Lijstje leuke (nieuwe) decemberfilms voor je kinderen

Koud nat en guur buiten? Tijd om lekker te cocoonen met een dekentje op de bank of in de bioscoop met fijne familiefilms. In dit artikel een lijstje met favoriete ‘oldies’ die je beslist eens met je kinderen gekeken wilt hebben of om te downloaden zodat je ze onderweg naar je kerstvakantiebestemming (of etentje) kunt bekijken én 5 mooie nieuwe bioscoopfilms voor het hele gezin. Pak je popcorn er maar bij en geniet!

leuke december kinderfilms

Wij zijn pas naar Italië gereden en ik heb mijn kinderen niet gehoord. Voor vertrek hebben ze thuis een flinke voorraad films gedownload op hun laptop en ipad, zelf had ik voor de zekerheid ook het nodige aan series en films op mijn telefoon gedownload. Je weet niet hoe de wifi is op je vakantieadres, maar met een Sim Only telefoon voor je kinderen kunnen ze waar er wifi is lekker streamen en genieten van je rust. Of je nu een vakantiebestemming op 1300 kilometer afstand hebt, of dat het alleen een ritje naar familie – al dan niet in de file – aan de andere kant van Nederland is.

Oldschool kerstfilms om tieners te kijken

 • Gremlins – ik heb mijn kinderen erover verteld en super oldschool natuurlijk, maar toch: schattige knuffeltjes die in monsters veranderen
 • Die Hard – de hele serie met Bruce Willis, weet niet waarom maar blijft feelgood materiaal
 • The Grinch – grappig
 • Home Alone – je kunt er niet omheen
 • De Familie Claus 1 en 2

Lees ook De leukste casts voor Kerst. Op Amazon Video, Disney+ en Netflix staan al behoorlijk wat kerstfilms voor de hele familie die je kunt downloaden.

Animatie films voor jongere kinderen

 • Ice Age A Mammoth Christmas
 • Alle Mickey Mouse kerstfilms
 • Noelle
 • The Santa Clause
 • Nikoh
 • Christmas Chronicles
 • Shaun het Schaap kerstavonturen

Mariah Carey’s All I want for Christmas is trouwens ook een heerlijke animatiefilm die ik voor jongere kinderen zou tippen. Betrouwbare recensies voor elke film die je maar kunt bedenken, vind je bij IMDB, de filmdatabase.

Nieuwe bioscoopfilms in december 2022

Na al dat streamen wil je er ook weleens tussenuit. December 2022 (en eind november) draaien de volgende 5 nieuwe kinderfilms in de bioscoop die je zou kunnen gaan kijken:

1 SuperHond & TurboKat

superhond en turbokat

De meest pluizige helden SuperHond Buddy en TurboKat Felix ontdekken hun superkrachten in de 3D-familiefilm SuperHond & TurboKat, die vanaf 17 november in de bioscopen uitgebracht wordt door MovieCompany. Een vrolijk en positief avontuur over ware vriendschap en stoer heldendom met twee nieuwe superhelden: SuperHond en TurboKat.

In 1969 stuurt een wetenschapper zijn loyale hond Buddy de ruimte in en anno 2022 crasht hij in een klein stadje waar huisdieren voortdurend de dupe zijn van dierenhater Agent Peck. Buddy is wanhopig op zoek naar zijn baasje en werkt in zijn zoektocht samen met de geniale miljonairskat Felix. Samen beleven ze een dol avontuur dwars door de stad. Wanneer ze konijn Cassidy tegenkomen met haar achterban van dierenrechtenorganisatie G.U.A.R.D, worden ze geconfronteerd met agent Peck…

2 LeoLeo: Het Alpacafeest!

leoleo alpacafeest

Welkom op de Alpaca-boerderij van boer Hector waar de alpaca’s Leo, Lea en Luis de leukste avonturen beleven. LeoLeo: Het Alpacafeest! is een Nederlandse productie van Rik Sinkeldam en Andy van Veen voor de allerkleinsten. MovieCompany brengt LeoLeo: Het Alpacafeest! op 7 december uit in de bioscoop.

Twee alpaca’s wonen samen met de vrolijke Yma en haar hondje Pablo op de boerderij van boer Hector in Peru. Als verrassing heeft Hector een nieuw alpaca-vriendje meegenomen. Deze Leo moet in het begin een beetje wennen aan zijn nieuwe omgeving, maar al snel is hij vertrouwd met zijn vrolijke en muzikale medebewoners. Nu alpaca Luis bijna jarig is, wil Lea hem verrassen met een groot feest en daar kan Leo haar heel goed bij helpen. Maar het loopt niet zoals gepland en het lijkt erop dat het feest niet door zal gaan. Lukt het de alpaca’s om er toch nog een groot feest van te maken?

3 Hotel Sinestra

hotel sinestra

Hotel Sinestra, een heerlijke, avontuurlijke familiefilm voor de koude wintermaanden. In deze film ervaart een groep kinderen tijdens hun wintersportvakantie wat het betekent als er helemaal geen volwassenen meer zouden zijn. De hoofdrol is weggelegd voor Bobbie Mulder (De regels van Floor). Haar ouders worden gespeeld door Jeroen Spitzenberger en Elise Schaap. Dutch FilmWorks brengt de film vanaf 14 december in de bioscoop.

Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wenst Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat, opgezweept door de opmerkelijk kinderachtige Jonas, een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden zodat ze samen kerst kunnen vieren.

4 Het Feest van Tante Rita

minidisco film feest van tante rita

Op 21 december komt, in samenwerking met distributeur WW Entertainment, de grote musicalfilm ‘Het Feest van Tante Rita’ in de bioscopen met o.a. Edsilia Rombley, Najib Amhali en Pim Muda, maar ook live in de theaters kan men vanaf oktober 2022 genieten van deze musical.

Minidisco is met meer dan 1,5 miljard views op YouTube en honderden miljoenen streams op Spotify misschien wel het grootste kindermuziekmerk van Nederland. Op bijna elke camping en vakantiepark in Nederland en grote delen van Europa dansen en zingen de kids elke vakantie weer mee op de grootste Minidiscohits, zoals Dans met Tante Rita, Tsjoe Tsjoe Wa, Theo Theo, Chocolade en het Junglelied. Ook online, op basisscholen en op de dansscholen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de catchy liedjes van dit muziekmerk. Producent BazarMedia brengt in seizoen 2022/2023, naast de grote bioscoopfilm in december 2022, ook de familiemusical ‘HET FEEST VAN TANTE RITA, de musical’ in de theaters.
Een nieuw, grappig en spannend avontuur volledig opgebouwd uit de grootste Minidiscohits. 

5 Strange World

strange world disney

Disney’s nieuwste film komt uit op 23 november. Strange World introduceert een legendarische familie van ontdekkingsreizigers: de familie Clade. Ze proberen een weg te vinden in een onbekende, mysterieuze wereld waar gevaar op de loer ligt. Ze krijgen hierbij gezelschap van een eigenzinnige klodder, een driepotige hond en een hele reeks vraatzuchtige wezens. Strange World is geïnspireerd op klassieke avonturenverhalen. De film gaat over drie generaties van de familie Clade, die hun verschillen onderling moeten overwinnen, terwijl ze een vreemde, wonderlijke en vaak vijandige wereld verkennen”, aldus Hall.

Lees ook:

Welke films gaat jullie gezin zeker kijken?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.