Lage Vuursche: Op stap met de boswachter en Skechers

Houd je van boswandelingen? Dan ben je vast al eens naar Lage Vuursche geweest! Dit mooie plaatsje in de provincie Utrecht staat bekend om haar natuurgebied. Vlakbij Slot Drakesteyn – waar Prinses Beatrix woont – vind je “Buiten in de Kuil”.  En met buiten, bedoelen ze dan ook echt buiten telefoonsignaal bereik, haha. Maar ze hebben er wifi hoor! Skechers nodigde me hier uit voor een wandeling met de boswachter om de nieuwe herfst/wintercollectie te bekijken én proberen.

buiten in de kuil

Een prachtige plek om te wandelen, dus ik deel deze tip graag met jou.

skechers dlites sneakers wandelen

Ons vertrekadres, echt een leuke hotspot en een prima plek voor een kop koffie of overheerlijke lunch (wij kregen een vegan lunch):

Buiten in de Kuil
Adres: Zevenlindenweg 9, Lage Vuursche
(Lees vooraf even goed de routebeschrijving!)

skechers dlites sneakers wandelen

Hier stond de nieuwe collectie van Skechers al heel mooi opgesteld. Zag er allemaal heel gaaf uit en de presentatie en lunch werden opgeleukt met heerlijke live gitaarmuziek door Khalil van Ceremoniemuziek.nl (hij moest daarna weer door naar een bruiloft dus daar kun  je ‘m ook voor boeken).

skechers dlites sneakers wandelen

Voor mij stond er een persoonlijk tasje klaar met daarin een paar hoge Skechers D’Lites met Warm Tech Memory Foam. Deze schoenen zijn voorzien van een vuilafstotend Scotchguard laagje en anti-slip waardoor je op een natte ondergrond meer grip houdt. Ik mocht er leuke hoge sokken bij uitzoeken (iedereen had lage sokjes aan vanwege het mooie weer) en koos voor gestipte exemplaren van boven grijs van onder wit. In het tasje zat voor thuis ook een Skechers sportlegging met zakjes, kan ik lekker in sporten! Afijn, met onze nieuwe schoenen aan en een paraplu in de arm gingen we op stap.

skechers dlites sneakers wandelen

Wandelen in De Vuursche

De Vuursche is een natuurgebied vol bossen en prachtige heidevelden. Op de site van Staatsbosbeheer staan diverse mooie routes beschreven. De boswachters vertelden over de “letterzetter” een vervelend beestje dat onder de bast van de boom leeft en helaas in dit gebied veel bomen zo ziek heeft gemaakt dat ze het niet hebben gered. 

skechers dlites sneakers wandelen

In dit gebied lopen wilde koeien, dus je moet een hekje en een veerooster over. Wij kwamen een groep pinken tegen (de tieners onder de koeien) onderweg. Heel leuk, maar kijk wel uit en aai ze vooral niet adviseerde de boswachters. Je wilt niet dat ze als volwassen koe met hun enorme gewicht op mensen (of jonge kinderen) afrennen voor een aai tenslotte.

wandelen in lage vuursche

We liepen langs een prachtige onnatuurlijke bron, een geweldig vergezicht en bovendien dè plek waar Omroep MAX wat scènes heeft opgenomen voor een programma. Leuke weetjes zijn dat. Onderweg wees de boswachter ons nog op een Jurassic Park achtig stuk van de route met hele hoge varens en op een gebied dat honderden jaren geleden gekapt werd en waar nu een prachtige laan is ontstaan met hele hoge bomen ernaast. 

skechers dlites sneakers wandelen

Ook werd getipt welke naadboom heerlijk geurt als je je hand over de naalden haalt. Dat er wolven in het gebied gespot zijn. Waar spechten zitten. En nog veel meer.

skechers dlites sneakers wandelen

We voelden ons een soort ‘Freek Vonk in de dop’ en net als ik concludeerden verschillende dames dat hun kinderen dit geweldig zouden vinden en vroegen we nieuwsgierig waar je een opleiding tot boswachter kunt volgen (Wageningen).

skechers dlites sneakers wandelen

De Skechers D’Lites

De schoenen bleven natuurlijk niet lang schoon in dit natte bosgebied, maar we liepen precies tussen de regenbuien door en konden de schoenen daardoor heel goed testen. Ik ben nergens weggegleden. Wel iemand ‘gered’ voor ze viel, je kent me hè: je go to persoon in de zombie apocalypse en tijdens dit soort noodgevallen waarbij snelle reflexen nodig zijn. Het memory foam in de schoenen zorgt dat je als het ware opveert als je loopt, dus dan kun je ook sneller een reddend ‘hupsje’ maken.

skechers dlites sneakers wandelen

Maar dat memory foam dat dus de vorm van je voet aanneemt en zorgt dat je heel ligt loopt omdat je voet zo fijn wordt ondersteund… dat is bij deze D’Lites Skechers ook nog eens uitgerust met een winterproof extra dimensie: isolerend folie laagje onderin het zooltje, in de middelste laag het warm tech memory foam dat helpt je natuurlijke lichaamswarmte vast te houden en daar bovenop een laagje met thermo fleece om de warmte extra goed vast te houden. Warme voeten gegarandeerd dus. En aangezien het hoge schoenen betreft, bleven ook mijn enkels warm.

skechers dlites sneakers wandelen

Mijn ervaring met deze sneakers

Hoe het in de echte winterse kou aanvoelt weet ik niet, maar deze dag was het best warm dus ik had het loeiheet van het wandelen en inderdaad hele warme voeten. Normaal zwik ik in het bos nog weleens weg, maar omdat ik nu hoge schoenen aan had liep ik stevig. Comfortabel is dat dikke zooltje met memory foam ook, zeker in combinatie met de naadloze sokken. Mijn brede voet met hoge wreef werd nergens afgekneld, ik had geen blaren of vervelende plekken. Het zijn fijne wandelschoenen die D’Lites.

skechers dlites sneakers wandelen

Ik kreeg dus type D’Lites Chill Flurry in de kleur houtskool á 85 euro. Een suède schoen uit de wintercollectie met t-shirtstof afgewerkt om de enkel. Een casual lichtgewicht sportschoen. Je kunt Skechers onder meer kopen bij webshops als Ziengs, Bol.com en Zalando.

skechers dlites sneakers wandelen

Dankjewel Skechers voor de inspirerende dag, wat een goed verzorgd en sfeervol event was het. De nieuwe collectie ziet er heel gaaf uit en ik hoop veel warme wandelmeters te maken op mijn Chill Flurry’s.

Lees ook:

 T-shirts pimpen op het kinderfeestje van Skechers

Mama’s OOTD: Skechers en King Louie

Makani Beach: lekker lunchen aan het strand bij Ter Heijde

Eigen sloep bij Roompot Waterstaete Ossenzijl

Samen met je hond naar deze natuurhuisjes midden in de natuur

Heb jij Skechers in je schoenenkast?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.