Keek op mijn Week: van Spellenspektakel naar oudergesprek

Ik hoop dat de soap van mijn leven je nog niet verveeld? Njah, vast niet want je leest dit, haha. Deze week was best weer hectisch, terwijl ik toch ook de nodige rust pakte met een boek dat ik aan het reviewen ben en het nieuwe seizoen van Manifest op Netflix. Lees je mee?

spellenspektakel utrecht
We hadden een vermoeiende maar ontzettend leuke en gezellige dag op het Spellenspektakel in Utrecht.

Spellenspektakel

Zaterdag gingen we voor het eerst naar het Spellenspektakel. Dat is een hele grote spelletjesbeurs in Utrecht, waar je spelletjes kunt spelen en kunt kopen (zie mijn spellen shoplog). Mijn schoonzus pikte ons op dus ik hoefde zelf niet te rijden. Deze beurs was compleet uitverkocht, dus het was binnen flink druk. Toch hebben we heel veel spelletjes gespeeld, slechts eentje bleek 18+ en niet zo geschikt dus voor mijn 11-jarige. Qua aankopen heb ik me flink ingehouden, ik was nog geen 200 euro kwijt (inclusief poffertjes, patat en parkeren) en ben een mooie stapel spellen rijker. De meesten verdwijnen in de zak van de Sint. So Clever heb ik nog niet gekocht, maar die staat op mijn wensenlijstje! Heel leuk en superfijn dat we er speluitleg bij kregen.

spellenspektakel utrecht

Einde dag waren we allemaal gesloopt. Ik bestelde pizza’s en keek samen met mijn dochter een film. Daarna ging zij huiswerk maken en vertrok ik om half 8 al naar mijn bed. Nog even de tv aan maar om kwart over 8 ging mijn kaarsje compleet uit. Mijn kind heb ik niet naar bed horen gaan.

Terug van scoutingkamp

Zondag wilde mijn brugger al vroeg naar haar vader. Tijd om op mij te wachten had ze niet. Terwijl ik onder de douche stond, klonk het “doei mam” en weg was ze… Ah… loslaten. Nieuwe fases. Ik moet er nog een beetje aan wennen.

pizza op de bank
Moe van scoutingkamp, dus lekker bankhangen met de tv aan en een restje pizza. Even bijkomen!

Maar goed, er was nog een kind en die zou rond het middaguur terugkomen van haar scoutingkamp. Ik pikte mijn kleine kroelkip op en ze was flink moe na een paar nachten weinig slapen. (“Die nieuwe Welpen maakten zoveel herrie ’s nachts!”) Lekker op de bank met een warm kopje thee en restje pizza van haar zus. Einde middag hebben we nog even haar topo toets en talententas spreekbeurt voorbereid samen. Lekker vroeg een restje soep met afbakbroodjes gemaakt zodat ik haar op tijd naar haar vader kon brengen, want ze was helemaal op. Op tijd naar bed!

verrassing van mijn dochter
Dochterlief had iets liefs voorbereid voor als ik zou gaan slapen.

Wimpers

Maandag liet ik mijn wimpers weer mooi maken bij Bella 3B. Verder hard gewerkt aan verschillende artikelen, de administratie en voor de gein nog even een boekentiktokje opgenomen. Gewoon omdat ik daar zin in had. ’s Avonds mijn laatste HelloFresh maaltijd gekookt. Radio aan en lekker bezig in de keuken. De dahl met zoete aardappel, spinazie en wortel smaakte heerlijk.

hellofresh dahl
Hij was erg goed gelukt, deze dahl van HelloFresh en mijn Roter Hahn ambachtelijke biertje heb er ik ook maar bij gearresteerd. Me-time!

Gesprek op school

Dinsdag wederom druk, druk achter de laptop. En een wasje gedraaid. In de middag reed ik naar school voor het ouder-met-kind-gesprek met de juffen. Kon ik ook meteen vragen hoe haar topotoets was gegaan en vooral ook haar spreekbeurt waarbij ze een lesje origami wilde geven aan haar klas. Dat laatste bleek ze dus vergeten… Had ze zich juist zo op verheugd.

Assertiviteit is echt een ding dat soms zwaar ontbreekt bij deze dochter, terwijl ze vorige week op de middelbare school wel vragen durfde te stellen. Ze is zo ontzettend onzeker en een doemdenker, ik vind het best een kluif om haar zelfvertrouwen op een basisnorm te krijgen. Dacht daar met de talentenbrainstorm toch een zetje aan te hebben gegeven, maar wat ze in dit gesprek vertelde… Nou ja, leeggelopen ballonnetje dat je net denkt te hebben opgeblazen zeg maar. We hadden haar kunnen aanmelden voor de ‘blij met mij’ training, maar die is én in Gouda én je moet er als ouder (lees: dat komt dus op mij neer) ook steeds bij zijn. Die tijd heb ik gewoon niet. Kom nu al tijd tekort.

maya freya leggings
Deze leukerds kregen mijn dochter en ik toegestuurd van Maya Freya.

Boodschappen weer in huis

Woensdag kwamen de kinderen weer thuis en ook mijn boodschappen. Picnic bracht de nodige tasje, HelloFresh stond weer absurd vroeg voor de deur en ik heb mijn Postcodeloterij cadeaubon ook maar online verzilverd bij de Albert Heijn. Die boodschappen komen er dus ook nog aan. 

kerstkaarten canva
Ik heb met Canva mijn eigen kerstkaartjes ontworpen en besteld, scheelde behoorlijk qua inkoopprijs alleen kon ik de papiersoort niet zelf kiezen.

Teams vergadering

Donderdag kind 1 uitgezwaaid, kind 2 naar school gebracht en daarna snel wat administratie en in een zoomcall voor overleg. Lekker gewerkt aan artikelen, het uitsturen van een Blogboot rapportage en natuurlijk aan de administratie. De dag vloog voorbij. Er kwam een vriendje mee uit school om te spelen en daardoor kon ik ’s middags ook lekker doorwerken.

hellofresh worstenbroodjes maken
Genoeg gekookt voor een weeshuis… restje van een dag eerder, zelfgemaakte patat nog in de oven, dochterlief maakte de HelloFresh worstenbroodjes en ik moet zeggen dat ook de eigengemaakte appelmoes van dit recept erg in de smaak viel.

’s Avonds lekker muziek aan en in de keuken een HelloFresh recept maken. Dochterlief hielp met de zelfgemaakte worstenbroodjes, ik gaf mijn eigen draai aan het recept en toen er een tafel gevuld met voedsel voor een heel weeshuis stond voelde ik mezelf behoorlijk empowered. Toch maar ff gefikst en het was lekker! En veel te veel, ik had er nog een restje van gister bij gezet, komkommer in azijn gemaakt en bij het recept hoorde ook een heerlijke zelfgemaakte appelmoes. 

Verjaardagscadeautje voor mezelf gekocht

Vrijdag was “spend that money day”. Wist je dat niet? Ik ben eerst met mijn auto door de carwash gereden, want ik wilde ‘m laten taxeren. Ben al een tijdje bezig met het zoeken naar een nieuwe auto voor als de huidige financial lease is afbetaald.

auto wassen
Even door de carwash, want ik wilde mijn auto laten taxeren…

Na 2 jaar ziek zijn heb ik dit jaar knoerthard kunnen werken en meteen ook toegeleefd naar het uitzoeken van een nieuwe auto. Waarin mijn tieners iets meer ruimte hebben en hun telefoons ook achterin kunnen opladen. Toevallig kreeg mijn dealer een mooi jong gebruikt model van 4 maanden oud beschikbaar, precies in de stijl die ik zocht: de 308. En een BTW-auto dus een goede optie voor een nieuwe financial lease (dat is net een wat andere constructie dan privé leasen, omdat de auto op je zakelijke balans komt). Ik twijfelde heel erg tussen verschillende nieuwe modellen, ook in verband met levertijden etc maar na wat rekensommetjes – en natuurlijk een kijkje in de showroom – heb ik de knoop doorgehakt. Hatseflats, auto besteld. Na mijn verjaardag kan ik ‘m ophalen!

308
Hoe staat ie me? Er zit dus… een massagefunctie in de rugleuningen van de voorstoelen. Zaaaaalig.

Nu ik toch in Alphen was meteen even doorgereden naar BuroSix om de geleende Swarovski verrekijker terug te brengen. Natuurlijk even bijgepraat over hoe onze Roter Hahn vakantie is bevallen en wat ze van de reeds gepubliceerde content vonden. Het was echt een heerlijke vakantie waarin we zoveel mooie plaatjes konden schieten. Dankbaar dat ik dit met mijn meiden heb mogen beleven.

Uiteraard was ik nog niet helemaal uitgeshopt. Er moesten nog wat kleine cadeautjes voor een jarig vriendinnetje komen en… Ik had mijn jongste beloofd dat we met het nieuwe brilrecept naar de opticiën zouden gaan. Daar heeft ze heel veel mooie monturen gepast en uiteindelijk iets uitgekozen waar ze de komende jaren veel plezier van gaat hebben.

Lees hier het vorige weekoverzicht.

Zo. Weekend. En door! Wat zijn jouw plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.