Welke planten doen het goed bij weinig licht?

Home is where plants are, toch? Als je bent zoals de meeste mensen, denk je waarschijnlijk dat planten veel zonlicht nodig hebben om te groeien. Maar, dat is niet altijd het geval! Er zijn namelijk genoeg planten die het vrij goed doen in omstandigheden met weinig licht. Heb jij even geluk! Als je een plant zoekt die in omstandigheden met weinig licht kan overleven, zijn er een paar mogelijkheden om uit te kiezen. Hier zijn enkele van de beste planten voor in jouw fijne lichtarme huisje:

planten donker huis

#1 Slangenplant

slangenplant
Foto: Pixabay

Één van de populairste keuzes voor weinig licht is de slangenplant, ofwel vrouwentong genoemd. Slangenplanten staan erom bekend dat ze in bijna elke omgeving goed gaan, ook bij weinig licht. En dat niet alleen, ze zijn ook nog eens gemakkelijk te verzorgen. Win-win! Hij dankt zijn naam aan zijn lange, zwaardachtige bladeren, die vaak bonte witte of lichtgroene strepen hebben. Slangenplanten komen oorspronkelijk uit Afrika en groeien meestal in hete, droge omstandigheden. Als ze goed verzorgd worden, kunnen slangenplanten een hoogte bereiken van wel twee meter!

#2 Philodendron

philodendron
Afbeelding van hartono subagio via Pixabay

Deze liefdesbomen zijn een andere mooie optie voor lage lichtomstandigheden. Deze wijnstokken komen oorspronkelijk uit de tropen, dus ze zijn gewend om te groeien op plaatsen met weinig zonlicht. De philodendron is ook heel gemakkelijk te verzorgen en vormen een mooie aanwinst voor elke ruimte in huis.

#3 Pothos

pothos plant
Afbeelding van Luisella Planeta via Pixabay

Pothos is een andere soort liaan die het goed doet bij weinig licht. Net als philodendrons zijn pothos inheems in tropische regenwouden, dus ze zijn gewend om op schaduwrijke plaatsen te groeien. Pothos planten zijn populaire kamerplanten! De planten staan ook bekend om hun vermogen de binnenlucht te zuiveren, waardoor ze een ideale keuze zijn voor huizen en kantoren. Pothos planten kunnen uit stengelstekken vermeerderd worden, en ze kunnen geleid worden om op een trellis of steun te groeien.

#4 Monstera

monstera
Afbeelding van Pasakorn Kerdsomsri via Pixabay

Hij staat bekend om zijn grote, leerachtige bladeren, die wel één meter lang kunnen worden. De plant staat ook bekend om zijn vermogen te gedijen bij weinig licht. Ja, de monstera plant is een échte parel! Dus, als je op zoek bent naar een plant met weinig licht die gemakkelijk te verzorgen is, zou elk van de planten op deze lijst een goede keuze zijn. Vergeet alleen niet om ze regelmatig water te geven en veel indirect licht. En als je ooit twijfelt over hoeveel licht je plant nodig heeft, raadpleeg dan vooral het internet voor wat planten-tips!

Lees ook:

Welke kamerplant is jouw favoriet?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.