Fleur je werkplek op met planten

Had jij op kantoor ook altijd zo’n mooie werkplek? Een chique gebouw, een eigen kantoor met een goed bureau en een fijne stoel, goede verlichting. Kortom: de perfecte werkplek! Nu we allemaal meer thuis werken moeten we proberen er thuis het beste van te maken. Velen begonnen aan de keukentafel, maar de meesten hebben ook al wel ervaren dat dit niet ideaal is. Het hebben van een gezonde en ergonomische werkplek in huis is erg belangrijk. En planten kunnen daar bij helpen!

Redactie door Esther Weemers

Anthurium
Foto: Breatheandbloom.info

Anthurium, langbloeiend en luchtzuiverend

Uit onderzoek is gebleken dat de anthurium plant meer dan 50% van de schadelijke stoffen binnen 24 uur filtert, en bijna 100% in drie dagen. Daarnaast geven de planten zuurstof af en het verbeterd de luchtvochtigheid. Een goed binnenklimaat zorgt voor minder klachten zoals bijvoorbeeld duizeligheid, hoofdpijn en hoesten. Bovendien zorgen planten ervoor dat je productiever bent.

Lees ook: Stylen met bloemen: Japan

Reden genoeg om ons huis fleurig te decoreren!

De anthurium is namelijk ook nog erg mooi! De plant heeft een hartvormig schutblad en hij bloeit maanden lang. Je hebt hem in de kleuren rood, wit en roze. Maar ook tweekleurige of donkerpaarse versies zijn mogelijk. Daarnaast is hij in verschillende formaten verkrijgbaar, van 15 tot 150 cm hoog. Je kunt deze plant dus altijd wel ergens kwijt.

werkplek met anthurium
Foto: Breatheandbloom.info

Groene vingers?

Ikzelf heb totaal geen groene vingers. Zelfs een cactus kan ik nog dood laten gaan.. Wat verzorgingstips kunnen voor niemand kwaad denk ik:

  • Wanneer je de uitgebloeide bloemen met de steel uit de plan haalt, komen er binnen een paar maanden weer nieuwe bloemen in.
  • Zet anthuriums op een plek met voldoende daglicht, maar niet in de volle zon.
  • Geef eens per week een scheutje water (als de potgrond licht vochtig aanvoelt is het goed).
  • Voeg eens per twee weken plantenvoeding toe.
Foto: Breatheandbloom.info

Meer mooie plaatjes zien? Volg op Instagram @anthuriuminfo

Lekker bezig in de tuin werkplek!

anthurium roze
Foto: Breatheandbloom.info

Oh en handig, deze kamerplanten vragen weinig onderhoud!

Voor welke kleur ga jij? Ik kies sowieso voor de roze flamingo versie. Zo maak je werken nog leuk!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.