Gek op goud? Hier tips voor meer goud in je leven!

Af en toe zijn mensen net eksters: gek op alles dat glimt! Hier zit ongetwijfeld een diepere biologische of evolutionaire reden achter, maar die kan ik je helaas niet vertellen. Wat ik wel kan vertellen is dat goud een prachtig edelmetaal is en een verrijking kan zijn voor je leven. Daarom zetten we in dit artikel een paar leuke tips op een rij voor meer goud in je leven. Je verdient het!

goudenverfophand
Foto: Unsplash

Er gaat niets boven gouden sieraden

Veel vrouwen houden van sieraden, mijn dochters en ik kunnen uren doorbrengen in een bijoux winkeltje. Soms kom je ontzettende leuke sieraden tegen van speciale materialen. Denk aan kunststof, parelmoer of leer. Toch zijn dergelijke items vaak leuk voor erbij, en alledaagse sieraden. Wil je iets bijzonders en blijvends? Dan kom je  altijd bij echt zilveren of gouden sieraden uit. Een sieraad van 14 of 18 karaats goud heeft iets bijzonders. De kleur en de glans maken dat een gouden sieraad iedereen staat en overal mee gecombineerd kan worden.

Hoewel een gouden ketting of armband vaak niet goedkoop is, is het evengoed de investering waard. De meeste sieraden van goud zijn namelijk tijdloos en kun je dus blijven dragen. Gun je zelf dus een leuke gouden ring of mooi setje gouden oorbellen! Of beter: vraag het cadeau.

Goud in je interieur

Als je regelmatig een woon magazine leest of scrolt door een interieur blog kan het je niet zijn ontgaan: de trend van het moment is eenvoud en industrieel. Je huis lijkt compleet met een visgraat vloer, strak gestucte muur en zwart metalen deur. Op zich is er niets mis met deze stijl, maar heel warm en inspirerend is het niet. Het mist goud! Echt goud toepassen in je woning is misschien een duur geintje, maar goudkleurige items plaatsen is zeker een optie. Dit kan je saaie woning gelijk omtoveren in een luxe paleis(je).

Qua gouden items kun je denken aan het volgende:

  • Een goudkleurige kraan van messing.
  • Gouden pootjes onder de bank (of gouden kussens op de bank).
  • Goudkleurige borden of bestek.
  • Gouden items zoals kaarsen of plantenpotjes. Ik heb sinds kort een geweldig gave gouden giraffenlamp in de woonkamer staan.
  • Go big met een goud behangetje (siert bij ons de kinderkamer).

Genoeg opties dus om je interieur te verfraaien met gouden details!

giraffenlamp van a-meubel
Was even zoeken, maar uiteindelijk is dit een sfeervol plekje geworden voor die leuke lamp.

Lees ook: Binnenkijker: de gouden kinderkamer

Gouden accessoires

Naast gouden sieraden en gouden woondecoratie zijn er natuurlijk nog tal van opties om goud toe te passen in je leven. Het is immers helemaal leuk als de kleur overal terugkomt! Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een goudkleurige handtas of coole gouden (details op je) sneakers. Ook kun je kiezen voor een gouden telefoonhoesje of laptoptas. Zelfs kleine items als een gouden pen of gouden sleutelhanger kunnen de boel al opfleuren.

Lees ook: Gouden eenhoorn voor de kinderkamer!

Laatste tip: wordt niet té enthousiast! Hoewel goud prachtig is en je leven enorm kan verfraaien, adviseer ik toch om niet alles goudkleurig doen. Dit haalt het effect weg en maakt het juist weer kitsch en goedkoop. Liever een paar goede gouden items, dan alles net niet. Succes!

Lees ook:

Wat blinkt er aan goud in jouw huis?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.