daar hoefde weinig meer bij. Je wordt steeds handiger om alles snel te verzamelen, hoe vaker je gaat. Toilettas pak ik sowieso nooit uit, alleen de tandenborstels. Scheelt een hoop stress als alles daar toch al in zit.

Roompot De Heihorsten in Someren
Ik ben niet zo groot, dus voor de magnetron moest ik even op een stoel gaan staan. Op zo’n aankomstdag waarbij je al weet dat je er laat bent, neem ik graag iets uit de vriezer mee dat alleen maar opgewarmd hoeft te worden. Kunnen we direct aan tafel!

Dochterlief parkeerde haar fiets bij haar vader in de schuur terwijl ik de jongste op school afdropte, haar daarna oppikte en naar Gouda reed. Zo konden we ’s middags uit school direct door (ze is altijd erg laat klaar op vrijdag) naar park De Heihorsten in Someren op uitnodiging van Roompot. Dit park is nog behoorlijk nieuw en wij mogen een prachtige 6-persoonsvilla proberen. 

Roompot De Heihorsten in Someren

Een feestje hoor dit regenachtige sneue weekend: er is een klein zwembad aanwezig, er zijn 2 badkamers en vloerverwarming. De bank is supercomfortabel en op de televisie kun je vanaf je telefoon streamen wat je wilt. Aangezien we hier veel meer ruimte (en bedden) hebben dan thuis, komen er 3 vriendinnen uit de brugklas een nachtje slapen. Zo kan ik ze leren kennen en kunnen we gezellig samen spelletjes doen nu het buiten nat en guur is. De nieuwe disco speaker die we van Big Ben kregen toegestuurd is mee, net als een tas vol spelletjes en de nodige snacks. Het is geen verjaardagsfeestje, maar mocht jij zelf ook klein wonen is met de hele bups naar een vakantiepark natuurlijk een prima oplossing voor het organiseren van een slaapfeestje of andere logeerpartij.

Bekijk hier alvast onze roomtour:

Lees hier het vorige weekoverzicht.

Ik hoop dat jij een heerlijk weekend tegemoet gaat! Wij gaan lekker cocoonen in het Roompot vakantiehuisjes, waar de vriendinnen van mijn dochter ook gezellig komen logeren. Vijf tieners, 1 mama. Gaat goedkomen. Wat zijn jouw plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.